برنامه ریزی "ومعادن" به احداث نیروگاه در کرمانشاه/ معدن مس "جانجا" یکی از معادن بزرگ خواهد بود

به گزارش بورس نیوز، اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات در حاشیه مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت بیان کرد: مجمع خوبی برگزار شد و به همه سوالات سهامداران پاسخ دادیم. برای انجام پروژهها ۳.۱ میلیارد دلار پول باقیمانده که سرمایه گذاری کنیم. با قیمتهای امروز حدود ۲۲۰ همت میشود. سود شرکت ۱۷.۵ همت بود. حتی اگر هیچ سودی تقسیم نشود، برای سال گذشته ۲۲ همت هزینه شد.
وی در این باره افزود: تلاش میکنیم که پروژهها را براساس داراییها پیش ببریم. ما اولویت بندی خواهیم کرد. اولین پروژهای که سعی میکنیم زودتر به اتمام برسد پروژه آرتاویل اردبیل است. زیرا پیشرفت ۶۴ درصدی دارد و تجهیزات آن از خارج از کشور خریداری شده است. پروژه گندله سازی صبا امید غرب خاورمیانه پیشرفت ۶۷ درصدی دارد و تجهیزات آن تامین و در سایت موجود است. تلاش میکنیم این دو پروژه در اولویت اول قرار بگیرد تا به گردش مالی برسد. از محل درآمدی آن بتوانیم پروژههای دیگر را شکل دهیم.
سعدمحمدی درخصوص تحقق برنامههای سال گذشته به خبرنگار بورس نیوز، بیان کرد: واقعیت این است که براساس سود تقسیم شده سال گذشته، تمام تلاش را انجام دادیم تا پروژهها را پیش ببریم. موضوع این است که پول سهامداران باید در مسیری قرار بگیرد که قابلیت سوددهی بیشتری را فراهم کند. ما در اکتشاف سرمایه گذاری خوبی داشتیم. بیش از ۳۵۰ میلیون تن در همدان و کردستان اکتشاف صورت گرفت. ۱۳۰ هزار متر حفاری در سال ۱۴۰۳ انجام شده و امیدوار هستیم که با سرعت و پیشرفت بیشتری ذخایر را اکتشاف کنیم تا بتوانیم ذخایر ارزشهای درون سیستمی را بالا برده و در اکتشاف سایر مناطق بهتر عمل کنیم.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات در این باره خاطرنشان کرد: مطمئنا معادن میتواند سوددهی مناسب تری را نسبت به شرایط موجود ایجاد کند. سرمایه گذاری در موضوع عناصر نادر خاکی بسیار حائز اهمیت است که میتواند باعث یک تحول در بخش صنعت و معدن کشور باشد. امیدوار هستیم مسیرهای جدیدی با تکنولوژی جدید، سرمایه گذاری مثبت و اقتصادی را فراهم کنیم.
وی با اشاره به احداث نیروگاههای تجدیدپذیر گفت: ما در این حوزه در سمنان نیروگاه ۱۰ مگاواتی احداث کردیم که به برق سراسری متصل شده است. همچنین، احداث یک نیروگاه ۴۰ مگاواتی را در کرمانشاه برنامه ریزی کردیم.
سعدمحمدی درخصوص معدن جانجا خاطرنشان کرد: معدن جانجا یک زمین بکر بوده و امکانات آب و برق و... نداشت. ما حدود ۴۰ هزار متر حفاری اکتشافی انجام دادیم. نمونه گیری انجام و به آزمایشگاه فرستاده شد. طراحی سه بعدی معدن را نیز انجام دادیم. طوری طراحی شده که پیمانکار عملیات معدنی ۲۰ میلیون تن عملیات را انجام داده است. در اکتشافاتی که انجام دادیم، ۴۰ میلیون ماده معدنی اکسیده به دست آوردیم. اکسیده را از روش لیچینگ استحصال میکنیم که تبدیل به کاتد میشود.
مدیرعامل "ومعادن" در این خصوص گفت: یک کارخانه ۳ هزار تنی کاتد شروع به سرمایه گذاری میشود. طراحی کارخانه صورت گرفته و روی آن فعالیت انجام میشود. خاک ورودی این کارخانه، ۱۹ میلیون تن میشود. چون نسبت باطله برداری معدن ۴.۵ به یک است. میتوانیم در سال ۶۰ میلیون تن عملیات باطله برداری خواهیم داشت و ۱۶ میلیون تن عملیات برداشت ماده معدنی خواهیم داشت. به عبارتی در چند سال آینده ۷۶ میلیون تن عملیات معدنی در مس جانجا اتفاق میافتد و یکی از معادن بزرگ خواهد بود. امیدوار هستیم به ذخایر جدیدی دست یابیم و شرایط سرمایه گذاری بهتری فراهم کنیم.
وی بیان کرد: ما در مناقصه آب برنده شدیم. برای تسویه پساب زابل برنده شدیم و ۵ میلیون مترمکعب در سال تامین میشود. با توانیر درباره برق هماهنگی صورت گرفته است. زیرساختها در حال شکل گیری است. امیدوار هستیم ظرف سه تا چهار سال آینده شرایط احداث کارخانه فراهم شود. این کارخانه پیشرفت ۲۳ درصدی دارد.
مدیرعامل "ومعادن" با اشاره به صادرات این شرکت گفت: ما در حال حاضر محصول نداریم و فقط روی پروژهها سرمایه گذاری میکنیم. در پایان سال ۱۴۰۶ قطعا امکان صادرات فراهم میشود تا تقویت کیفی محصول مدنظر تولیدکنندهها باشد. به اعتقاد ما پس از تولید پروژهها صد در صد صادرات یکی از استراتژیهای مجموعه خواهد بود.

