بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۸:۴۰

نظر توکلی درباره حصر موسوی وکروبی

کد خبر : ۶۱۶۵۲
خبرآنلاین: احمد توکلی نماینده 60 ساله تهران برای هر سوال ما می داند کجا موجز صحبت کند و کجا به صورت مفصل پاسخ دهد. می گوید چند روز مانده به انتخابات تمایل به اظهارنظر های خاصش که به آن مشهور است ندارد و یادآوری می کند: «فضایی که گروه​ها همدیگر را می​تراشند، مساعد وضع مصالح کشور نیست. از شما خواهش می​کنم سوالاتی از من بپرسید که در این زمین بازی نکنیم.»
همین ملاحظه است که به سوالمان درباره اینکه از حذف چه کسانی از لیست جبهه متحد دلخور است، پاسخ نمی دهد. هر چند خودش قبلا گفته بود «روحم در فهرست صدای ملت است.»
توکلی برای انتخابات مجلس نهم بنای رای دادن فهرستی ندارد و می گویید: « تشکیلات به اندازه​ای که تشکیلات است، تعهد می​آفریند. تشکیلاتی که ائتلاف مقطعی اقتضایی است، تشکیلات چندان تعهد آوری نیست.»
 
***
 
قبل از همه سوال کنیم که دلیل ثبت نامتان برای انتخابات از بندرعباس چه بود؟ چون سفر بودید از آن حوزه ثبت نام کردید؟
بله، سفر بودم و تردیدهایی هم داشتم ولی در نهایت ثبت نام کردم.
 
در این زمینه استخاره که نکردید؟
بنده الان 60 سالم است، اما 6 بارهم در زندگی ام استخاره نکردم چون مشورت زیاد می کنم و احتیاج به استخاره پیدا نمی کنم.
 
با چه کسی مشورت کردید؟
 لازم است بگویم؟!
 
سوالاتمان را از همین مباحث اقتصادی و مالی در آستانه انتخابات شروع می کنیم. نظرتان راجع به منابع مالی جبهه های مختلف برای تبلیغات انتخاباتی چیست؟ جبهه متحد از مدت​ها پیش یک شماره حساب برای دریافت کمک​های مردمی مطرح کرد، صدای ملت هم همینطور و گویا جبهه پایداری هم با خمس اموال آقای محصولی، فعالیت می کند. نیاز به شفاف سازی این منابع مالی را چقدر جدی می​دانید؟
بگذارید یک نکته​ای را همین اول بحث به شما بگویم. فضای بسیار بدی که مدام تشدید می​شود و گروه​ها همدیگر را می​تراشند و می​خراشند، مساعد وضع مصالح کشور نیست. از شما خواهش می​کنم سوالاتی از من بپرسید که در این زمین بازی نکنیم و درباره مسائل اثباتی​تر حرف بزنیم. البته منابع مالی کارهای سیاسی امر مهمی است ولی ترجیح می دهم بعدا در اره آن حرف بزنم.
 
شما که به این تراشیدن​ها و خراشیدن​ها اعتراض دارید، چرا آن را قبلا پیگیری نکردید؟ چرا قبل از انتخابات ریاست جمهوری 88 که مسائل اختلاف برانگیز در مناظره​های انتخاباتی عنوان شد، این موضوع را متذکر نشدید؟
من در ایام انتخابات، اینگونه مباحث را مفید نمی​دانم چون باعث دلزدگی مردم می​شود ولی بعد از آن فرصت می شود که ازاین موارد بحث کرد.
 
فکر نمی​کنید زمینه این «تراشیدن»​ها و «خراشیدن»ها در تصمیم گیری​های جبهه متحد اصولگرایان شکل گرفت؟ زمانی که این جبهه در حال شکل گیری بود، امیدواری زیادی نسبت به گسترده شدن چتر اصولگرایی مطرح بود. اما لیست نهایی چیزی شد که بسیاری از اصولگرایانی که چشم امید به جبهه متحد بسته بودند را هم ناامید کرد.
تلاش جبهه متحد برای اینکه اصولگرایان را به وحدت برساند، تلاش قابل تقدیری بود تا دیگرانی که گله​مند بودند را راضی به ائتلاف کنند. اما جبهه پایداری این را نپذیرفت. اگر متعهد نبودم که برخی حرف​ها را نزنم، به شما می​گفتم که چه مسائلی بین جبهه پایداری و جبهه متحد مطرح شد.
در هر حال تلاش جبهه متحد ناکام ماند. این جبهه حداکثر 30 نفر را می​توانست معرفی کند، به همین دلیل ناگزیر از کنارگذاشتن یا وارد کردن برخی افراد در این فهرست بود. نتیجه یک حرکت ائتلافی، همیشه مطلوب همه نیست. بنده از برخی حذف​ها و اضافه کردن​ها هم دلخور شدم.
 
از حذف چه کسانی دلخور شدید؟
نمی ​توانم بگویم. با قاعده اخلاقی خودم جور در نمی​آید. حرفم اگرچه مبهم است اما بی​نتیجه نیست.نتیجه حرف من این است که لیستی رای نمی دهم. ببینید هر کسی که شناختی از نامزدها ندارد و می خواهد بر اساس اعتماد رای دهد، به لیست آیت​الله یزدی و آیت​الله مهدوی​کنی اعتماد می​کند و لیستی رای بدهد ولی من به شناخت خودم عمل می​کنم و به بخشی از این لیست –اکثریت اعضا- رای می​دهم. چون هر کسی که شناخت دارد باید بر اساس شناخت خودش رای بدهد.
 
این مدل رای دادن شما بر خلاف کار تشکیلاتی نیست؟
تشکیلات به اندازه​ای که تشکیلات است، تعهد می​آفریند. تشکیلاتی که ائتلاف مقطعیِ اقتضایی است، تشکیلات چندان تعهد آوری نیست.
 
یعنی شما جبهه متحد را یک تشکیلات مقطعی می​دانید؟ به این ترتیب باید منتظر انشعاب​هایی متناسب با لیست بندی​های فعلی در فراکسیون اصولگرایان در مجلس نهم باشیم، چیزی شبیه آنچه که در مجلس هشتم رخ داد.
بله این احتمال وجود دارد.
 
اما آقای حدادعادل خلاف نظر شما را دارند و می گویند برخلاف لیست بندی​های متعدد کنونی،نمایندگان بعد از ورود به مجلس می​توانند یک کلیت واحدی را در فراکسیون اصولگرایان تشکیل دهند.
خدا کند پیش​بینی آقای حداد درست از آب در بیاید. من هم امیدوارم اینچنین شود.
 
با پیش‌بینی شما باید منتظر دو یا سه فراکسیون اصولگرایان در مجلس نهم باشیم؟
فراکسیون ​های مجلس هم به معنی واقعی فراکسیون نیستند. حضور و اثرشان در تقسیم قدرت اداره مجلس، بیشترین بروز را می یابد. یعنی وقتی می​خواهند رئیس مجلس را انتخاب کنند بیشتر حضورشان ملموس است ولی وقتی مسائل مهمی که به امور واقعی کشو مربوط می شود، مثلا می​خواهند درباره لایحه حدود اختیارات بانک مرکزی بحث کنند، نیستند. در حالیکه مواردی از این دست و مثل لایحه هدفمند کردن یارانه​ها
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر