بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۸

سود ۱۰۵ تومانی در جیب سهامداران "شبهرن"/ نقش کلیدی "شبهرن" در زنجیره تأمین روانکار‌ها

سود ۱۰۵ تومانی در جیب سهامداران
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت نفت بهران با حضور سهامداران برگزار شد. ۷۰ درصد سود شناسایی شده تقسیم شد.
کد خبر : ۲۹۷۳۰۵
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت نفت بهران با حضور سهامداران برگزار شد.

بر اساس این گزارش، در این مجمع، علی کاظمی، مدیرعامل شرکت نفت بهران درخصوص گزارش عملکرد سال ۱۴۰۳ این شرکت اظهار کرد: شرکت نفت بهران در سال ۱۳۴۱ تأسیس شد و تاکنون، بر تولید انواع روانکار‌ها و روغن‌های صنعتی متمرکز بوده است.

وی افزود: در فصل بهار امسال، حدود ۷۰۰ میلیارد تومان سود شناسایی شده است.

کاظمی با اشاره به ترکیب سهامداران این شرکت گفت: سهامداران شرکت در حال حاضر بنیاد مستضعفان با ۳۰ درصد و شرکت انرژی سینا با ۲۱.۱۴ درصد است که بالاترین میزان سهام را در اختیار دارند.

مدیرعامل شرکت نفت بهران بیان کرد: شرکت ناگزیر است به دلیل محدودیت‌های انرژی در تابستان و زمستان، ۱۶ هزار تن از محصولات خود را بسوزاند. برق از ابتدای اردیبهشت‌ماه قطع شده و شرکت برای تأمین برق اضطراری، ژنراتور‌هایی تهیه کرده، اما نیاز به افزایش تعداد ژنراتور‌ها وجود دارد.

کاظمی با تأکید بر اهمیت مدیریت هدفمند و برنامه‌ریزی‌شده در اداره شرکت، گفت: برای حرکت مؤثر در مسیر توسعه، سبد استراتژی جامعی طراحی شده و اهداف و نقشه‌های راه مشخصی ترسیم شده است که اکنون مبنای اداره شرکت قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به تولید و تخصیص خوراک ادامه داد: در سال ۱۴۰۳، بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ تن از انواع خوراک به تولید روغن‌های پایه اختصاص یافت که سهم شرکت نفت بهران از این مقدار، ۲۴ درصد بوده است. این سهم قابل توجه، نشان‌دهنده نقش کلیدی شرکت در زنجیره تأمین روانکار‌های کشور است.

مدیرعامل "شبهرن" خاطرنشان کرد: آزادسازی قیمت خوراک از شهریورماه ۱۴۰۳، وضعیت سختی برای شرکت ایجاد کرده است. فرمول جدید قیمت‌گذاری لوبکات تا پایان شهریورماه ۱۴۰۴ معتبر اعلام شده است. همچنین، شرکت در تلاش است، نرخ فرمول خوراک را اصلاح کند. امیدوار هستیم که در ماه آینده، افزایش نرخ محصولات که تاکنون به تعویق افتاده بود، به مرحله اجرا درآید.

کاظمی توضیح داد: در گزارش آمده است که به دلیل عدم تخصیص ارز، شرکت مجبور به پرداخت ۴۰۰ میلیارد تومان عوارض گمرکی شده، اما پیش‌بینی می‌شود در فصل‌های آینده این مشکل تکرار نشود.

مدیرعامل شرکت نفت بهران درباره نمایندگی‌های این شرکت گفت: شرکت نفت بهران در حال حاضر دارای ۵۰۰ عامل فعال فروش در سراسر کشور است و در تمام شهرستان‌های ایران حداقل یک نماینده فعال دارد. فعالیت‌های توزیعی شرکت از طریق شرکت بازرگانی بهران مدیریت می‌شود که دفتر مرکزی آن در تهران مستقر است و مسئولیت توزیع مویرگی محصولات را بر عهده دارد.

وی با اشاره به برنامه‌های "شبهرن" در سال جاری افزود: شرکت در نظر دارد در سال جاری، محصول اکستراکت را به‌عنوان "رابر" صادر کند تا از پرداخت عوارض ۱۰درصدی صادرات معاف شود. همچنین، برای واردات افزودنی‌ها "ادتیوها"، نیز به ارز نیاز دارد، اما ارز حاصل از صادرات اسلاک‌وکس و روغن که مشمول عوارض صادراتی هستند کافی نیست که این امر فرآیند واردات را دشوار کرده است.

کاظمی عنوان کرد: در حوزه زیرساخت‌های ذخیره‌سازی و لجستیکی، نفت بهران دارای دو ترمینال نفتی در بندرامام و بندرعباس است که این ترمینال‌ها به صورت استیجاری در اختیار شرکت قرار دارند و نقش کلیدی در توزیع و پشتیبانی زنجیره تأمین ایفا می‌کنند.

وی ادامه داد: تعهداتی در حوزه فروش برای شرکت وجود دارد که بر اساس آن، باید روغن پایه و اسلاک‌وکس را به صنایع پایین‌دستی عرضه کنیم. در حالی که شرکت خود به این مواد نیاز دارد و می‌تواند با تبدیل آنها به محصولات دیگر، با ارزش افزوده بیشتر به فروش برساند.

مدیرعامل نفت بهران با اشاره به مهم‌ترین چالش‌هایی که شرکت در سال ۱۴۰۳ با آن مواجه بود، بیان کرد: قیمت‌گذاری دستوری محصولات خودرویی که سودآوری را با محدودیت مواجه کرد. تغییر نرخ مرجع ارز از نرخ نیما به نرخ مبادله‌ای که منجر به افزایش ۴۱ درصدی نرخ ارز شد. تغییر مبنای محاسباتی نرخ خوراک که تأثیر مستقیم بر افزایش هزینه‌های تولید داشت.

به گفته کاظمی، شرکت موفق شد در سال ۱۴۰۳ در دو نوبت (تیر و اسفند) مجوز افزایش قیمت برای محصولات گروه خودرویی را دریافت کند.

مدیرعامل "شبهرن" گفت: مذاکراتی برای بازنگری در فرمول محاسبه قیمت لوبکات به‌منظور کاهش فشار ناشی از رشد هزینه‌های مواد اولیه انجام شد، که بخشی از استراتژی شرکت برای حفظ حاشیه سود در شرایط تورمی بازار به‌شمار می‌رود.

وی درخصوص میزان فروش این بیان کرد: مجموع فروش داخلی و صادراتی شرکت نفت بهران در سال ۱۴۰۳ به ۶۱۳ میلیون لیتر رسید. از این میزان، ۴۲ درصد مربوط به روانکار‌های خودرویی داخلی و ۴۱ درصد مربوط به صادرات بوده است.

کاظمی با اشاره به وضعیت مالی افزود: تراز ارزی شرکت منفی بوده و در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۰۰ میلیون دلار واردات را محقق کردیم. همچنین، ارزش فروش دلاری شرکت معادل ۱۲۶ میلیون دلار بوده است. هزینه‌های حقوق و دستمزد، حمل‌ونقل و سایر هزینه‌ها در سال ۱۴۰۳ رشد قابل توجهی داشته است.

به گفته کاظمی، درآمد تلفیقی نفت بهران برای سال ۱۴۰۳، ۳۰ هزار و ۹۸۷ میلیارد تومان بوده و پیش‌بینی می‌شود که این عدد در سال ۱۴۰۴ با رشد چشمگیری به ۴۰ هزار و ۵۷۰ میلیارد تومان برسد.

در پایان مجمع، به ازای هر سهم "شبهرن" ۱۰۵ تومان سود - معادل ۷۰ درصد سود شناسایی شده -  بین سهامداران تقسیم شد.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر