بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۶
پنل تخصصی «فرصت‌های سرمایه‌گذاری در مسکن با پشتوانه نهادهای مالی و بورسی» کیش اینوکس ۲۰۲۵

مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن: اصلاح نگاه سرمایه‌ای به مسکن، شرط تحول در تأمین مالی صنعت ساختمان است

مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن: اصلاح نگاه سرمایه‌ای به مسکن، شرط تحول در تأمین مالی صنعت ساختمان است
مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن، در پنل تخصصی «فرصت‌های سرمایه‌گذاری در مسکن با پشتوانه نهاد‌های مالی و بورسی» در جریان رویداد بین‌المللی کیش اینوکس ۲۰۲۵، با تأکید بر ضرورت بازنگری در مدل‌های تأمین مالی بخش مسکن، استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه و تغییر نگاه سرمایه‌ای به مسکن را عامل کلیدی در عبور از رکود فعلی تولید مسکن دانست.
کد خبر : ۳۰۱۱۰۴
بورس نیوز:
 
 
 در جریان برگزاری پنل تخصصی «فرصت‌های سرمایه‌گذاری در مسکن با پشتوانه نهادهای مالی و بورسی» در رویداد بین‌المللی کیش اینوکس ۲۰۲۵، محسن علیزاده، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن، با اشاره به سابقه فعالیت این گروه از دهه شصت تاکنون گفت: شرکت گروه سرمایه‌گذاری مسکن پروژه‌های خود را همواره با تکیه بر بازار پول انجام داده است، اما در سال‌های اخیر به دلیل ناترازی موجود در بازار پول، شرکت‌های انبوه‌ساز نیز با مشکلاتی در زمینه تأمین منابع مالی مواجه شده‌اند.
 
وی یادآورد شد: در دولت گذشته سالانه یک میلیون مسکن پیش‌بینی شده بود که در پایان دولت کمتر از ۵۶۰ هزار واحد تولید شد، که حتی کمتر از تعهد یک سال بود. دلیل این کار این بود که موارد قانونی لازم در این خصوص به ویژه در بحث تامین مالی دیده نشده بود و بخش زیادی از تکلیف مالی بر عهده بانک مسکن گذاشته شده بود.
 
وی با اشاره به ظرفیت بازار سرمایه برای تأمین نیازهای مالی سایر بخش‌ها، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها ۳۰ درصد از تأمین مالی کشور از طریق بازار سرمایه انجام می‌شود و دلیل اصلی آن، تأمین مالی ارزان از بازار پول است. این ساختار سبب شده تا منابع محدود بانکی به‌صورت کارآمد در مسیر تولید به‌ویژه در بخش مسکن تخصیص نیابد.
 
مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن تأکید کرد: با ادامه این رویکرد، امکان پاسخگویی به نیاز خانه‌دار شدن مردم وجود نخواهد داشت. تکیه بر منابع ارزان‌قیمت بانکی و اولویت دادن به تولید ارزان، سبب شده است که اهداف تولید در بخش مسکن تحقق نیابد.
 
وی با اشاره به اهمیت استفاده از ابزارهای نوین مالی گفت: فروش متری مسکن در بورس یکی از روش‌های مؤثر برای عبور از شرایط رکود فعلی در تولید مسکن است. با بهره‌گیری از روش‌های نوآورانه و ظرفیت تمام نهادهای مالی فعال در این حوزه، می‌توان مدل تأمین مالی در بخش مسکن را متحول کرد.»
 
علیزاده افزود: در قانون جهش تولید مسکن، روش تأمین مالی مناسب برای اجرای اهداف تعیین‌شده به‌صورت جامع تعریف نشده است. در حالی‌که تجربه جهانی نشان می‌دهد مسکن در اغلب کشورها کالایی مصرفی است، اما در ایران به‌عنوان کالایی سرمایه‌ای شناخته می‌شود. این نگاه باید اصلاح شود تا امکان برنامه‌ریزی بلندمدت برای خانه‌دار شدن اقشار مختلف جامعه فراهم گردد.
 
وی با اشاره به ظرفیت‌های درون‌گروهی بانک مسکن تصریح کرد: شرکت گروه سرمایه‌گذاری مسکن با ابزارهایی که در اختیار دارد، می‌تواند در تغییر این رویکرد پیشگام باشد. ارکان مختلفی در گروه مالی بانک مسکن وجود دارد که در صورت هم‌افزایی و هماهنگی میان آن‌ها، می‌توان فرهنگ‌سازی تازه‌ای را در حوزه مسکن پایه‌گذاری کرد.
 
مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن در پایان خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات کارشناسی مستمر در این زمینه در دستور کار گروه قرار دارد و هدف ما ایجاد تحول بنیادین در ساختار تأمین مالی مسکن از مسیر هم‌افزایی میان بازار پول و بازار سرمایه است.
 
 
 
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر