بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۴
گفتگو با مرتضی عزیزی، رییس هیأت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی

کسب 2 موفقیت برای پتروشیمی های صادراتی/ از تعدیل سود خبری نیست

حذف مصوبه اخذ عوارض صادراتی درلایحه بودجه 91 هیچ گونه اثری بر سودآوری و یا تعدیل بودجه ای شرکت های پتروشیمی بورس نداشته چراکه هیچ یک از این شرکت ها پیش از این،هزینه ناشی از اخذعوارض صادراتی رادر بودجه های پیش بینی شده خود برآورد نکرده اند.در زمینه نرخ تسعیر ارز نیز مقرر شده شرکت های پتروشیمی براساس نرخ روز ارز در کشور درآمدها یا هزینه های ناشی از آن را در بودجه شناسایی کنند.
کد خبر : ۶۵۶۶۲

با تلاش پیگیر فعالان صنعت پتروشیمی در دو ماه اخیر، دولت با درخواست حذف جزء یکم ماده 6 لایحه بودجه سال 1391 مبنی بر اخذ مابه التفاوت قیمت خوراک گاز طبیعی دریافتی شرکت های پتروشیمی نسبت به قیمت گاز طبیعی موضوع تبصره بند ب ماده یک قانون هدفمندی کردن یارانه ها به ازای مقادیر محصول صادراتی آن شرکت ها، موافقت و طی نامه ای در پنجشنبه هفتم اردیبهشت ماه جاری از سوی دفتر معاون اول ریاست جمهوری به دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها ابلاغ شده است.

در این رابطه رییس هیأت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز با اشاره به تلاش های صورت گرفته در زمینه حذف عوارض صادرات از پتروشیمی های مصرف کننده مواد گازی، خاطر نشان کرد: در تمام دنیا برای صادر کنندگان بجای اخذ عوارض گمرکی، تلاش می شود تا با ایجاد پاداش ها و مشوق های مختلف انگیزه برای تجار و تولیدکنندگان فراهم شود.

در حالیکه تعیین اخذ عوارض گمرکی از صادرات مواد پتروشیمی در لایحه بودجه 91 مبنای مشخص و هدف ویژه ای را دنبال نمی کرد.

از اینرو اعضای هیأت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در حضور محمدرضا رحیمی، معاون اول ریاست جمهور، خواستار روشن شدن تکلیف این موضوع و بررسی دلایل آن شدند.

مرتضی عزیزی با بیان اینکه مطابق بند ب ماده 104 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه اجتماعی و اقتصادی اخذ هر گونه مالیات و عوارض از صادرات کالاهای غیر نفتی و خدمات در طول برنامه ممنوع می باشد، خاطر نشان کرد: اعضای انجمن با تأکید بر این ماده قانونی و از سویی کمک بی دریغ معاونت اول ریاست جمهور اقدام به رایزنی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی و بیان استدلال های متقن در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه نمود که در نهایت مباحث منطقی انجمن مورد پذیرش دولت و مجلس قرار گرفت.

پتروشیمی های خوراک مایع همچنان در انتظار

مدیر عامل شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان با بیان اینکه در حال حاضر اخذ عوارض صادراتی از شرکت های پتروشیمی مصرف کننده مواد گازی در لایحه بودجه 1391 دولت منتفی است، اظهار کرد: متأسفانه در زمینه اخذ عوارض از شرکت های پتروشیمی با خوراک مایع، هنوز توافقی میان دولت و مجلس وجود نداشته و این در حالی است که تلاش برای پیگیری این موضوع همچنان ادامه دارد.

در این رابطه انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی پیشنهاد تعیین نرخ فروش مواد بر مبنای 85 درصد قیت هر تن از آن برای تحویل روی کشتی (فوب خلیج فارس) را ارایه کرده ولی تا این لحظه هنوز هیچ اتفاقی رخ نداده است.

عزیزی تلاش یکساله انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در زمینه لغو عوارض صادراتی برای کلیه فعالان پتروشیمی اعم از مصرف کننده مواد گازی و مایع را یادآور شد و گفت: نتایج فعلی ناشی از پیگیری هایی بوده که هیأت مدیره انجمن پیش از نوروز 91 نسبت به آن اقدام و حدود 3 هفته قبل نیز موفق به اخذ مصوبه از دولت گردیده است.

دست یابی به دو موفقت برای پتروشیمی ها

وی افزود: علاوه بر منتفی شدن اخذ عوارض صادراتی از پتروشیمی های گازی، در زمینه اخذ مجوز صادرات اوره نیز منافع فعالان این صنعت حفظ شده است.

براین اساس با توجه به نظر وزارت جهاد کشاورزی، صادرات اوره منوط به اشباع بازار مصرف داخلی شده بود و این در حالی است که تولید این مواد در حال حاضر دو و نیم برابر تقاضای کشور است.

مجوز صادرات اوره به پتروشیمی ها واگذار شد

در این راستا با پیگیری هایی که انجام گرفت قرار شد ابتدا اوره در بورس کالا عرضه و کشف قیمت گردد و سپس با توجه به مشکلات صادرات و لزوم حفظ مشتریان و سهم بازار مصرف خارجی، از این پس صادرات اوره منوط به اخذ مجوز از وزارت جهاد کشاورزی نباشد و دولت صادرات این محصول را به شرکت ملی پتروشیمی واگذار کند.

این مقام مسئول شرکت های پتروشیمی مصرف کننده مواد گازی حاضر در بورس را از نظر تعداد بیشتر از آندسته از شرکت های مصرف کننده خوراک مایع از جمله پتروشیمی های اراک، امیر کبیر و اصفهان عنوان کرد و افزود: حذف مصوبه اخذ عوارض صادراتی در لایحه بودجه 91 هیچ گونه اثری بر سودآوری و یا تعدیل بودجه ای شرکت های پتروشیمی بورس نداشته چراکه هیچ یک از این شرکت ها پیش از این، هزینه ناشی از اخذ عوارض صادراتی را در بودجه های پیش بینی شده خود برآورد نکرده اند.

در زمینه نرخ تسعیر ارز نیز مقرر شده شرکت های پتروشیمی براساس نرخ روز ارز در کشور درآمدها یا هزینه های ناشی از آن را در بودجه شناسایی کنند.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر