34 شرکت از 38 شرکت متقاضی ورود به فرابورس پذیرفته شدهاند
سید مهدی علم الهدی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی فارس، اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون 11 جلسه هیئت پذیرش فرابورس برگزار شده و موضوع پذیرش 38 شرکت مورد بررسی هیئت قرار گرفته و با پذیرش 34 شرکت موافت شده است.در این میان هیئت پذیرش فقط با پذیرش 4 شرکت موافقت نکرده که مربوط به شرکتهای معرفی شده توسط سازمان خصوصی سازی و شرکتهای متعلق به هلدینگ های شبه دولتی بود.
وی در خصوص نحوه پذیرش شرکت ها در این بازار هم توضیح داد: تصمیم گیری در خصوص پذیرش اوراق بهادار در فرابورس ایران را هیئت پذیرش برعهده دارد که در آن رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار یا یکی از اعضای هیئت مدیره سازمان به نمایندگی وی، رئیس هیئت مدیره فرابورس یا یکی از اعضای هیئت مدیره به نمایندگی وی و سه نفر متخصص مالی به انتخاب سازمان بورس، شرکت فرابورس و کانون کارگزاران بورس عضویت دارند. البته مدیر عامل فرابورس یا یکی از مدیران فرابورس به عنوان دبیر هیئت پذیرش و بدون حق رای در جلسات حضور می یابند.
این مقام مسئول در خصوص فرایند بررسی پذیرش شرکت ها در فرابورس گفت: این فرایند مشتمل بر بررسی و تحلیل صورت های مالی، بررسی میزان شفافیت و افشای اطلاعات شرکت، بررسی روند و تداوم سودآوری، بررسی نقاط ضعف وقوت شرکت ها، میزان عرضه سهام و سایر معیارها است و مسئله ترکیب سهامداران شرکت تاثیری در ارائه شرکت ها به هیئت پذیرش ندارد. ورود شرکتهایی نظیر افرانت و همکاران سیستم که کاملا متعلق به بخش خصوصی هستند این مساله را تایید می کند.
علم الهدی تصریح کرد:سهامداران عمده و مدیران کلیه شرکت های متقاضی پذیرش باید در جلسه هیئت پذیرش حضور یافته و ضمن ارائه توضیح در خصوص فعالیت های شرکت و چشم انداز سودآوری آن، دلایل خود به منظور پذیرش شرکت در فرابورس را ارائه و نظر مساعد هیات را جلب کنند.
مدیر پذیرش فرابورس در خصوص ابهامات مطرح در خصوص حساب فی مابین ذوب آهن و صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد گفت: این ابهام در خصوص این شرکت و سایر شرکت های فعال این صنعت در بورس وجود دارد. این موضوع از مجاری مختلف توسط سازمان بورس، شرکت فرابورس و شرکت ذوب آهن به اطلاع سرمایه گذاران رسیده است.
علم الهدی ادامه داد:ریسک ناشی از تغییر مقررات یا تعرفه های توسط دولت، یکی از ریسک های رایج در صنایع مختلف فعال در بورس یا فرابورس محسوب می شود و سرمایه گذاران و سهامداران این شرکتها با ریسکهای ناشی از وضع مقررات جدید آشنا هستند. نمونه های شناخته شده از شرکتهایی که همواره با این ریسک مواجه هستند پالایشگاه های فعال در بورس، شرکت مخابرات، شرکتهای معدنی، فلزی و غیره نام برد .
