بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۲۰ آذر ۱۳۸۹ - ۰۴:۰۹
رییس اداره امور گواهینامه های حرفه ای در گفتگو با بورس نیوز :

هیچ گونه ایرادی به آزمون های بازار سرمایه وارد نیست

کیانی در واکنش به این سوال که آیا تبعیضی میان قبول شدگان تهرانی و شهرستانی در این دوره از آزمون ها وجود داشته است ؟ پاسخ داد : در دوره شانزدهم 1737 نفر در استان تهران و 383 نفر در شهرستان ها برای آزمون های بازار سرمایه ثبت نام کردند که از این تعداد 1471 نفر در تهران و 350 نفر نیز در استان های دیگر برای آزمون ها شرکت کرده و با توجه به حضور 76 درصدی و 24 درصدی این افراد در تهران و شهرستان ها طبیعی است که جمع زیادی از قبول شدگان از ساکنین پایتخت باشند.
کد خبر : ۴۰۴۰۸

در حالیکه اسامی قبول شدگان قطعی و مشروط شرکت کنندگان شانزدهمین دوره از آزمون های بازار سرمایه در دوشنبه گذشته از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار منتشر شد اما نوع نظارت و آمار قبولی در این آزمون همچنان باعث اعتراض درصد بالایی از افرادی شده که علیرغم دارا بودن مدارک و تحصیلات عالیه دانشگاهی ، نتایج موفقی را در این آزمون کسب نکرده اند .

در همین ارتباط رضا کیانی ، رییس اداره امور گواهینامه های حرفه ای در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز ، اعمال نظارت ها و کنترل های ویژه بر آزمون های بازار سرمایه از سوی حراست سازمان بورس و در بالاترین سطوح امنیتی را خاطر نشان شد و افزود : هر چند با وجود تجهیز سیستم تصحیح پاسخنامه ها به دستگاههای چاپ برگردان قوی و از طرفی پلمپ اصل آنها از سوی حراست سازمان بورس ، در فرآیند طراحی ، چاپ و تکثیر سوالات هیچ گونه شبهه ای وارد نخواهد بود اما با این حال در راستای اطمینان از کارایی صد در صدی همه فعالیت ها در این دوره پس از قطعیت نتایج بطور تصادفی بین 50 تا 60 پاسخنامه با دستگاههای جدید دوباره بررسی و انجام شد که خوشبختانه همچون پنج دوره گذشته هیچ گونه انحراف و اشتباهی در تصحیح های صورت گرفته مشاهده نشد .

وی در ادامه با اشاره به اینکه بعضاً یکسری ایرادات مبنی بر آکادمیک بودن ماهیت سوالات طراحی شده و از طرفی عدم سنخیت آنها با فضای کاری بورس و یا برعکس از سوی شرکت کنندگان دانشگاهی و یا شاغلین در نهادها و سازمان های مرتبط با بازار سرمایه همیشه مطرح بوده است ، تصریح کرد : فرق اساسی آزمون های بازار سرمایه با آزمون سراسری در احراز حد نصاب ها براساس مجموع میانگین نمرات کل داوطلبین و یک انحراف معیار از نمرات کل بوده ، بطوریکه در صورت کسب حد نصاب 36 درصدی کل مواد امتحانی فرد شرکت کننده به عنوان قبول شده آزمون در نظر گرفته می شود .

کیانی افزود : در آزمون های فوق شرکت کنندگان باید به توزیع مناسب گزینه های پاسخ داده شده در مواد امتحانی مختلف توجه کرده چرا که قبول و رد شدن و یا به عنوان مشروط در نظر گرفتن شرکت کنندگان براساس احتساب نمره هر درس ، مساوی و یا بیشتر از نصف میانگین نمره آن درس می باشد .

از اینرو در آزمون اصول مقدماتی بورس اوراق بهادار میانگین نمره قبولی در درسهایی همچون مدیریت مالی ، ریاضی و آمار قوانین و مقررات بورس ، مدیریت سرمایه گذاری ، زبان و اقتصاد خرد و کلان به ترتیب برابر با 25، 22 ، 25.7 ، 22 ، 18.7 و 27.2 درصد بوده بطوریکه میانگین نمرات کل برابر با 23.5 و انحراف معیار 14 درصد برآورد شده و از اینرو حد نصاب قبولی با توجه به جمع میانگین نمره کل و یک انحراف معیار از نمرات کل به میزان 35.5 درصد می باشد .

از اینرو فردی که شاید مدرک دانشگاهی مرتبطی را هم با بورس نداشته باشد چنانچه حد نصاب قبولی در هر درس مثلاً به میزان 12.42 درصد (در حدود 3 تست) پاسخ صحیح در مدیریت مالی را بدست آورده اما با دقت زیادی در درس قوانین و مقررات بورس(ضریب4) حدود 37 درصد از گزینه ها را درست انتخاب کرده باشد در نهایت به عنوان فرد قبول شده در نظر گرفته می شود .

وی حد نصاب میانگین نمره قبولی در آزمون اصول مقدماتی بورس کالا را برای درس های زبان ، ریاضی و آمار ، اقتصاد خرد و کلان ، اقتصاد کالایی و قوانین و مقررات بورس را به ترتیب 22 ، 22.5 ، 23 ، 23.5 و 23.4 درصد اعلام کرد و با اشاره به میانگین نمره کل 26.9 و انحراف معیار 14.7 درصدی نمرات ، حد نصاب 36 درصدی را برای قبول شدن در این آزمون اعلام کرد .

کیانی در واکنش به این سوال که آیا تبعیضی میان قبول شدگان تهرانی و شهرستانی در این دوره از آزمون ها وجود داشته است ؟ پاسخ داد : در دوره شانزدهم 1737 نفر در استان تهران و 383 نفر در شهرستان ها برای آزمون های بازار سرمایه ثبت نام کردند که از این تعداد 1471 نفر در تهران و 350 نفر نیز در استان های دیگر برای آزمون ها شرکت کرده و با توجه به حضور 76 درصدی و 24 درصدی این افراد در تهران و شهرستان ها طبیعی است که جمع زیادی از قبول شدگان از ساکنین پایتخت باشند.

این مقام مسئول در اداره گواهینامه های حرفه ای از آغاز ثبت نام دوره هفدهم آزمون های بازار سرمایه از اواخر اسفند تا اوایل فروردین ماه آتی خبر داد و افزود : با توجه به تغییر ساختار مدارک حرفه ای ، امکان افزایش مواد و سرفصل های امتحانی و از طرفی افزایش گواهینامه های حرفه ای در حوزه های تخصصی وجود خواهد داشت .

وی در خاتمه گفت : با وجود صحت و رعایت امنیت اطلاعات در این اداره چنانچه افرادی با مدارک مستدل و مستند شواهدی دال بر عدم سلامت سوالات و یا تصحیح آنها را دارند می توانند با مراجعه به تارنمای اداره امور گواهینامه های حرفه ای سازمان بورس و یا بصورت حضوری نسبت اعتراض خود اقدام کنند.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر