خواب لحظه شمار بورس در غیاب حقوقی ها
گفتني است ارزش كل معاملات اين روز به رقم 531 میلیارد ریال رسید.
همچنین در این روز پتروشیمی شیراز با 18 واحد افزایش شاخص ، بیشترین تاثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل سرمایه گذاری غدیر با 22 واحد کاهش ، بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
بازار داد و ستد سهام، امروز را همچون روز قبل در شرایطی آغاز کرد که از حضور پر رنگ و جدی حقوقی ها و نهادهای مالی بزرگ حرکت جدی معاملات خبری نبود.
به گزارش بورس نیوز بر خلاف سالهای گذشته، فرودین ماه امسال بازار سهام با معاملات کم رونقی روبرو است که یکی از دلایل مهم آن عدم تحرک بزرگان بورس می باشد.
تضعیف قدرت نقدینگی حقوقی ها و از طرفی وجود برخی از ریسک های تأثیر گذار از جمله مشخص نبودن بودجه سال مالی 91 در کنار تداوم چشم انداز منفی تهدیدها و تصمیم های بین المللی بر علیه کشور همگی باعث شده تا روزهای ابتدایی فروردین ماه که هیشه به عنوان بهترین دوره تحصیل سهم های ارزنده از سوی حقوقی اعلام شود را در حال حاضر به دوران خلسه معامله گران و بازیگران اصلی این بازار تبدیل کند.
حضور خنثی و تماشاچی حقوقی ها در حالی ادامه دارد که در سطح کلان نیز عمدتاً خبر مثبت و تأثیر گذاری بر اقتصاد و سایر صنایع بنیادین وجود ندارد.
در بازارهای هم ردیف بورس نیز تا این لحظه خبر می رسد نرخ هر دلار امریکا و سکه نیز در بازار آزاد با افت روبر و شده است.
نرخ هر دلار امریکا در بازار آزاد ارز تهران در حال حاضر با افت 8 ریالی نسبت به روز گذشته به قیمت 1900 تومان فروخته می شود.
هر سکه تمام بهار آزادی نیز با ریزش یازده هزار و پانصد تومانی به قیمت 769 هزار تومان داد و ستد می شود.
بازار سهام اما طی امروز همچنان نگاه اصلی خود را به سمت گروه پتروشیمی ها متمرکز کرده بود.
احتمال کاهش تخفیف خوراک پتروشیمی ها از 5 درصد به 15 درصد و از طرفی ارز آوری برخی از این شرکت ها باعث شده تا همچنان معامله گران بازار سهام نقش ویژه ای برای این گروه در نظر داشته باشند.
در گروه قندی ها نیز اگر چه دیگر از سوی رکورد شکنی های پی در پی این گروه خبری نیست اما به نظر می رسد در صورت حرکت جدی سهامداران عمده این شرکت ها دوره جدیدی از حمایت این سهم ها صورت گیرد.
در گروه سیمانی نیز تلاش فعالان این صنعت برای آزاد سازی نرخ سیمان در تابستان امسال جدیدترین خبری است که در این گروه مورد توجه قرار گرفته است.
به نظر می رسد با توجه به در پیش بودن مجامع عادی سالیانه این شرکت ها و انتظار هر ساله برای سود تقسیمی مناسب میان سهامداران، گروه سیمانی بورس بتواند پاسخی شایسته به معامله گران دست خالی بازگشته از بورس 90 دهد.
از اتفاقات دیگر بازار امروز تشدید صف فروش سهام در نماد شرکت ذوب آهن اصفهان با وجود جمع آوری 12 میلیون سهمی آن در پایین ترین دامنه نوسان قیمت بود که از تداوم این روند در روز آینده نیز خبر می داد.
در این میان خاموش بودن سازمان خصوصی سازی در این دوره تکرار تجربه تلخ بهار سال گذشته را به ذهن می آورد با این تفاوت که در آن زمان بورس در اوج رکورد شکنی خود بود و در حال حاضر در اوج بی رونقی.
وجه اشتراک این دو دوره نیز استمداد بازار سهام برای ایجاد شادابی و نشاط لازم با عرضه اولیه سهام شرکت هایی است که نا خود آگاه می تواند به تحرک نقدینگی های راکد و نیز بهبود جریان معاملات سهام کمک نماید.
در نماد آلومینیوم ایران تنها نماد موجود در گروه فلزات اساسی که با صف خرید سهام و اقبال معامله گران روبرو شده به نظر می رسد بزودی باید شاهد اتفاقات مثبتی باشیم که لزوم شفاف سازی اطلاعات این شرکت را ضروری می سازد.
در نماد گروه خودرویی ها نیز نگرانی از بابت تحریم تأمین برخی قطعات خودرو از اروپا باعث افت قیمت سهام در این گروه شده و این در حالی است که هنوز مرجع دقیقی برای صحت و سقم این خبر وجود ندارد.
در گروه بانکی خبر می رسد اقدام مجدد بانک مرکزی در زمینه برداشت ما به التفاوت ارز دریافتی از حساب بانک ها منجر به افت قیمت و تشدید صف فروش سهام در این گروه شده است.
در پایان به نظر می رسد در صورت حمایت جدی دولت از بازار سرمایه و تأمین وجوه مورد نیاز حقوقی ها و شرکت ها ی سرمایه گذاری، بازار سهام مجدد با روزهای پر رونقی روبرو شود. روزهایی که به اعتقاد اهالی تالار باید در هفته اول اردیبهشت ماه یا حداقل در آخرین روزهای فروردین ماه انتظار داشت.
