بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۴

برنامه‌هاي بورس كالا در سال 90 و عرضه 7 محصول جديد

کد خبر : ۴۵۷۶۲
به گزارش خبرنگار اقتصادي فارس عصر روز گذشته، در بازديد نوروزي كارگزاران و مسئولان نهادهاي مالي با رئيس و اعضاي هيئت مديره سازمان بورس، مديرعامل و معاونين شركت بورس و بورس كالا، علي اكبر هاشميان برنامه هاي خود را در جهت ارتقاء بيشتر بورس كالا و راه آندازي بورس نفت كه مهمترين اقدام در سال جاري خواهد بود، توضيحاتي را ارائه داد.

* آغاز معاملات نفت كوره پس از دريافت مجوز حساب خزانه

وي با اشاره به اينكه راه اندازي بورس نفت يك جهش بسيار بزرگ در سال جديد خواهد بود، بيان كرد: بر اساس آخرين مصوبه دولت و پيگيري‌هاي رئيس جمهور در يك ماه گذشته مقرر شد بورس كالا در طول يك ماه اقدامات لازم و نرم افزار‌هاي مورد نياز را طراحي كند. در حال حاضر نيز انجام معاملات اين بورس بر اساس سلف موازي به تصويب رسيده است.
اين مقام مسئول گفت: تست‌ نهايي نرم افزار معاملات اين بورس نيز در آخرين روز‌هاي سال گذشته انجام شد و هر زمان شركت نفت بتواند اجازه حساب خزانه خود را از وزارت دارايي دريافت كند، معاملات بورس نفت آغاز خواهد شد.
مدير عامل بورس كالا با اشاره به اينكه پالايش و پخش آمادگي خود را براي عرضه نفت كوره داخلي در هفته آينده اعلام كرده‌اند، اظهار داشت: نفت كوره بين المللي كه قرار است در بورس نفت در كيش انجام شود پس از دريافت مجوز حساب خزانه شروع مي‌شود.
هاشميان با اشاره به اينكه ظرفيت نفتي ايران 2.5 ميليون بشكه نفت صادراتي است، افزود: بورس نفت بايد ظرفيت‌هاي خود را به حدي برساند كه بتواند معاملات اين 2.5 ميليون بشكه را سامدهي كند.
وي با بيان اينكه از 73 شركت كارگزاري كه در بورس كالا فعاليت مي‌كنند 57 شركت داراي مجوز معاملات پتروشيمي را داشته و تنها آنها مي‌توانند در بورس نفت فعاليت كنند، خاطر نشان كرد: عرضه 2.5 ميليون تن نفت توليدي در بورس نفت حداقل 6 ماه زمان مي‌برد ولي بايد سعي كنيم هر ميزان نفتي كه از سوي وزارت نفت عرضه مي‌شود به فروش برسد.
هاشميان با اشاره به قانون بهره‌وري كشاورزي و افزايش چشمگير معاملات اين رينگ در بورس كالا،بيان كرد: در خصوص معاملات آپشن نيز منتظر دستور العمل سازمان بورس و ابلاغ آن هستيم و سعي مي‌كنيم در 6 ماه ابتدايي سال بتوانيم اين ابزار به خوبي اجرا كنيم. همچنين كارگزاران در حال آموزش و آمادگي بيشتر براي اجراي اين ابزار جديد هستند.

* اتصال بازار سرمايه به بازار‌هاي خارجي

مدير عامل بورس كالا تصريح كرد: با توجه به اينكه بازار سرمايه در حال حاضر محور تأمين مالي در كشور خواهد شد بايد در خصوص اوراق قرضه اقدامات جديد انجام شود زيرا تقاضا براي آن افزايش خواهد يافت.همچنين با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري و رشد 8 درصدي اقتصادي و سرمايه گذاري 1000 ميليارد دلاري بايد براي دستيابي به اين اهداف به بازار‌هاي خارجي متصل شويم.
هاشميان با اشاره به اينكه براي دستيابي به اين اهداف يكي از اقداماتي كه بايد انجام داد امكان هجينگ نرخ ارز است، گفت: اگر قيمت ارز در بورس تعيين و معامله و امكان فيوچر آن فراهم شود، امكان هجينگ ارز از سوي سرمايه‌گذاران خارجي فراهم خواهد شد،بنابراين از ملزومات رشد 8 درصدي اقتصادي، بازار سرمايه داخل بايد به بازار‌هاي جهاني متصل شود و امكان ورود بي‌خطر ايجاد مي‌شود.

*ورود 7 كالا‌ي جديد به بورس كالا در سال 90

مدير عامل بورس كالا درباره كالا‌هايي كه در سال جديد بايد وارد بورس كالا شود، خاطر نشان كرد: شير، دام و گوشت از جمله كالا‌هايي است كه از سال گذشته به دنبال ورود آنها به بورس كالا بوديم، همچنين جوجه يك روزه، سنگ آهن كه استاندارد آن اواخر سال قبل مشخص شد نيز از ديگر كالا‌هايي است كه سعي مي‌كنيم در سال جديد به خانواده بورس كالا اضافه كنيم.
وي با اشاره به اينكه به دنبال عرضه الوار و كاغذ نيز به بورس كالا هستيم، خاطر نشان كرد: سال گذشته حدود 130 شركت فعال در بورس كالا وجود داشت ولي در حال حاضر 227 شركت داخلي و خارجي در اين بورس فعاليت مي‌كند و 179 كالا نيز در حال حاضر در بورس كالا معامله مي‌شود و با اين حجم معاملات الكترونيكي شدن سيستم‌ها يك ضرورت است.

*برنامه‌هاي سال 90 در سال جديد

مدير عامل بورس كالا درباره برنامه‌هاي سال جديد اين بورس گفت: تعدا كالا‌هاي پايه اساسي كه مي تواند در بورس معامله شود تا حدودي به پايان رسيده و در سال جديد به دنبال شروع معاملات كاغذي كالا‌هاي اساسي و قرارداد‌هاي آتي براي نمونه پلي اتيلن، متانول و ساير كالاها هستيم.
وي با اشاره به اينكه در اين راستا پس از انجام سلف موازي بر روي نفت كوره، اين اقدام را در خصوص ساير كالا‌هاي نيز انجام خواهيم داد افزود: در نهايت تأكيد مي‌كنم كارگزاران بورس نفت بايد سرعت خود را در آمادگي و فراهم كردن شرايط بالا برده تا وقفه و كندي در اجابت تقاضا ‌هاي شركت نفت را از دست ندهيم.
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر