بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۹ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۱

نخستين معاملات آتي سهام دو شركت به پايان رسيد

کد خبر : ۳۶۳۲۳
حامد تاج‌آبادي در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، در رابطه با آخرين وقايع مربوط به معاملات آتي سهام شركت‌هاي بورس كه از سوم مرداد با بانك پارسيان و بانك كارآفرين شروع شده و با 6 شركت ديگر ادامه يافت، اظهار داشت: با توجه به سررسيد معاملات آتي دو شركت فولاد مباركه و ملي مس كه روز گذشته بود، نخستين معاملات آتي اين ابزار نوين به پايان رسيد.
وي با اشاره به اينكه 20 و 10 موقعيت خريد و فروش براي دو شركت فوق وارد دوره جديد تحويل شده ادامه داد:طبق مقررات موجود، طرف خريدار بايد تا ساعت 12 ظهر روز بعد از اتمام سررسيد نسبت به واريز كل مبلغ قرارداد و تسويه كامل اقدام كند.بنابراين اگر 10 و 5 خريدار قرارداد آتي فولاد مباركه و ملي مس تا ساعت12 ظهر امروز دوشنبه بر مبناي قيمت 2 هزار و 708 و 8 هزار و 320 ريالي هر سهم اين دو شركت مبادرت نكنند، نكول كرده و مشمول دو جريمه مي‌شوند.
تاج‌آبادي ادامه داد: اين دو جريمه شامل يك درصد ارزش بازار قراردادها برمبناي قيمت تسويه و پرداخت مابه‌تفاوت آخرين قيمت تسويه و نرخ پاياني روز سررسيد است.
اين مقام مسئول خاطرنشان كرد: چنانچه فروشندگان قراردادهاي آتي دو شركت فولاد مباركه و ملي مس نيز تا روز گذشته تعداد سهام مندرج در قراردادها را نگه نمي‌داشتند مشمول هر دو جريمه مي‌شدند اما ديروز هيچكدام از فروشندگان نكول نكردند.
تاج‌آبادي در ادامه اظهارات خود به نكته‌اي مهم اشاره كرد و گفت: جريمه پرداخت مابه‌تفاوت آخرين قيمت تسويه ون رخ پاياني سررسيد زماني دريافت مي‌شود كه ضرري متوجه طرف ديگر باشد.
به گفته وي در حالي كارمزد تسويه تحويل 5 در هزارم ارزش قرارداد بوده و بايد به حساب شركت سپرده‌گذاري مركزي واريز شود كه توصيه
مي شود آن دسته سرمايه‌گذاراني كه تمايلي به پرداخت كارمزد يا جريمه ندارند مي‌توانند موقعيت‌شان را در روز پاياني ببندند تا وارد دوره تسويه نشوند.
تاج‌آبادي در خاتمه گفت: سررسيد معاملات آتي سهام سه شركت سرمايه‌گذاري غدير، چادرملو و توسعه معادن فلزات امروز و سه شركت سايپا و بانك‌هاي كارآفرين و پارسيان روز سه‌شنبه 30 شهريور است.
به گزارش فارس ،‌ نكول دراصطلاح به معناي عدم قبول يا رد است.در زبان فعالان بازار هاي مالي‌ اگر طرف قرارداد نتواند در قبال قراردادي كه بسته است به تمام يا بخشي از تعهدات‌اش، خواسته يا ناخواسته عمل كند، اصطلاحا مي گويند كه "نُكول " انجام داده است. از بابت نكول، معمولاً ريسكي به وجود مي‌آيد كه به ريسك اعتباري معروف است.
قرارداد آتي سهام نيز قراردادي است كه فروشنده تعهد مي كند در سررسيد تعيين شده، تعداد معيني از سهم پايه را به قيمتي كه در زمان انعقاد قرارداد تعيين مي شود، بفروشد و در مقابل خريدار متعهد مي شود آن سهام را در تاريخ سررسيد خريداري كند.
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر