بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۰۶ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۸:۴۶

موسسات رتبه بندی اعتباری امسال راه اندازی می شوند

کد خبر : ۶۷۱۷۷
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از راه اندازی موسسات رتبه بندی اعتباری در سال 91 خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، دکتر علی صالح آبادی در همایش ملی حسابداری با بیان مطلب فوق افزود : نیاز به تشکیل این گونه نهادها با توجه به رقابتی شدن نرم اوراق در کشور احساس می شود تا با تعیین رتبه موسسات ، نقش ضامن کاهش یابد.

وی به رشد بازار سرمایه در سال های اخیر اشاره کرد و اظهار داشت : ابزارهای مالی نسبت به گذشته متنوع تر شده اند به طوریکه امسال نیز اختیار معامله و صکوک قابل تبدیل به سهام راه اندازی خواهند شد.


سخنگوی سازمان بورس با اشاره به اینکه در بازار سرمایه شش حوزه مهم آموزش و پژوهش وجود دارد، گفت : در حوزه مالی باید فعالان بازار سرمایه با آخرین تحولات بازارهای مالی جهانی آشنا شوند و بدانند بحران مالی چه بود، چرا رخ داد، چه درس‌ها و نتایجی داشت و چه اقداماتی در این زمینه در کشورمان انجام شد.

وی با بیان اینکه برخی از حوزه‌ها درکشورمان به پژوهش توجهی نمی‌کنند،ادامه داد: امروز در دنیا بحث ریسک جایگاه ویژه‌ای دارد اما در ایران و در کمتر سمینار و همایشی بر روی ریسک سیستمیک بحث می‌شود ، بنابراین باید به مقوله ریسک و پوشش ریسک توجه و این حوزه‌ را وارد پژوهش و آموزش کرد.

دکتر صالح‌آبادی افزود: حوزه دوم حسابداری است که از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه بازار سرمایه از طریق حرفه حسابداری ، شفاف و کارا می شود . بازار سرمایه موتور محرک حرفه حسابداری است به طوریکه موقعی که از افشای اطلاعات حرف می‌زنیم می‌توانیم به علم حسابداری کمک کنیم تا توسعه یابد و این علم به پیچیدگی‌های بازار سرمایه پاسخ دهد.

سخنگوی سازمان بورس افزود: هم‌اکنون در فضای بازار سرمایه پیچیدگی‌های فراوانی مانند کنترل مستقیم یا غیر مستقیم شرکت‌ها و یا مدیریت زیرمجموعه‌ها توسط هلدینگ‌ها مطرح است که ایجاب می‌کند علم حسابداری در حوزه تحقیقات ، مطالعات و آموزش توسعه یافته و به این پیچیدگی‌ها پاسخ دهد. در این میان فقط تهیه صورت‌های مالی تلفیقی مهم نبوده بلکه به موقع بودن اطلاعات هم مهم است.

وی ادامه داد: به رغم راه اندازی بازار مشتقه هنوز استانداردهای آن مشخص نشده است و با وجود آنکهچهار سال است،معاملات قراردادهای آتی راه اندازی شده اند،اما هنوز استانداردهایش تصویب نشده است . بنابراین متناسب با پیشرفت و با طراحی‌های ابزار جدید مالی، علم حسابداری هم باید سریعا استانداردها و آموزش‌های لازم را پیاده و جامعه حسابداری بعد از ضبط و ثبت اطلاع‌رسانی کند.

دکتر صالح آبادی خاطرنشان کرد: دو حوزه بازار سرمایه و حسابداری مکمل هم بوده و نمی‌توانند بدون یکدیگر پیشرفت کنند تا در جلب اعتماد عمومی و اطمینان بخشی به سرمایه‌گذاران عمل کنند.

رییس سازمان بورس با بیان اینکه حوزه فناوری اطلاعات (IT) یکی از حوزه‌های مهم بازار سرمایه است،تصریح کرد :بدون این حوزه نمی‌توان بازار سرمایه را توسعه داد .از سال 2000 میلادی به بعد دنیا بر روی تکنولوژی اطلاعات تمرکز شده است و باید در ایران نیز این حوزه مورد توجه قرار گرفته و توسعه یابد.

دکتر صالح‌آبادی حوزه دیگر تحقیق و پژوهش و آموزش در بازار سرمایه را حقوق مالی دانست و گفت: بسیاری از قراردادها و معاملات افراد بسیار پیچیده شده است و امروز بازار سرمایه به حقوق مالی نیاز دارد و از این جهت احساس کمبود می‌کند. در این میان سعی در استاندارد کردن قراردادها و رعایت حقوق فعالان مختلف بازار سرمایه شده است اما باز به صورت دانشگاهی به این مقوله نیاز داریم.

وی ادامه داد: حوزه دیگری که به آن نیاز داریم، اقتصاد مالی است که با فعالیت‌های خرد و زیادی که انجام می‌شود، می‌تواند در متغیرهای کلان اثرگذار باشد.

دکتر صالح‌آبادی حوزه مالی اسلامی را ششمین موضوع مرتبط با آموزش و پژوهش بازار سرمایه اعلام کرد و گفت: این حوزه از مهمترین حوزه‌ها به ویژه برای کشورمان است. کشورهایی که از سیستم حکومتی غیر اسلامی برخوردارند، با هدف جذب منابع مسلمانان از این روش استفاده می‌کنند. در ایران بحث فراتر از آن است چون سیستم حکومتی و نظام ما اسلامی بوده و نمی‌توانیم هر ابزاری که در دنیا وجود دارد را بکار گیریم چون باید مطابق با اصول شریعت باشد.

به گفته وی طی پنج سال گذشته با راه‌اندازی کمیته فقهی تخصصی در سازمان بورس امکان خوبی فراهم شده است تا ابزارهای مختلف مالی بررسی و نتایج و دستاوردهای این کمیته در اختیار نمایندگان سایر کشورها قرار گیرد.

سخنگوی سازمان بورس با بیان اینکه هم‌اکنون بیش از دو هزار صفحه قانون و دستورالعمل به تصویب رسیده است و می‌توانیم در سطح کارشناسی ارشد یا دکترای مالی اسلامی رشته تحصیلی داشته باشیم، افزود : متناسب با طراحی و راه‌اندازی ابزارهای جدید، باید حرفه حسابداری هم رشد کند.

دکتر صالح آبادی تصریح کرد : حوزه‌های نظارت، طراحی، تحقیق و پژوهش، ریسک، تضاد منافع، راهبری شرکتی و ابزارهای مالی جدید ، موضوعاتی هستند که می‌توان در آموزش و پژوهش به آنها پرداخت.


وی اظهار داشت : سازمان بورس به دنبال آن است کسانی که می‌خواهند در بازار سرمایه فعالیت کنند از طریق آموزش‌های عمومی و تخصصی با مسائل روز و ابزارهای جدید مالی آشنا شوند.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر