بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۱۶ آذر ۱۳۸۹ - ۱۳:۰۰

حقوقی‌ها جای خالی حقیقی‌ها را پر کرده اند

کد خبر : ۴۰۳۲۳
مدیر امور ناظرین و تالارهای بورس کالای ایران گفت :‌ اشخاص حقوقی جای خالی افراد حقیقی را در این بورس پر کرده اند.

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، "محمود غفاری"‌ با بیان مطلب فوق افزود :‌ از ابتدای فصل پاییز به دلیل معامله چند کالای استراتژیک چون فولاد و پتروشیمی در بورس‌کالا، نظارت دولت بر معاملات تالار نقره‌ای افزایش یافت.

 وی ادامه داد:‌ به این ترتیب محدودیت‌هایی همچون حمایت از برخی کالاها، سهمیه بندی میزان خرید، فروش کالا تنها به افراد دارای پروانه بهره برداری و مهم تر از همه ، حذف اشخاص حقیقی در رینگ های فولاد و پتروشیمی اعمال شد.

 غفاری خاطر نشان کرد : پس از اعمال این محدودیت‌ها ، برخی از کارشناسان بازار سرمایه از کاهش حجم معاملات و افت تقاضا در بورس خبر ‌دادند اما فروش محموله های سنگین فولاد در این هفته نشان داد که نگرانی کارشناسان از افت تقاضا بی مورد بوده و پیش بینی مدیران بورس مبنی بر وجود تعادل در بازار، صحیح بوده است.

 براساس این گزارش،‌ ابتدای هفته جاری در گروه محصولات فولادی بورس کالا 74 هزار و 620 تن انواع کالا به ارزش بیش از 554 میلیارد ریال معامله شد که این حجم خرید در نبود حقیقی‌ها کمی دور از انتظار بود.

 محدودیت در تمام بورس‌ها وجود دارد

مدیر امور ناظرین و تالارهای بورس کالا در خصوص اعمال محدودیت‌های در این شرکت اظهار داشت :‌ در
آزاد ترین اقتصاد های دنیا هم زمانی که قرار است تحولی بزرگ انجام شود،‌ بورس ها محدود می شوند و تغییراتی جدی در روند معاملات آن ها به وجود می آید.

 وی اضافه کرد: در ایران نیز تحولی بزرگ در اقتصاد در حال رخ دادن است اگر این تغییر بدون کنترل بازارهای تاثیر گذار ایجاد شود به طور قطع تبعاتی سویی خواهد داشت.

 غفاری افزود :‌ به این ترتیب اعمال محدودیت در معاملات بورس کالا نه تنها منطقی بوده بلکه برای برآورده شدن اهداف هدفمندی یارانه ها، امری ضروری است.

 به گفته وی اگر قانون هدفمندی یارانه ها و تحریم ها وجود نداشت، محدودیتی در رینگ های فولاد و پتروشیمی اعمال نمی شد .

 غفاری خاطر نشان کرد : به طور حتم پس اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها،‌ معاملات بورس کالا به صورت آزاد و رقابتی دنبال می شود.

 مدیر امور ناظرین و تالارهای بورس کالا معتقد است، خرید بیش از ۷۰ هزار تن محصولات فولادی توسط اشخاص حقوقی در یک روز نشان می‌دهد که با حذف حقیقی‌ها اختلالی در تقاضا به وجود نیامده است. البته حقیقی‌های بزرگ بورس کالا نیز که از ابتدای بورس کالا در این بازار حضور داشتند در حال ثبت شرکت هستند و به زودی به تالار نقره‌ای باز می گردند.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر