بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۹
رییس امور بودجه و گزارشات شرکت مهرکام پارس :

سود نقدی در سالهای گذشته باعث تضعیف شرکت شده است

تقسیم سود محقق شده بین سهامداران باعث خروج نقدینگی از شرکت می شود ، در حالی که چرخ تولید باید بچرخد که نیاز به نقدینگی دارد . اما طبق قانون بورس اوراق بهادار حداقل 10 درصد سود محقق شده باید بین سهامداران تقسیم شود و شرکت نیز تابع قانون است .
کد خبر : ۴۹۲۵۷
شرکت مهرکام پارس با ارایه اطلاعات و صورت های مالی میان دوره ای 12 ماهه منتهی به 89.12.29 تحقق 23 ريال از 31 ريال سود پیش بینی شده را خبر داده است . افزون بر این در اولین پیش بینی بودجه سال مالی منتهی به 90.12.29 "خمهر" سود هر سهم خود را با 77 درصد کاهش پیش بینی کرده است .

صارمی ، رییس امور بودجه و گزارشات شرکت مهرکام پارس ، در خصوص علت این تغییر در سود پیش بینی شده برای سال مالی 90 در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز تصریح کرد : ثابت بودن نرخ فروش محصولات ، افزایش برخی هزینه ها به صورت عادی و وجود بحث اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و افزایش نرخ حامل های انرژی به صورت خاص موجب پیش بینی کاهش 77 درصدی سود پیش بینی شده برای سال مالی جاری شده است .

وی با تأکید بر اینکه در بودجه سال مالی 90 افزایش قیمت قطعات تولیدی در نظر گرفته نشده است ، گفت : افزایش 13 درصدی فروش تنها به دلیل افزایش مقداری برنامه تولید به دلیل رشد تولید گروه خودرو سازی ایران خودرو پیش بینی شده ، اما باید اشاره کرد که راه اندازی خطوط جدید در این بودجه در نظر گرفته نشده است .

صارمی از پروژه های جدید "خمهر" سخن گفت و افزود : طبق سابقه فعالیت شرکت در سال های اخیر همواره پروژه های جدید در جریان است . چرا که برای مثال خودروی دنا که توسط ایران خودرو تولید می شود ، هنوز تجاری نشده و با تولید انبوه این خودرو ، قطعات برای آن لازم توسط شرکت مهرکام پارس تأمین خواهد شد . البته طرح های تولید خودروهای جدید نیز در شرکت ایران خودرو مطرح است و این نیز می تواند باعث افزایش تولید قطعات "خمهر" شود . اما باید توجه داشت که این پروژه ها و طرح ها در مرحله ارزیابی و تحویل نمونه هستند .

رییس امور بودجه و گزارشات شرکت مهرکام پارس در خصوص هزینه های مالی در نظر گرفته شده برای سال مالی جاری اظهار داشت : این میزان از هزینه ها با پیش بینی اخذ تسهیلات مالی از منابع ارزان قیمت و در جهت تأمین سرمایه در گردش شرکت اعلام شده است . البته برای تأمین منابع مالی لازم برای پروژه های جدید با مشکل خاصی مواجه نیستیم ، چرا که ایران خودرو منابع مالی لازم را برای پروژه های جدیدی که مربوط به خود این شرکت است ، تأمین می کند .

وی احتمال افزایش سرمایه را در سال مالی جاری رد کرد و درخصوص میزان سود تقسیمی در مجامع عادی سالیانه گفت : تقسیم سود محقق شده بین سهامداران باعث خروج نقدینگی از شرکت می شود ، در حالی که چرخ تولید باید بچرخد که نیاز به نقدینگی دارد . اما طبق قانون بورس اوراق بهادار حداقل 10 درصد سود محقق شده باید بین سهامداران تقسیم شود و شرکت نیز تابع قانون است . در صورتی که اگر سهامدار جزء با دیدگاه کوتاه مدت روی سهام شرکت سرمایه گذاری ننماید ، وضعیت مناسبتری پیش روی "خمهر" قرار می گیرد . چرا که عملکرد سال های گذشته و تحقق سود های بالای 50 تومان در سال های 86 و 87 نشان دهنده توانایی مناسب شرکت بوده و تقسیم بالای سود محقق شده در این سال ها موجب تضعیف شرکت و اخذ وام های بانکی در سال های 88 و 89 شد و شرکت را با مشکل نقدینگی مواجه کرد .

وی در پایان گفت : برنامه شرکت برای دریافت تسهیلات جدید این است که وام با بهره های پایین دریافت کنیم و یا وام مخصوص صنایع بگیریم ، اما اینکه تا چه حد در این برنامه موفق باشیم قابل پیش بینی نیست .

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر