بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۴

پیش‌بینی انتشار 54 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت در لایحه بودجه 91

کد خبر : ۶۰۴۵۱
به گزارش خبرگزاری فارس، بر اساس لایحه بودجه ۱۳۹۱ کل کشور زمینه انتشار ۵۴ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت برای وزارتخانه‌ها و شرکتهای بزرگ، موسات بزرگ عمومیو شهرداریها فراهم شده است.

در بند 1-11 لایحه بودجه ۹۱ آمده است: به شرکتهای وابسته و تابعه وزارتخانه های نیرو، نفت، راه و شهرسازی، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، ارتباطات و فناوری اطلاعات و صنعت، معدن و تجارت اجازه داده می شود، تا سقف چهارصد هزارمیلیارد( 400.000.000.000.000 )ریال برای اجرای طرحهای انتفاعی دارای توجیه فنی، اقتصادی و مالی خود اوراق مشارکت ریالی منتشر نمایند.

بازپرداخت اصل و فرع اوراق مشارکت مورد اشاره توسط بانکهای عامل تضمین می‌شود. اوراق مشارکت مزبور قابل واگذاری به پیمانکاران، مشاوران و سازندگان نیز می‌باشد.

-2-11 به شرکتهای دولتی تابعه و وابسته وزارت راه و شهرسازی اجازه داده می شود مبلغ بیست هزار میلیارد ( 20.000.000.000.000 ) ریال اوراق مشارکت با تضمین دولت منتشر نمایند.

-3-11 به وزارت نیرو ازطریق شرکتهای تابعه و وابسته ذی ربط اجازه داده می شود به منظور تکمیل طرح های آبهای مرزی و مشترک مندرج در برنامه 40204 پیوست شماره( 1) تا سقف سی هزار میلیارد ( 30.000.000.000.000 ) ریال اوراق مشارکت ریالی با تضمین بازپرداخت اصل و سود توسط دولت منتشر نماید.

-4-11 به دولت اجازه داده می‌شود مبلغ بیست هزار میلیارد ( 20.000.000.000.000 ) ریال اوراق مشارکت ریالی با تضمین دولت با بازپرداخت اصل و سود آن به منظور اجرای طرحهای بخشهای آب، نیرو و کشاورزی و منابع طبیعی منتشر نماید.

5-11 - به شهرداریهای کشور و سازمانهای وابسته به آن اجازه داده می شود به طور مشترک یا انفرادی با مجوز بانک مرکزی و تأیید وزارت کشور تا سقف هفتاد هزار میلیارد ( 70.000.000.000.000 ) ریال اوراق مشارکت با تضمین خود و تعهد پرداخت اصل و سود توسط شهرداریها منتشر نمایند.

به نظر می‌رسد انتشار اوراق مشارکت توسط دولت یا شرکتهای بزرگ یکی از بهترین روشها برای تامین مالی به شمار می‌رود، حتی بهترین روش برای تامین کسری بودجه دولتها نیز انتشار اوراق مشارکت بر شمرده شده است.

استقبال کمرنگ مردم از خرید اوراق مشارکت در سال جاری با وجود اجازه‌های فراوان در انتشار اوراق مشارکت در قانون بودجه ۹۰ پیش‌بینی شده بود، اما به دلیل نوسان شدید قیمتها در بازار سکه و ارز و اقدام دیرهنگام دولت در افزایش نرخ سود سپرده بانکی در حد تورماستقبالی از اوراق مشارکت با نرخ ۱۷ درصد نشد، اما با افزایش نرخ به ۲۰درصد رونق نسبی به بازار اوراق مشارکت رسید.

وجود بیش از ۳۴۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی سرگردان در کشور باعث هجوم این نقدینگی به بازارهای مختلف از جمله سکه،ارز ، مسکن و در یک زمان بازار موبایل، خودرو، فیش حج و یا اوراق پذیره نویسی بانکهای خصوصی شد، اما هیچ وقت دولت نتوانست این نقدینگی را به سمت تولید و سرمایه‌گذاری سوق دهد، درحالی که فلسفه اوراق مشارکت، در سرمایه‌گذاری واقعی نهفته است

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر