بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۸ مهر ۱۳۸۹ - ۱۷:۳۴
هاشمیان در نشست خبری امروز عنوان کرد :

در بورس کالا از رانت خواری جلوگیری می شود

سید علی اکبر هاشمیان در نشست خبری روز جاری با خبرنگاران و ارباب جراید اظهار داشت : با توجه به تعیین قیمت کالاهای پایه در بورس کالا ، این بازار می تواند در راستای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها نقش کلیدی را برعهده داشته باشد .
کد خبر : ۳۷۴۰۴

پذیرش کالاهای جدید ، ورود شرکت های داخلی و خارجی ، وضعیت کارگزاران دارای مجوز فعالیت ، معاملات آتی سکه طلا و بررسی فیوچرز کالاهای جدید ، حجم و ارزش محصولات معامله شده از ابتدای امسال تاکنون ، هدفمند کردن یارانه ها و کنترل حباب قیمت در رینگ محصولات فولادی و پتروشیمی مهمترین عناوینی بود که مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران به آنها اشاره کرد .

به گزارش خبرنگار بورس نیوز ؛ سید علی اکبر هاشمیان در نشست خبری روز جاری با خبرنگاران و ارباب جراید اظهار داشت : با توجه به تعیین قیمت کالاهای پایه در بورس کالا ، این بازار می تواند در راستای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها نقش کلیدی را برعهده داشته باشد .


افزایش حجم معاملات

وی با اشاره به اینکه محصولات پایه ای که بر اساس قیمت آنها نرخ سایر کالاها و محصولات بازار تعیین می شود در بورس کالا حدود 45 قلم می باشد از افزایش حجم محصولات معامله شده در این بازار نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت : طی ماههای اخیر در رینگ کشاورزی با رشدی 1460درصدی نسبت به شش ماهه اول سال مالی 88 ، شاهد معامله بیش از یک میلیون و 260 هزار تن محصولات کشاورزی هستیم و این در حالی است که با محوریت معامله 880 هزار تن گندم در رینگ کشاورزی ، انتظار می رود تا پایان سال جاری رشد فزاینده ای در ارزش معاملات این بخش بوجود آید .

هاشمیان ضمن اشاره به پذیرش محصول هفت شرکت سیمانی ، ورود شش شرکت جدید برای عرضه سیمان در بورس کالا را یادآور شد و ابراز امیدواری کرد : حجم معاملات فعلی 60 میلیون تنی محصولات سیمانی و امکان پتانسیل رشد بیشتر آن ، دستیابی به حجمی 120 میلیون تنی را تا پایان سال جاری در بورس کالا بوجود خواهد آورد .

این مقام مسئول در شرکت بورس کالای ایران استقبال کارخانجات فولاد سازی بویژه در بخش خصوصی از روند قیمت گذاری در بورس کالا را خاطر نشان شد و گفت : در حال حاضر خریدهای توافقی در رینگ فولاد تغییر کرده و براساس قیمت های تضمینی از سوی دولت در بورس کالا کشف قیمت می شود بطوریکه چنانچه این قیمت گذاری از نرخ معین شده کمتر باشد دولت تفاوت این قیمت را پرداخت خواهد کرد .

مرز حباب قیمت فولاد در کنترل بورس کالا

به گفته هاشمیان بورس کالا به عنوان یک ابزار قوی توانسته با همکاری دولت مرز حباب قیمت برخی کالاها از جمله در نرخ فولاد را کنترل و به قیمت 780 تومان برای سقف معاملات رینگ فولاد در نظر بگیرد چرا که به دلیل بحران در بازارهای جهانی و رشد پنج درصدی نرخ فولاد در دنیا و نیز تداوم رکود در بخش مسکن و ساختمان کشور شاهد افزایش ناگهانی قیمت فولاد بودیم که با چنین اقداماتی از رشد بی رویه آن در کشور جلوگیری شد .

مهمترین برنامه ها در نیمه دوم امسال

وی از بررسی و پیگیری برنامه هایی همچون الکترونیکی کردن معاملات ، 24 ساعته کردن زمان معاملات ، فیوچرز نفت کوره و شمش طلا ، کاهش تضمین های اولیه در معاملات آتی سکه طلا به بخش خصوصی ، در اختیار قرار گرفتن انبارهای محصولات وارداتی فلزی در بندر انزلی ، معاملات آپشن طلا ، معاملات سنگ آهن و افزایش امنیت اطلاعات و استانداردهای لازم در بورس کالا را خاطر نشان شد و با اشاره به پوشش قابل قبول EPS پیش بینی شده این شرکت در شش ماهه اول سال جاری عنوان کرد : باتوجه به لزوم توسعه فیزیکی شرکت بورس کالا و نیز ارتقاء نرم افزاری آن بزودی اقدام به افزایش سرمایه خواهیم کرد .


در بورس کالا از رانت خواری جلوگیری می شود

هاشمیان همچنین در واکنش به سوال خبرنگار بورس نیوز ، مبنی بر اینکه آیا کنار گذاشتن شخصیت های حقیقی از معاملات در رینگ های فولادی و پتروشیمی می تواند بر ایجاد رانت و رشد بی دلیل کالاها از سوی حقوقی ها در بازار شود ، پاسخ داد : هر چند در دنیا معاملات کالایی به سمت جذب حقیقی های بازار پیش می رود اما به هر حال شرایط فعلی کشور اقتضاء می کند تا با اعمال چنین اقداماتی قیمت ها کنترل شود و از طرفی با توجه به کشف قیمت واقعی در بورس کالا چنانچه رانتی بوجود آید کنترل های دیگری از سوی بخش هایی همچون سازمان حمایت از مصرف کنندگان و یا تعزیرات حکومتی از افزایش بدون توجیه قیمت ها در بازار جلوگیری خواهند کرد .

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر