بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۱۵ آبان ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۹
یک پرسش از شر کت ملی پخش فرآورده های نفتی :

علت افزایش خودسرانه قیمت مواد اولیه چیست ؟

در حالیکه خبرهایی مبنی بر افزایش 15درصدی قیمت برخی مواد اولیه به واحدهای صنعتی از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و بدون هماهنگی با ستاد تنظیم بازار به گوش می رسد یک منبع آگاه در شرکت ملی پخش چنین چیزی را محال می داند.
کد خبر : ۳۸۷۰۱
در حالیکه خبرهایی مبنی بر افزایش 15درصدی قیمت برخی مواد اولیه به واحدهای صنعتی از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و بدون هماهنگی با ستاد تنظیم بازار به گوش می رسد یک منبع آگاه در شرکت ملی پخش چنین چیزی را محال می داند.

به گزارش بورس نیوز ؛ یک مقام آگاه در شرکت ملی پخش با اشاره به اینکه از تاریخ 87.5.1 سوبسیدها و تخفیف های مربوط به مواد اولیه این شرکت حذف و بر اساس نرخ محصولات در بورس های منطقه ای و اعمال تسعیر نرخ ارز قیمت گذاری می شود ؛ افزود : اجرای قانون هدفمندی یارانه ها هیچ تأثیری بر فعالیت های این شرکت نداشته چراکه علاوه بر تحویل مواد اولیه در داخل پالایشگاهها و عدم صرف هزینه حمل می تواند متناسب با نرخ های بین المللی قیمت ها را اعمال کند.

این منبع مطلع که از انتشار نام خود صرفه نظر کرد ، با اعلام اینکه تاکنون هیچ گونه تغییر قیمت یکجانبه ای از سوی شرکت ملی پخش در خصوص مواد اولیه تحویلی به شرکت های تولید کننده روغن انجام نشده است، اظهار داشت : سیستم قیمت گذاری بر مبنای نرخ حلال و گوگرد در بورس های منطقه ای جهان صورت گرفته که ماهیانه برای واحدهای صنعتی اعمال می شود از طرفی چنانچه افزایش قیمتی طی یکی از ماه های سال رخ دهد عملاً در ماه بعدی آن محاسبه شده و این در حالی است که در صورت کاهش نرخ ها بر مبنای کسر پنج درصدی قیمت فوب خلیج فارس ،طی همان دوره اعمال می شود .

وی با بیان اینکه نرخ لویکات به عنوان ماده اولیه تولیدکنندگان روانساز و روغن به هیچ عنوان با افزایش قیمت های سلیقه ای روبرو نبوده ، افزود : در حال حاضر قیمت ماده اولیه لویکات به شرکتی همچون نفت بهران در آبانماه متأثر از قیمت جهانی آن در آخرین هفته منتهی به مهرماه جاری بوده و افزون بر این مصوبات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی هیچ مجوزی مبنی بر فروش بیش از 5 درصدی قیمت مواد اولیه نسبت به فوب خلیج فارس نمی دهد.

در همین حال خدام زاده، مدیر امور تدارکات تولید شرکت نفت بهران با اشاره به افزایش قیمت مواد اولیه دریافتی از شرکت ملی پخش ، افزود: قیمت لویکات در مهرماه 50490 ریال به ازای هر متر مکعب بوده در حالیکه این نرخ با رشدی 6 درصد برای آبانماه به 53740 ریال افزایش یافته است.

از طرفی شهیدیان ، معاون مالی صنعتی نفت بهران با اعلام اینکه عرضه لویکات بانرخ هایی بیش از قیمت های فوب خلیج فارس از سوی شرکت ملی پخش یکی از بحث های دیرینه این شرکت بوده است ، اظهار داشت: قیمت لویکات برای چهار ماه اخیر به ترتیب با 49100 ، 49900 ، 49200 ، 50490 ریال به ازای هر مترمکعب محاسبه شده و این در حالی است که طبق بخش نامه صادره از سوی وزارت بازرگانی اختلاف فروش و بهای تمام شده محصولات نفت بهران حداکثر 17 درصد معین شده است ، بطوریکه چنانچه حاشیه سود شرکت از سقف تعیین شده کمتر باشد افزایش مبلغ فروش تولیدات مجاز است .


اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر