بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۱۲:۲۴

سرانه صدقه در کشور

کد خبر : ۳۱۳۴۰
صدقه برای مردم کشور ما واژه‌ای بیگانه نیست. علاوه بر این، شخصیت‌های کشوری این روزها بیشتر مردم را به صدقه دادن دعوت می‌کنند. کمتر از یک هفته قبل، «حسین باقری»، رییس سازمان مدیریت بحران كشور در دومین دوره آموزشی مدیریت بحران استان کرمان، با‌بیان اینکه کرمان، کلکسیونی از حوادث طبیعی(نظیر زلزله بم) است، خاطر نشان‌کرد: در امر پیش‌گیری كه نخستین چرخه مدیریت بحران است، معنویت و پرداختن به این امور تاثیر فراوانی دارد، اگر مردم اهل صدقه، اخلاق، خوش‌رفتاری و مدارا كردن با یكدیگر باشند، بسیاری از حوادث رفع می‌شود(فارس، دوم اردیبهشت 89) .

در کشورمان ایران، اصلی‌ترین سازمان متولی دریافت صدقات و ارایه آن به نیازمندان، کمیته امداد امام خمینی(ره) است. مردم به کمیته امداد اعتماد دارند. شاید تا پیش از به وجود آمدن این سازمان مردم باید خود به دنبال نیازمندان واقعی می‌گشتند، اما صندوق‌های آبی رنگ کمیته امداد این فرآیند را تسهیل کرده است، به طوری که سر هر کوچه‌ و خیابان صندوق آبی رنگ هست که شما بتوانید صدقه خود را به رسم امانت به آن بسپارید.

بر اساس آخرین آمار ارایه شده مجموعا پنج میلیون و 812 هزار و 67 عدد انواع صندوق صدقه بزرگ، متوسط و کوچک در سطح کشور وجود دارد. با توجه به جمعیت کشورمان(برابر با 70 میلیون نفر)، این یعنی برای هر صد نفر ایرانی، حداقل هشت صندوق صدقه وجود دارد. بر اساس آخرین آمار چهار میلیون و 600 هزار نفر تحت حمایت کمیته امداد قرار داشتند، این به آن معناست که تعداد صندوق‌های این کمیته، از تعداد اشخاص تحت حمایت آن بیش از یک میلیون بیشتر است.

طبق آخرین برآورد‌ها، متوسط درآمد سالانه از هر صندوق بزرگ 3/183 هزار تومان، هر صندوق متوسط 4/102هزار تومان و هر صندوق کوچک 3/9 هزار تومان بوده است.

البته یادآور می‌شود که صندوق‌های صدقات تنها 30‌درصد درآمد اختصاصی* کمیته امداد را تشکیل می‌دهند. علاوه بر صندوق‌های صدقات، 7/16 درصد از درآمد این نهاد از طریق کمک‌های مردمی و سازمان‌ها، 4/6درصد درآمدهای محلی و موسسات تابعه،7/9 درصد از مجتمع‌های اقتصادی وابسته و 2/37درصد از محل سایر درآمدها و وجوهات امانی و شرعی هستند که کل درآمد اختصاصی این نهاد را در آخرین آمارها تشکیل داده‌اند. علاوه بر تمام اینها، این نهاد بودجه 1400 میلیاردی هم برخوردار است(این بودجه مربوط به سال 1387، یعنی آخرین سالی که آمار کمیته امداد منتشر شده، است) اگرچه آمار تفصیلی مربوط به سال 1388 هنوز منتشر نشده است، اما آمارهای سال 1383 تا 1387 اطلاعات مفیدی را ارایه کرده است.

فراوانی صندوق‌ها

بر اساس آمارهای موجود، در سال 87، یعنی آخرین سال مورد بررسی، در مجموع 5 میلیون و 812 هزار و 67 صندوق در سطح کشور توزیع شده است. این میزان نسبت به سال قبل 2 و 9 دهم درصد رشد داشته است. این رقم به آن معناست که به طور میانگین و با توجه به جمعیت کشور(70495782 نفر) به ازای هر 14 نفر ایرانی، یک صندوق صدقات در کشور وجود دارد. بیشترین سرانه صندوق‌های صدقات درمناطق: استان یزد(هر پنج نفر یک صندوق)، اردبیل، ایلام و سمنان(هر هفت نفر یک صندوق)، زنجان و همدان(هر هشت نفر یک صندوق)مستقر هستند و کمترین سرانه در مناطق: سیستان و بلوچستان(هر 28 نفر یک صندوق)، کردستان(هر 27 نفر یک صندوق) و تهران(هر 26 نفر یک صندوق) مستقر شدند.

بیشترین تعداد صندوق‌های صدقات در اصفهان(499 هزار و 854 صندوق)، خراسان رضوی(422 هزار و 778 صندوق) و فارس(382 هزار و 178 صندوق) مستقر است. از طرفی کمترین تعداد صندوق‌های صدقات در مناطق کردستان(53 هزار و 45 صندوق)، خراسان جنوبی(68 هزار و 580 صندوق)، و کهگیلویه و بویر احمد(68 هزار و صندوق677) مستقر شده اند.

سرانه صدقه
در بین مناطق کشور کرمان با 32 هزار ریال، سمنان و قم با 24 هزار ریال و یزد با 23 هزار ریال رتبه‌های اول تا سوم را در سرانه سالانه پرداخت صدقه به خود اختصاص داده‌اند. از طرف دیگر، مناطق سیستان‌و‌بلوچستان با سه هزار ریال، کردستان با چهار هزار ریال و آذربایجان‌غربی با هفت هزار ریال کمترین سرانه سالانه پرداخت صدقه را به خود اختصاص داده‌اند.

با نگاهی به سنوات پیشین مشخص می‌شود درصد رشد پرداخت صدقه در سال 1383(برابر با 5/403میلیارد ریال) 33 و 9 دهم درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است، در سال بعدی، یعنی سال 1384درآمد کمیته از طریق صندوق‌های صدقات(با 8/480میلیارد ریال) 19 و 2 دهم درصد رشد داشته است، سال 84 در بین سال‌های مورد بررسی در اینجا کمترین رشد پرداخت صدقات را داشته است. در سال 1385 مجددا روند پرداخت صدقه به صندوق‌های صدقات صعودی می‌شود. در این سال درآمد صندوق‌های صدقات مجموعا با 9/639میلیارد ریال درآمد، 33 و یک دهم نسبت به سال قبلی رشد داشته است.

در سال بعدی یعنی در سال 1386، دوباره روند رشد درآمد صندوق‌های صدقات فرود را تجربه می‌کند. در این سال میزان درآمد صندوق‌های صدقات با 5/808 میلیارد ریال نسبت به سال قبلی 26 و 3 دهم درصد رشد داشته است.

در سال پایانی دوباره صعود به درصد رشد درآمد صندوق‌های صدقات باز‌می‌گردد. در سال مذکور صندوق‌های صدقات کل کشور توانسته‌اند 4/1024 میلیارد ریال صدقه جذب کنند که نسبت به سال قبل 26 و 7 دهم درصد رشد داشته است.

مناطق یاری‌رسان

تهران 17 درصد(معادل 177017615 هزار ریال) از مجموعه صدقه‌های پرداخت شده در طول سال 87 را به خود اختصاص داده است و در مقام اول ایستاده است. اصفهان با 9‌درصد( برابر با 89085114 هزار ریال) در رتبه دوم و کرمان با 8 درصد(معادل 86619028 هزار ریال) در رتبه سوم قرار گرفته است.

از سوی دیگر ایلام با حدود یک درصد(معادل 5724607هزار ریال) ، کردستان با حدود یک درصد(معادل 6511190 هزار ریال) و خراسان شمالی با حدود یک درصد( برابر با 8150920 هزار ریال) در انتهای جدول 32 ستونه مناطق یاری رسان قرار دارند، البته مناطقی مثل خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان نیز رتبه مشابه‌ای دارند.

مناطق یاری گیرنده

منطقه فارس با 750 هزار و 711 نفر مدد‌جو(مجموع موارد حمایت دائمی و موردی) در رتبه اول، آذربایجان شرقی با 682 هزار و 968 نفر (مجموع موارد حمایت دائمی و موردی) در رتبه دوم، خراسان رضوی با 539 هزار و775 نفر (مجموع موارد حمایت دائمی و موردی) در رتبه سوم مناطق پر تراکم از نظر حجم خدمات کمیته امداد قرار دارند.

از طرفی، مناطق: سمنان با 46 هزار و 183 نفر، یزد با 77 هزار و 621 نفر و زنجان با 88 هزار و 36 نفر پایین‌ترین مناطقی هستند که در آنها کمیته امداد، خدمات امدادی خود را ارایه داده است. اطلاعات دقیق‌تر را می‌توانید در نمایه‌ها ملاحظه کنید.

* درآمد اختصاصی: به تمامی درآمدهای کمیته امداد، مانند کمک‌های مردمی، درآمدهای‌ محلی، وجوهات شرعیه و امانی، کمک‌های موسسات و سازمان ها، کمک‌های خیریه و کارخانه ها، درآمدهای حاصل از فعالیت‌های اقتصادی، به جز اعتبارات و بودجه دولتی اطلاق می‌شود.

تمامی اطلاعات مورد استفاده در این گزارش از سالنامه آماری کمیته امداد امام خمینی(ره) اخذ شده است.

منبع : پول 

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
زکریا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۹
خبر رسانی بسیار غیر علمی است.
کافی است بدانید صدقه فقط از طریق کمیته امداد نیست.
محمد رضا رجایی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۱
7/5 میلیون صندوق در کشور *20 کیلو وزن هر صندوق *1000تومن قیمت آهن قراضه=4تریلیون تومن*15%نرخ سود بانکی=600میلیارد تومن در سال