تحلیلی بر آنچه در سخنرانی احمدی نژاد در حرم امام رخ داد: با او اتمام حجت كردند
احمدی نژاد در شش سال گذشته عادت كرده بود سخنرانی كند و مستمعین ، تأییدش كنند ، یا این كه از مردم بپرسد از ساعت چند اینجایید و در آخر سر بگوید : كی خسته است ؟ و جواب بشنود :"دشمن"

اما در شب سالروز رحلت امام(ره) ، مخاطبان همیشگی او ، فقط گیرنده پیام نبودند ، بلكه از فرصتی كه برایشان پیش آمده بود ، استفاده كردند تا پس از سال ها "شنیدن" ، یك بار هم "بگویند" و اینجا بود كه احمدی نژاد ، تمركز و اعتماد به نفس همیشگی اش را باخت.
احمدی نژاد ، شاید انتظار نداشت اتفاقی كه سال گذشته در سخنرانی سیدحسن خمینی در حرم رخ داد ، این بار برای خودش بیفتد و نزدیك ترین دوستش در ریاست جمهوری كه به خاطر او كابینه را كن فیكون كرده و با همه درافتاده است ، بدون تعارفات سیاسی معمول بین مسوولان ، مشمول شعارهای مردم قرار بگیرد و در میات سخرانی اش ، "مشایی حیا كن ، احمدی رو رها كن" و " مرگ بر مشایی" بشنود.
اینجا بود كه احمدی نژاد خواست خود را خونسرد نشان دهد و به همین خاطر بدون آن كه پاسخی به این شعارها دهد ، با انحراف از مسیر سخنرانی اش ، به گفتن عباراتی نامرتبط با سخنرانی بسنده كرد ، مانند:مخلص شما هم هستیم ... مخلص آقای رئیس هم هستیم ... نوبت شما هم میشود...من همه شما را دوست دارم ... نوكر همه شما هم هستم و ... عباراتی كه نشان می داد شیرازه سخن از دست رئیس جمهور در رفته است!
مردم حتی برای آن كه برخی تصورات باطل را از ذهن ها بزدایند ، بارها خطاب به احمدی نژاد این شعار را سر دادند: «این همه لشگرآمده به عشق رهبر آمده» و این در حالی است كه تا كنون سابقه نداشته در حضور یك مسوول ارشد نظام به غیر از خود رهبری ، این شعار سر داده شود.
احمدینژاد برای آن كه شعارها را كنترل و مهار كند ، به مخاطبانش وعده داد: «حرفهایم به جایی می رسد كه خیلی باید شعار بدهید» اما این وعده هم عملی نشد و مردم همچنان ، با احمدی نژاد سخن ها گفتند.

رئیس جمهور كه همواره سخنران قهاری بوده است ، این بار با از دست دادن تمركزش ، اشتباهات لفظی هم مرتكب شد؛ او در بخشی از سخنانش گفت: « همه ملت ها پیش به سوی رژیم صهیونیستی و محو آمریكا»، حاضرین در حال سر دادن شعار «مرگ بر آمریكا» بودند كه احمدی نژاد جمله پایانیاش را اصلاح كرد و گفت: «البته محو سلطه آمریكا در منطقه».
وی همچنین در ترسیم سرمایه داری غربی گفت: "ما آدم داریم كه دو هزار میلیارد دلار ثروت دارد." و این در حالی است كه ثروتمندترین فرد دنیا ، 74 میلیارد دلار ثروت دارد واساساً چنان فردی كه احمدی نژاد گفته است ، وجود خارجی ندارد!
خلاصه آن كه احمدی نژاد ، شب 14 خرداد ، نه سخنران مراسم حرم ، كه بزرگترین مخاطب سخنان حاضران در حرم بود و طبیعی بود كسی كه همیشه گفته و بقیه شنیده اند ، وقتی در موقعیت معكوس قرار گیرد ، اعصاب و تمركزش به هم بریزد. تازه این ظاهر كار است و رئیس جمهور و همان تیم محبوبش لابد بعد از آن شب فراموش نشدنی ، كوشیده اند آنچه برای اولین بار در چنین سطحی رخ داده است را تحلیل كنند.

واقعیت این است كه بخش قابل ملاحظه ای از پشتوانه مردمی احمدی نژاد در تمام سال های گذشته را همین نیروهای ارزشی تشكیل می داده اند و اینك همان حامیان همیشگی ، برای اتمام حجت با رئیس جمهور ، در قید هیچ تعارفی نیستند چه آن كه قرار بر عقد اخوت دائمی با افراد نیست.
در شب سالروز ارتحال امام ، حامیان همیشگی احمدی نژاد ، پیام نهایی خود را به او منتقل كردند ، حتی با قطع مكرر سخنان او : " آقای احمدی نژاد! در سیاست ها ، رفتارها و اطرافیانت تجدید نظر كن ، می بینی كه ما با هیچ كس تعارف نداریم."
آیا احمدی نژاد این پیام ها را گرفته است یا آن كه حلقه بسته پیرامونی اش را كه تا كنون بر همه مسوولان ترجیح داده ، بر حامیان مردمی اش نیز اولویت خواهد داد ولو آن كه آخرین سنگرهای پشتوانه مردمی اش را از دست بدهد و به سمت سرنوشتی نامعلوم حركت كند؟! انتخاب با احمدی نژاد است ، چه آن كه حامیان سنتی اش توپ را به زمین او انداخته اند.
