سال آینده شاهد رشد میانگین P/E بورس خواهیم بود

داشتن استراتژی سرمایه گذاری نکته مهم و اساسی یک سرمایه گذار ی موفق است که برای تدوین این استراتژی عواملی همچون استفاده از نظر کارشناسان ، استفاده از تحلیل ها و پیش بینی ها نقش مهمی بازی می کند .
همانطور که می دانید با نزدیک شدن به پایان سال 88 فعالان بازار سرمایه در حال اصلاح پرتفوی سرمایه گذاری خود هستند که در این روند عواملی مانند شرایط اقتصادی سال آتی و مسایل سیاسی ٬ نقش مهمی را ایفا می کنند .
بر این اساس از جمله عوامل مهم ؛ طرح تحول اقتصادی می باشد که اغلب کارشناسان اجرای آن را در بهترین حالت با جهش تورمی قلمداد می کنند که این طرح بطور حتم تأثیر زیادی نیز بر بازار سرمایه که از آن به عنوان دماسنج اقتصاد نیز یاد می شود خواهد داشت .
خزلی خرازی دیبر کل کانون کارگزاران بورس اوراق بهادار در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز در خصوص وضعیت سال آتی بازار سرمایه و اینکه آیا تالار حافظ در سال آتی نیز می تواند روند پر رونق خود را ادامه دهد یا خیر نیز گفت : اگر بحران خاصی بخصوص در بخش سیاسی دامن گیر کشور نشود بورس به روند رو به رشد خود ادامه خواهد داد.
وی در خصوص تبعات اجرای طرح تحول نیز گفت : از یک دیدگاه اگر این طرح در سال آینده عملیاتی گردد سهام شرکتهایی که ارتباط کمتری با حوزه انرژی دارند مانند شرکتهای گروه خدماتی ، بانکی ، مالی ، لیزینگی ، سرمایه گذاریها و حتی پیمانکاری ها با رشد سودآوری ها و به تبع آن رشد قیمت مواجه خواهند شد و شرکتهای درگیر با حوزه انرژی نیز حداقل با نوسان بودجه مواجه خواهند شد.
وی ادامه داد : اما از منظر دیگر با افزایش سطح عمومی قیمتها یا همان تورم ، بورس نیز از این رویداد بی تأثیر نخواهد بود و با افزایش میانگین پی بر ای بازار به رقمهایی در محدوده 7 یا 8 افزایش قیمت سهام شرکتها را شاهد خواهیم بود .
در پایان از صحبتهای این مقام مسئول در بازار سرمایه چنین استنباط می شود تالار حافظ دست کم شروع مثبتی را در سال 89 تجربه خواهد نمود و با عملیاتی شدن طرح تحول در سال آتی به مرور زمان نظاره گر جابجایی برخی نماد ها در پرتفوی سرمایه گذاران خواهیم بود .
