بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۲ تير ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۸

استعفای مدیران جریان انحرافی برای انتخابات

کد خبر : ۵۰۴۷۶
 تهران امروز نوشت: چه کسانی رفتند و چه کسانی ماندند؟ براساس قانون، مدیران ارشد دستگاه‌های اجرایی و دولتی که قصد داشته باشند به عنوان داوطلب نمایندگی در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کنند، باید از مسئولیت‌های اجرایی و دولتی خود استعفا دهند. این روزها این سوال بیش از مردم عادی و کارمندان ادارات در بین محافل سیاسی پرسیده می‌شود و هر رفتنی به یک نیت و قصد سیاسی تعبیر می‌شود. برخی از آنها که حضورشان در دولت آتی را محتمل نمی‌دانند، با حضور در انتخابات مجلس قصد دارند تا جایگاه تصمیم‌گیری و قدرت خود را این بار از راه حضور در مجلس به نمایش بگذارند که از این تعداد برخی با حضور در گروه‌بندی‌های سیاسی – دولتی که طی ماه‌های اخیر تشکیل شده است و همچنین سخنرانی در مراسم‌هایی که تنها هدفش معرفی مدیران سابق و کاندیداهای فعلی مجلس به مردم شهرهای خودشان بود، امید چندانی به پیروزی دارند. بخشی دیگر افراد شناخته شده‌ای هستند که هدف آنها ابقای قدرت در عرصه تصمیم‌گیری و سیاست‌ورزی نیست بلکه با توجه به عملکرد موفقی که طی سالهای اخیر در حوزه مدیریتی از خود نشان داده‌اند، اکنون می‌خواهند در حوزه گسترده‌تری به کشور خدمت کنند.
 
استعفای مدیران جریان انحرافی

اما آنچه در این میان بیش از همه مشهود است، استعفای خیل عظیم مدیران شهرهایی است که به نوعی به گفته ائمه جماعات از اعضای جریان انحرافی محسوب می‌شوند. برخی شنیده‌ها در مجلس هم حکایت از عزم جدی جریان انحرافی برای تصاحب کرسی‌های بهارستان دارد چنانکه رضاحسینی، نماینده شهر بابک چندی پیش به تهران امروز گفته بود: «مشایی گفته است برای انتخابات مجلس 150 کرسی را می‌گیرد.» تغییر فرمانداران به عنوان مجریان انتخابات، بیش از سایر تغییرات در برخی استانها به چشم می‌آید که هدف آن، مهره‌چینی برای اجرای برنامه‌های انتخاباتی به نفع یک جریان خاص است. برخی اوقات این تغییرات بدون سر و صدا و برخی اوقات همانند تغییر فرمانداران و استاندار فارس با هیاهو همراه است هر چند جریان نزدیک به مشایی و بقایی طی دو سال اخیر توانستند مهره‌های مورد نظر خود را در برخی استانها مستقر سازند و از سویی برای رد شدن از مانع بررسی صلاحیت‌ها درنظر دارند چهره‌های ناشناخته و البته وفادار به خود را به عنوان کاندیدا به انتخابات بفرستند که البته در این میان از نقش شورای نگهبان غافل هستند.

استان فارس پیشتاز استعفاها

استان فارس که گفته می‌شود مهد حضور مدیران منتسب به مشایی و بقایی در دو سال اخیر است، شاید شاهد بیشترین مدیران مستعفی بوده باشد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چندی پیش خبر داد که مدیرکل ارشاد استان فارس استعفا داده است. شنیده می‌شود تاکنون با استعفای الیاس طاهری سرپرست فرمانداری داراب، محمد رضانیا فرماندار آباده و برومندی فرماندار بوانات موافقت شده است و همچنین اخبار رسیده حکایت از استعفای سرپرست فرمانداری زرین دشت، هاشمی سرپرست فرمانداری پاسارگاد، ملکوتی فرماندار شهرستان جهرم، انصاری فرماندار سپیدان و بذرافشان سرپرست فرمانداری شیراز دارد. زمزمه استعفای رئیسی فرماندار کازرون، طالع زاری سرپرست فرمانداری لامرد، حسینی فرماندار مرودشت و حسینی معاونت عمرانی استانداری فارس، حفاری رئیس بازرگانی فارس، اسماعیل پور رئیس سازمان ملی جوانان فارس و نعمتی مدیرکل ثبت احوال نیز به گوش می‌رسید که اکنون اخبار موثقی در این باره منتشر نشده است. گر چه هنوز به طور کامل لیست مدیران مستعفی استان فارس منتشر نشده است اما این حجم استعفاها برای حضور در مجلس نهم، از زمان حضور احمدزاده در استانداری فارس و چینش فرمانداران و بخشداران از جانب او قابل پیش‌بینی بود.

سه معاونی که استانداری را خالی کردند

ماجرای استعفاهای استان لرستان هم در نوع خود جالب است چنانکه 3 معاون استانداری لرستان در یک روز استعفای خود را تقدیم استاندار کردند که با پذیرش استعفای معاونتهای برنامه‌ریزی، امور عمرانی و سیاسی امنیتی استانداری به منظور شرکت در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، سرپرستان دو معاونت امور عمرانی و برنامه‌ریزی استانداری منصوب شدند. در یک روز استانداری از حضور سه معاون کلیدی خود محروم و استاندار توانست دو معاون را جایگزین کند. در اردیبهشت 90 هم خبری مبنی بر تشکیل گروه اخلاص‌گرایان در این استان منتشر شد که از یک طیف فکری خاص بودند. اعضای این گروه با اصولگرایان استان دیدار کرده و خواستار رای آنها به کاندیدای این جریان خاص شدند. فارغ از این دو استان در استانهای دیگر هم مدیران و معاونانی وارد گود رقابت‌های انتخاباتی شدند که هنوز نام آنها به صورت موثق اعلام نشده است.

این دولتی‌ها هم استعفا دادند

از دیگر مدیران دولتی که تاکنون استعفای خود را تقدیم مقامات ذی‌ربط کرده‌اند می‌توان به مدیرکل ارشاد زنجان، «قربانی» (معاون هماهنگی معاون اول رئیس‌جمهور و استاندار پیشین آذربایجان غربی)، ایرج ندیمی (نماینده اصلاح طلب مجلس ششم و معاون پارلمانی وزارت صنایع)، محمود ابطحی و رجبعلی صادقی (مشاورین وزارت صنایع و معادن)، حسین طلا (مدیرعامل شرکت دخانیات)، افشین سفاهن (مدیرکل تحول اداری استانداری تهران) و نیز فرمانداران دماوند و شهریار اشاره کرد.

گفته می‌شود نوش آبادی (سفیر فعلی ایران در عمان و نماینده دوره‌های ششم و هفتم مجلس) نیز به همین منظور استعفای خود را تقدیم کرده است.

شنیده شد که احمد جمالی (سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و اقتصاد حمل‌ونقل وزارت راه) به همراه حسن نوعی اقدم (معاون پارلمانی وزیر راه و ترابری) به دلیل حضور در انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی از مسئولیت خود استعفا دادند.

حجت الاسلام سید محمد علی شهیدی رئیس دفتر ویژه بازرسی دفتر رئیس‌جمهور برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس از مسئولیت خود استعفاد داد. چندی پیش شایعه استعفای میرتاج‌الدینی از معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور به گوش رسید که او این استعفا را رد کرد.

کدام انحرافی هستند؟

با نگاهی به پرونده مدیران دولتی که تاکنون استعفا داده‌اند می‌توان برخی از آنها را وابسته و نزدیک به جریان انحرافی دانست و برخی دیگر را مخالفان و منتقدان به سران این جریان نامید.

اکنون برای قضاوت در مورد اینکه کدامیک از دولتی‌ها از سوی جریان انحرافی حمایت خواهند شد، زود است و مهم‌تر از همه باید منتظر نظر شورای نگهبان به عنوان متولی بررسی صلاحیت کاندیداهای مجلس بود.

مهم‌ترین مستعفیان نظامی

در بخش نظامی هم مهم‌ترین بازنشستگی برای حضور در مجلس به حجت‌الاسلام والمسلمین ذوالنور از سپاه مربوط است که طی هفته‌های اخیر انتقادات زیادی را به دولت و رئیس‌جمهور و همچنین جریان انحرافی وارد دانسته بود.

معاون وزیر دفاع در دوره‌ نهم و دهم ریاست‌جمهوری هم به منظور کاندیدا شدن برای انتخابات مجلس شورای اسلامی از سمت‌های خود استعفا داد که گفته می‌شود با استعفای سردار سرتیپ پاسدار جواد درویش‌وند موافقت شده است.

معاون وزیر دفاع، مشاور وزیر دفاع، عضویت در هیات مدیره سازمان اتکای کشور و عضویت در هیات مدیره بنیاد تعاون، از آخرین سمت‌های وی بودند.

آنهایی که نرفتند

دسته دیگر هم افرادی بودند که اگر چه تا پیش از این، از آنها به عنوان کاندیداهای قطعی انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی یاد می‌شد اما به هر حال تمایلی برای حضور در این انتخابات از خود نشان نداده‌اند که از جمله آنها منوچهر متکی، صفار هرندی، اسفندیار رحیم مشایی، سعیدلو و..... بودند.
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر