بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۸ آذر ۱۳۸۹ - ۱۶:۰۸

نادران:قوه‌قضاییه اگرمقامات فاسد را نمی‌گیرد،ضعیف كشی‌هم نكند

کد خبر : ۳۹۹۸۷
اصل مبارزه با مفاسد اقتصادی اقتصادی و مقابله با باندهای فاسد قدرت و ثروت مورد تاكید مقام معظم رهبری بوده است. بارها مسوولان كشور، بویژه مقامات قضایی اراده جدی خود را برای برخورد ریشه‌ای با مفاسد اقتصادی اعلام داشته‌اند. طبیعتاً گامهایی هم در این زمینه برداشته‌ شده است ولیكن برداشت عمومی از اثر بخش بودن راههای مقابله حمایت نمی‌كند و انتظار عمومی این است كه قوای سه‌گانه در سه سطح تقنین، اجرا و برخوردهای قضایی آسیب‌شناسی ریشه‌ای انجام داده و به وظیفه خود بصورت اصولی عمل كنند تا عامه مردم نتیجه عینی و عملی آنرا ببینند.

هر چند مورد "شهرام جزایری" یكی از ده‌ها نمونه سوءاستفاده از خلاءهای قانونی یا ضعف‌های اجرایی و یا مشكلات درونی قوه‌قضائیه است و برخورد با شهرام جزایری بیشتر برخورد با معلول بود و نه با علت، اما به هر ترتیب این نمونه یكی از مصادیق مثال زدنی مبارزه با مفاسد اقتصادی در كشور تبدیل شده است. متاسفانه در آن پرونده همگان شاهد بودند كه تا وقتی كه پای دانه درشت‌ها سیاسی به میان نیامده بود، پرونده سیر طبیعی خود را طی می‌كرد ولی به محض اینكه مشخص شد عده‌ای از مسوولان سیاسی كشور از نامبرده وجوهی دریافت كرده و بده بستانهایی صورت گرفته است پرونده عملاً مختومه گردید، یا به عبارت دقیق دامنه پرونده محدود شد.

امروز قوه قضاییه و پرونده مهم فساد مالی در بیمه ایران كه دهها متهم دارد در معرض چنین آزمونی قرار گرفته است. اینكه ریاست محترم قوه قضاییه و سایر مسوولان قضایی صحبت از این كرده‌اند كه در این پرونده متهمینی وجود دارند كه احضار شده یا «می‌شوند» و «افراد مهمی» پشت پرده این پرونده هستند و یا آنكه گفته شده است كه همه متهمین پرونده دستگیر شده‌اند الاّ یك نفر، نوید این فضا را می‌دهد كه قوه قضاییه و بویژه مسوولان عالی آن در برخورد با مفاسد اقتصادی در پرونده بیمه ایران و سایر پرونده‌های مرتبط كه افراد مشترك مهمی دارند از اراده جدی برخوردارند.

ولی این دل نگرانی همچنان وجود دارد كه همان شرایطی كه مانع از احضار و دستگیری آن "یك نفر" و یا افراد مهم شده، در جریان رسیدگی دادگاه و تنبیه مجرمین همچنان به عنوان یك مانع باقی بماند و خدای ناكرده قوه دچار "ضعیف كشی" و اغماض در مقابل "دانه درشت‌های سیاسی" شود و این شائبه تقویت شود كه به رغم تغییر مدیریت‌ها، ساختارها به نحوی است كه در پرونده شهرام جزایری‌ها هر وقت مسوولان به مفسد و دانه‌درشت سیاسی می‌رسند كوتاه می‌آیند.

امیدوارم قوه‌قضاییه، بویژه ریاست آن این باور رایج را تغییر داده و اعتماد عمومی به حاكمیت و عزم جدی نظام در برخورد با مفاسد اقتصادی بویژه برخورد با دانه درشت‌های سیاسی را به منصه ظهور برساند.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر