بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۲

کاهش بی‌سابقه ارزش دلار آمریکا در سه دهه گذشته

کاهش بی‌سابقه ارزش دلار آمریکا در سه دهه گذشته
شاخص دلار بدترین شروع سالانه خود در طول ۳ دهه اخیر را به ثبت رسانده‌ است. تیم دولت جدید آمریکا معتقدند با تضعیف شاخص دلار مشاغل صنعتی به آمریکا باز می‌گردند. در نتیجه دولت ترامپ از افت بیشتر شاخص دلار حمایت می‌کند.
کد خبر : ۲۹۵۸۱۴
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، مؤسسه کرسکت کپیتال در گزارشی اعلام کرد که شاخص دلار آمریکا در حال تجربه بدترین آغاز سالانه خود در سه دهه اخیر است. از ابتدای سال ۲۰۲۵، شاخص دلار با افت ۸.۹ درصدی از سطح ۱۰۸ به ۹۸ کاهش یافته و کرسکت کپیتال بر این باور است که این روند کاهش، آغاز چرخه کاهش ارزش دلار در بلندمدت است.

سیاست‌های دولت دوم ترامپ به عنوان دلیل اصلی افت ارزش دلار در ماه‌های اخیر مطرح شده است. در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ نیز شاخص دلار به شدت کاهش یافته و حتی به سطح ۸۸ سقوط کرد. پیش‌بینی می‌شود که با ادامه سیاست‌های این دولت، روند نزولی شاخص دلار با شدت بیشتری ادامه یابد.

موقعیت‌های فروش کوتاه‌مدت بر روی شاخص دلار به نزدیک‌ترین سطح تاریخی خود رسیده است. کات ریپورت در این زمینه اشاره کرده که چنین سطح افراطی از چشم‌انداز نزولی برای شاخص دلار در تاریخ بی‌سابقه است. با این حال، دولت ایالات متحده در تلاش برای کاهش بیشتر ارزش دلار به سر می‌برد. بلومبرگ گزارش داده که تیم ترامپ با تضعیف دلار به دنبال بازگرداندن مشاغل صنعتی به آمریکا هستند.

داده‌ها نشان می‌دهد که بین شاخص دلار و سهم مشاغل صنعتی در آمریکا رابطه معکوسی وجود دارد و دولت جدید آمریکا به دنبال کاهش ارزش دلار با اهداف خاصی است. تحلیل‌گران بر این باورند که کاهش ارزش شاخص دلار می‌تواند به عنوان چراغ سبز مهمی برای افزایش تقاضا در بازارهای ریسکی مانند بازار سهام و رمزارزها عمل کند. همچنین، تاریخ نشان می‌دهد که کاهش ارزش شاخص دلار همیشه با افزایش قیمت کامودیتی‌ها همراه بوده است. در ماه‌های اخیر، علی‌رغم تعرفه‌های تجاری که منجر به ریزش بازارهای ریسکی شده، بسیاری از بازارها بازدهی قابل توجهی ثبت کرده‌اند. بیت‌کوین به بالای ۱۱۰ هزار دلار رسیده و طلا نیز موفق به ثبت رکورد تاریخی جدیدی در محدوده ۳۵۰۰ دلار شده است. با این حال، قیمت بسیاری از کامودیتی‌ها به دلیل ضعف شدید تقاضا در چین، کاهش یافته است.

رکود در بخش‌های اقتصادی چین باعث کاهش مصرف کامودیتی‌ها شده و داده‌های جدید نشان‌دهنده وخامت بیشتر اوضاع در این کشور است. فعالیت بخش تولیدی چین در ماه گذشته به پایین‌ترین سطح خود از سپتامبر ۲۰۲۲ سقوط کرده است.

چین به عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده کامودیتی‌ها در جهان، با رکود در بخش‌های اقتصادی خود، نتوانسته قیمت فلزات پایه را با وجود کاهش شاخص دلار افزایش دهد. با این حال، بسیاری از تحلیل‌گران بر این عقیده‌اند که با ادامه روند نزولی شاخص دلار، قیمت‌ها در بازارهای ریسکی مانند بازار سهام و رمزارزها و همچنین کامودیتی‌ها تقویت خواهند شد.

منبع: ایراسین

 

انتهای پیام/

این خبر توسط هوش مصنوعی بورس نیوز تهیه شده است.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر