بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۱۶ تير ۱۳۸۹ - ۱۲:۵۲

اهم برنامه هاي مشترك شركت بورس و كانون كارگزاران تشريح شد

کد خبر : ۳۳۰۲۲
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)،مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار در این نشست یکی از موارد مهم در دستور کار را پذیرش شرکت های متقاضی ورود به بورس عنوان کرد و گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، امسال 12 شرکت در بورس اوراق بهادار پذیرش خواهند شد که در این راستا فعالیت های مشترکی میان شرکت بورس و کارگزاران وجود دارد.


حسن قالیباف با اشاره به اینکه بحث امیدنامه ها، افشای اطلاعات و سرعت پذیرش از موارد مهمی است که از سوی شرکت بورس دنبال می شود، تصریح کرد: تهیه امیدنامه و برخی موارد دیگر مانند کسب اطلاعات لازم در حوزه فعالیت شرکت بورس نیست، اما بارها دیده شده که کارگزار مشاور، اطلاعات لازم را در خصوص شرکت ندارند.


وی ادامه داد: کارگزارانی که به عنوان مشاور انتخاب می شوند، باید به طور منظم و مرتب با شرکت ها ارتباط داشته باشند.


وی با بیان اینکه در حال تهیه یک دستورالعمل مشترک با سازمان بورس و کانون کارگزاران هستیم، ابراز داشت: این دستورالعمل در خصوص رتبه بندی مشاوران پذیرش است که موجب توانمند شدن مشاوران پذیرش می شود.


قالیباف افزود: رتبه بندی کارگزاران بر این اساس امکان چانه زنی را برایآنان فراهم می کند. به گونه ای که کارگزاران با رتبه های بالاتر، هنگام انعقاد قرارداد با شرکت ها می توانند نرخ های بالاتری را دریافت کنند.


مدیرعامل شرکت به بحث بازاریابی به عنوان یکی دیگر از برنامه های امسال شرکت بورس اشاره و به کارگزاران پیشنهاد کردتا در بحث بازاریابی سرمایه گذاران داخلی و خارجی فعال تر عمل کنند.


تسهیل در اعطای مجوز کارگزاری


وی گفت: در نظر داریم تا امسال در نحوه اعطای مجوز راه اندازی تالار اختصاصی بازنگری انجام داده و شرایط آن را تسهیل کنیم که این دستورالعمل به زودی ابلاغ می شود.


قالیباف با بیان اینکه در صورت تسهیل شرایط در چارچوب دستورالعمل، فرایند اعطای مجوز تسریع می شود، ابراز داشت: به علاوه در راستای ماده 34 قانون بازار اوراق بهادار، دستورالعمل عضویت نیز مصوب و به سازمان بورس ارسال شد که به زودی ابلاغ می شود.


بازنگری دستورالعمل نظارت


مدیرعامل شرکت بورس افزود: انتظار می رود دستورالعمل نظارت هم اصلاح شود زیرا بازار سرمایه به سمت الکترونیک شدن حرکت می‌کند و لزوم بازنگری در بحث نظارتاحساس می شود که البتهدر مراحل نهایی تهیه آن هستیم.


دسترسی به بازار سرمایه


وي هدف بلندمدت از تالارهاي مناطق را حفظ آنها دانست و ابراز داشت: برنامه‌اي براي گسترش تالارهای مناطقنداريم، البته تالارهايي كه داراي مجوز هستند بايد فعال تر عمل كرده و انگيزه را براي حضور سايرين فراهم كنند.


وي با بيان اينكه سال گذشته به 99 شعبه نمايندگي، مجوز راه اندازي تالار اختصاصي داده شد، افزود: امسال نيز تاكنون به بيش از 66 شعبه مجوز داده شده است، كه در حال حاضر با بازنگري هاي انجام شده در دستورالعمل، شرايط سهل تري براي راه اندازي تالارهاي اختصاصي فراهم شده است.


آموزش در بورس


وي با بيان اينكه آموزش در تهران و تالارهاي مناطق امسال هم از سوي شركت بورس پيگيري مي شود،‌ تصريح كرد: مقرر شده تا با همكاري كانون كارگزاران و سازمان بورس، ‌بحث آموزش اعضا را پيگيري كنيم، تا كاركنان در مورد مقررات و آيين نامه ها به روز باشند.


قاليباف با بيان اينكه آيين نامه بازارگرداني در بازار سرمايه در سال 87 تصويب و در سال 88 با همكاري كانون كارگزاران دوباره مورد بررسي قرار گرفت،‌ ادامه داد: اين دستورالعمل، بازنگري و بسياري از محدوديت ها برداشته شد كه مي تواند به افزايش نقدشوندگي بازار كمك كند.

وی یادآوری کرد که از شركت سپرده گذاري مركزي اوراق بهادار نيز براي ايجاد كد بازارگرداني كمك خواسته شد.


نظرخواهي در خصوص دستورالعمل معاملات آنلاين


مدیرعامل شرکت بورس با اشاره به اينكه براي راه اندازي معاملات آنلاين در بورس اوراق بهادار،‌ زحمات زيادي كشيده شده است، به كارگزاران توصيه كرد تا نظرات خود را در خصوص آيين نامه و مقررات دسترسي آنلاين به بازار اعلام كنند.


قاليباف در خصوص انجام معاملات آتي سهام نيز تصريح كرد: دستورالعمل انجام معاملات آتي سهام نيز تصويب شده و منتظر ابلاغ آن هستيم.


صندوق هاي سرمايه گذاري كمكي براي مديريت ريسك


مدير عامل شركت بورس اوراق بهادار با بيان اينكه بيشتر كارگزاران در حال حاضر داراي صندوق‌هاي سرمايه گذاري هستند، تاكيد كرد: وجود صندوق هاي سرمايه گذاري امكان جديدي در بازار سهام به شمار رفته و به مديريت ريسك سرمايه گذاران كمك مي كند،‌ به علاوه سرمايه گذاران مي توانند به صورت حرفه اي در بازار فعال شوند.


وي با تاكيد بر اينكه خريد تك سهم براي سهام داران زيان به همراه دارد، خاطرنشان كرد: بايد به دنبال صندوق هاي بزرگ سرمايه گذاري در بورس اوراق بهادار باشيم.


معرفي كانديداهاي هيات مديره


در پايان نيز 11 كانديداي حضور در هيات مديره كانون كارگزاران برنامه هاي خود را براي سايرين تشريح كردند.


اين در حالي است كه مجمع عمومي عادي سالانه كانون كارگزاران در30 تيرماه جاري برگزار خواهد شد و در آن روز اعضاي جديد هيات مديره انتخاب مي شوند.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر