بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۰ - ۱۶:۲۵

چرا امریکا نیاز به سوپرمن دارد؟

کد خبر : ۵۷۱۴۰

اکنون که حزب دموکرات به ریاست جمهوری باراک اوباما از هر طرف در مظان اتهام برای به وجود آمدن وضعیت دشوار اقتصادی قرار گرفته است، حزب های رقیب آن سعی در گرفتن ماهی از آب گل آلود هستند.

رقیب دیرین یعنی حزب جمهوری خواه (که به حزب راست شهره هستند) پیروان سلف میلتون فریدمن می باشند با شعارهای همیشگی یعنی برابری اجتماعی،گسترش ثروت در میان همه،دوری از حرص و طمع و .. سعی در جذب آرا برای انتخابات پیش رو است در حالی که حزب تازه سر برآورده چای با شعار کاهش مالیات،کاهش تصدی گری دولت و امریکا فقط برای امریکاییان سعی در باز کردن فضایی برای خویش در این کشور است.

اما میت رامنی این بار شانس بیشتری برای نامزد شدن از طرف حزب مطبوع خود یعنی جمهوری خواهان دارد.به طوری که در آخرین نظر سنجی صورت گرفته توسط شبکه فاکس، محبوب ترین نامزد جمهوری خواهان شد.

رامنی متولد 1947 در ایالت میشیگان و فرماندار سابق ایالت ماساچوست و از نامزدان اصلی انتخابات سال 2008 بود که در نهایت عرصه را به جان مک مین واگذار نمود

رامنی یک سرمایه دار و یک مسیحی اصولگرای فرقه مورمون است که دارای دکترای حقوق از دانشگاه هاروارد می باشد.

رامنی که دارای تحصیلاتی در زمینه تجارت نیز هست بوسیله منتقدان متهم می گردد که سیاست مداری است که خود را با شرایط اجتماعی سیاسی تطبیق می دهد و به جای آنکه روی مواضعی خاص پافشاری کند،اهل تغییر است و نظرش را هر جا حس کرد به نفعش است،تغییر می دهد، از این نظر برخی او را به فرصت طلبی و نداشتن مرام سیاسی مستحک متهم می کنند.

در بین مشاوران ویژه وی اسامی افرادی همچون مایکل چرتاف، وزیر امنیت داخلی سابق، اریک ادلمن، دیپلمات کهنه کار و دستیار دیک چنی و الیوت کوهن، مشاور کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه سابق دیده می شوند.

اکثر کارشناسان، تیم وی را با کثرت و در بر گیرنده نظرات مختلف جمهوری خواهان توصیف می نمایند که «متفکرین نومحافظه کار و واقع گرایان» را شامل می شود.

رامنی در عرصه سیاست خارجی یک محافظه کار است، اما در بخش اقتصادی بر سیاست تجارت آزاد تاکید دارد.

وی به شدت از خط مشی باراک اوباما در عرصه سیاست خارجی انتقاد و او را به عملکرد ضعیف در برابر کشورهای دیگر متهم کرده است و اعلام داشته که سه چیز در دوره اوباما تضعیف شده:اقتصاد،ارتش و ارزش های امریکا

بنابراین شیوه بیان وی، با لحن ملایم و حساب شده باراک اوباما که عمدتا بر دیپلماسی و فعالیت در چارچوب نهادهای بین المللی تاکید دارد، بسیار متفاوت است و سعی دارد اوباما را ضعیف وخود را مصمم جلوه دهد

شانس رامنی از آنجا بیشتر می شود که سران اسراییل با مشی وی بیشتر سازگار هستند تا با فردی مانند اوباما، به خصوص این که در دوران رییس جمهوری اوباما این انگشت اتهام از جانب اسراییل و طرفدارانش به سوی امریکا نشانه رفته که جانب داری کافی از اسراییل ننموده است بر این اساس نگرانی‌ها از تحرکات اسرائیل زمانی دو چندان شد که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم اظهارات بسیار تند و افراطی را علیه ایران بیان کرد که تا کنون سابقه نداشته است.

وی مدعی شد،«من نمی‌توانم اسرائیل را در معرض خطر قرار دهم با صرف امید داشتن به این که اتفاقی نمی‌افتد. دنیا امروز دگرگون شده است، مشکلات متعدد جهان این روزها کم نیستند. من نمی‌توانم به جامعه جهانی امید داشته باشم که این موضوع را به آسانی حل و فصل کند.»

دلیل دیگر برای انتخاب فرد اقتدار گرایی مانند رامنی برای امریکایی ها این است که آنها می‌ترسند با قدرت گرفتن اسلام‌گرایان در مصر اوضاع مجددا به نفع ایران تغییر کرده و دومینوی تغییر هم‌پیمانان عربشان سرعت بیشتری به خود بگیرد.

به اعتقاد آنها پس از مصر نوبت اردن خواهد رسید که اسلام‌گرایان به قدرت برسند. درباره عربستانی‌ها نیز می‌گویند که آنها اصولا اعتماد خود را به اوباما از دست داده‌اند و به طور مستقل هم‌پیمانی‌های تازه‌ای با کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس ایجادنمودند.

امریکا و اسرائیل بر این نکته تاکید دارند که اشتباهات مکررشان در خاورمیانه باعث شده است تا ایران از این اشتباهات نهایت استفاده را ببرد و جایگاهش در منطقه تقویت شود.

آنها زمانی فهمیدند که در حال ضعیف شدن هستند که مشاهده کردند، ملک عبدالله، پادشاه اردن پیام‌های ایجابی برای ایرانی‌ها می‌فرستد و مسئولان عالی‌رتبه ایرانی از اردن دیدن می‌کنند. آنها از این که پادشاه نخست‌وزیر را از میان کسانی انتخاب کرد که توجهی ویژه به جریان‌های اسلامی دارد و می‌خواهد گفت‌وگوها را با اخوان المسلمین از سر بگیرد به شدت ناخشنودند.

بر این اساس رامنی معتقد است که امریکا باید به نقش پیشین خود را در دنیا که قدرتی برتر از نظر نظامی و اقتصادی نسبت به سایر کشورها بوده را بازی کند و وعده داده که در صورت پیروزی بر باراک اوباما، ناوهای هواپیمابر ایالات متحده را علیه "حکومت جمهوری اسلامی ایران" به طور "مستمر" در خلیج فارس و شرق دریای مدیترانه مستقر کند.

میت رامنی همچنین وعده داد که در ظرف ۱۰۰ روز پس از ورود به کاخ سفید، ساخت کشتی های نظامی بیشتر و گسترش سپر موشکی آمریکا را در دستور کار خود قرار خواهد داد.

حال باید دید در حال حاظر که دولت آمریکا در حال حاضر با کسری بودجه ای معادل یک تریلیون و ۲۰۰ هزار دلار مواجه است و واشنگتن قصد دارد که طی ده سال آینده حدود ۴۵۰ میلیارد دلار از بودجه پنتاگون، وزارت دفاع آن کشور را کاهش دهد می تواند میت رامنی به عنوان یک منجی پس از انتخاب، مشکلات داخلی و خارجی امریکا را حل کند!!!

احسان غفوریان[1]



اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر