بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۷
در بازار رمزارزها؛

بیت‌کوین به سوی چهارمین کاهش سالانه پیش می رود

بیت‌کوین به سوی چهارمین کاهش سالانه پیش می رود
بیت‌کوین با نزدیک شدن به روز‌های پایانی سال ۲۰۲۵، به سمت چهارمین کاهش سالانه در تاریخ خود پیش می‌رود و این اولین کاهشی است که بدون ارتباط با یک رسوایی بزرگ یا فروپاشی صنعت، اتفاق می‌افتد.
کد خبر : ۳۰۲۱۶۰
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، آخرین ریزش قیمت بیت‌کوین روز دوشنبه رخ داد و فروش شدید باعث شد بزرگترین رمزارز جهان در ساعات معاملات نیویورک تا ۳.۷ درصد کاهش یابد. بیت‌کوین اکنون حدود هفت درصد از ارزش خود را در سال ۲۰۲۵ از دست داده است و ظهر چهارشنبه در سنگاپور حدود ۸۷ هزار و ۱۰۰ دلار معامله شد.

در حالی که آخرین کاهش، اصلاح بسیار ملایم‌تری نسبت به سه کاهش سالانه قبلی است، اما در پس‌زمینه‌ای بسیار متفاوت اتفاق افتاده است. از آخرین سقوط بزرگ کریپتو در سال ۲۰۲۲، پذیرش نهادی گسترش یافته، مقررات تکامل بیشتری یافته و این صنعت، از حمایت دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برخوردار شده است.

کاهش سریع از زمانی که بیت‌کوین در اوایل اکتبر به رکورد بیش از ۱۲۶ هزار دلار رسید، خریداران را گیج کرده است. حجم معاملات پایین بوده و سرمایه‌گذاران در حال کنار گذاشتن صندوق‌های ETF بیت‌کوین هستند و بازار‌های مشتقات، حتی با وجود خرید گسترده شرکت «استراتژی» که نهنگ غالب بیت‌کوین است، تمایلی به شرط‌بندی روی بهبود قیمت نشان نمی‌دهند.

این نزول به این معنی است که مسیر بیت‌کوین از بازار سهام جدا شده است. شاخص «اس‌اند پی ۵۰۰»، اوایل ماه جاری، در رکورد بالایی بسته شد و در طول سال، ۱۶ درصد رشد کرده است. سهام فناوری که بیت‌کوین اغلب تمایل به همگام شدن با آنها داشته است، حتی بهتر عمل کرده‌اند.

سه افت سالانه اول بیت‌کوین از زمان شروع معاملات این رمزارز در صرافی‌ها در سال ۲۰۱۰، همزمان با رویداد‌هایی اتفاق افتاد که حداقل برای مدت کوتاهی، اعتماد بازار را از بین برد. در سال ۲۰۱۴، هک و فروپاشی متعاقب صرافی بیت‌کوین «ام تی گاکس»، شکاف‌های قابل توجهی را در زیرساخت نوپای رمزارز آشکار کرد و به معامله‌گران اولیه نشان داد که وجوه آنها لزوما در یک پلتفرم متمرکز، ایمن نیست. قیمت بیت‌کوین در آن سال، ۵۸ درصد کاهش یافت.

چهار سال بعد، پس از سرکوب مقامات، حباب در عرضه‌های اولیه سکه به طرز چشمگیری ترکید و بیت‌کوین و سایر توکن‌ها را به سرگیجه انداخت. کاهش ۷۴ درصدی در سال ۲۰۱۸، هنوز هم بزرگترین سقوط تاریخ بیت‌کوین است.

سقوط ۲۰۲۲ شاید مهمترین سقوط بود، زیرا بازار کریپتو تا آن زمان بسیار بزرگتر شده بود و همچنین به این دلیل که به سقوط چندین شرکت بزرگ - به ویژه شرکت اف‌تی‌ایکس سم بنکمن فرید منجر شد و سرکوب گسترده‌ای را توسط دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور وقت آمریکا به دنبال داشت.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر