خواست رييس جمهور از مذاكره با آمريكا،جنجال رسانه اي است
در همین حال برخی از حامیان دولت نیز معتقدند که قصد احمدی نژاد از این اقدامات مذاکره با آمریکا نیست ، بلکه وی با اعتقاد به دیپلماسی عمومی قصد دارد تا در عرصه افکار عمومی آمریکا را تحت فشار بگذارد .
با این حال آنچه مسلم است در نظام ما تصمیم نهایی درباره مذاکره یا عدم مذاکره با آمریکا را شخص رهبر فرزانه انقلاب اسلامی اتخاذ خواهند کرد که در شرایط فعلی تأکید کرده اند زمان و شرایط را برای چنین مذاکراتی مناسب تشخیص نمی دهند .
حال با این تشخیص رهبر انقلاب و اعلام رسمی و چند باره آن آیا بازهم درست است که به گونه ای رفتار شود که برخی بتوانند از آن اعلام آمادگی برای مذاکره را برداشت کنند ؟
اما همه اینها بحث یک طرف ماجراست . طرف ایرانی که عملاً حاضر به مذاکره به آمریکا نیست . اما یک سوال اساسی این است که چرا در حالی که چندی پیش رئیس جمهور کشورمان برای گفت و گو با اوباما در حضور رسانه ها اعلام آمادگی کرد این را نپذیرفتند ؟ این پرسشی است که با دکتر صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران مطرح کردیم :
دكتر صادق زيبا كلام استاد علوم سياسي در گفت و گو با خبرنگار شفاف در پاسخ به سوالي پيرامون مذاكره احمدي نژاد با آمريكا گفت : احمدي نژاد از ابتداي دولت نهم تمايل خود را براي مذاكره با آمريكا و رييس جمهور وقت آمريكا نشان داده و كاملا اعلام آمادگي كرده بود اما آمريكايي ها هم در زمان جرج بوش و هم در زمان اوباما حاضر به قبول اين پيشنهاد نبودند.
وي تصريح كرد : البته اوباما در ابتداي رياست جمهوري خود قصد داشت كه با ايران مذاكره داشته باشد اما سپس از اين موضع عقب نشيني كرد و حاضر به مذاكره نشد.
اين استاد دانشگاه به دلايل آمريكايي ها براي عدم مذاكره با ايران اشاره كرد و گفت :دليل اينكه آمريكايي ها حاضر به مذاكره با ايران نيستند اين است كه از اهداف احمدي نژاد براي مذاكره مطلع شده اند و متوجه شدند كه آقاي احمدي نژاد در مذاكره با آمريكا به دنبال حل و فصل مشكلات دو كشور نيست.
زيبا كلام در ادامه خاطر نشان كرد :آمريكايي ها فهميدند كه مذاكره با ايران اينطور نيست كه دو دشمن پاي يك ميز مذاكره بنشينند و اختلافات را كنار بگذارند و يا دامنه مشكلات را كم كنند بلكه متوجه شدند كه احمدي نژاد قصد مذاكره با آمريكا را ندارد .
وي با تاكيد براينكه آمريكايي ها معتقدند كه احمدي نژاد از پيشنهاد مذاكره نيت ديگري دارد ياد آور شد: آمريكايي ها فهميدند كه احمدي نژاد به دنبال حل و فصل مشكلات و كاستن دشمني تهران و واشنگتن نيست بلكه به دنبال بهره برداري رسانه اي و تبليغاتي است.
اين استاد دانشگاه تاكيد كرد : واضح است اگر آمريكايي ها بگويند حاضر به مذاكره با احمدي نژاد هستند اين موضوع جلب توجه رسانه هاي بين المللي را در پي خواهد داشت و رييس جمهور تمايل دارد اين شرايط به وجود بيايد.
زيبا كلام با بيان اينكه از ديد سياستمدارانآمريكايي رييس جمهور به نوعي به دنبال رسانه اي كردن حرف هايش است تصريح كرد :آمريكايي متوجه شدند كه آقاي احمدي نژاد از پيشنهاد مذاكره قصد ندارد كه مشكلات را حل كند و مي خواهد موج تبليغاتي به راه بياندازد و از آن به نفع خود استفاده كند و بگوييد آمريكايي ها منشا استكبار جهاني هستند و ماآنها را محكوم كرديم و آنها جوابي نداشتند كه بگويند و اين موارد حرف هايي است كه مي خواهند در عرصه بين المللي مطرح كنند.
وي در پاسخ به اينكه آيا دولت با توجه به مخالفت هاي موجود موفق به مذاكره با آمريكا خواهد شد يا نه اظهار داشت :دولت موفق نخواهد شد چون آمريكايي ها دست احمدي نژاد را خواندند و نيت او را مي دانند و تمايلي به مذاكره نخواهند داشت.
