بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۰۶ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۴

تهران آماده رفع ابهام از غنی‌سازی

کد خبر : ۶۷۲۱۱
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه غرب می‌خواهد ایران مجبور به توقف یا محدودسازی غنی‌سازی شود، گفت: تهران برای رفع ابهام از غنی‌سازی اورانیوم در تأسیسات فردو آماده همکاری با آژانس است.


سیدحسین نقوی حسینی درباره موارد ادعایی موجود در گزارش مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضد برنامه‌های صلح آمیز هسته‌ای ایران، گفت: این گزارش بعد از سفر یوکیا آمانو به تهران منتشر شد اما هدف مهر تأیید زدن به خواست‌های زیاده‌خواهانه کشورهای غربی بود.
 
 
نماینده مردم پیشوا و ورامین در مجلس شورای اسلامی افزود: قدرت‌های جهانی در نشست بغداد مدعی آن بودند که ایران با غنی‌سازی غیرمتعارف اورانیوم به دنبال ساخت سلاح‌های اتمی است و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز بلافاصله گزارش خود را با همین محور رسانه‌ای کرد تا بر ادعاهای سیاسی غرب به لحاظ حقوقی و فنی صحه گذارد.
 
 
وی فعالیت‌های هسته‌ای ایران را صلح آمیز و تحت نظارت آژانس خواند و افزود: جمهوری اسلامی پایبند به معاهده‌ منع گسترش سلاح‌های اتمی است و برنامه‌های هسته‌ای خود را شفاف و به دور از هر گونه انحراف از مسیر صلح آمیز پیگیری می‌کند؛ اگر هم شبهه و ابهامی وجود دارد تهران برای رفع آن آماده همکاری با آژانس است.
 
 
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس تصریح کرد:‌۱+۵ مدعی است که بازرسان آژانس در تأسیسات هسته‌ای ایران، اورانیوم با غنای ۳۴.۳ درصد و ۲۷ درصد یافت کردند اما این موارد ناشی از اختلال‌های دستگاهی است و تهران آمادگی دارد خیلی شفاف درباره سئوالات و ابهامات مطرح شده از سوی مجامع جهانی پاسخ گوید، منتها غرب به دنبال شفاف‌سازی نیست چون استراتژی فشار را پیش گرفته تا ایران مجبور به توقف یا محدودسازی غنی‌سازی شود.
 
 
وی ادامه داد: ایران برای اثبات صلح آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای خود هیچ ابایی از همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی ندارد اما غربی‌های از ظرفیت‌های این نهاد جهانی برای افزایش تحریم‌ها و فشارها ضد جمهوری اسلامی سوءاستفاده می‌کنند تا تهران برای بهره‌مندی از فناوری هسته‌ای به حداقل‌ها رضایت دهد حال آنکه آرزوی آنها هیچ‌گاه محقق نخواهد شد.  
 
 
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: برنامه‌های هسته‌ای ایران کاملاً‌ زیر نظر آژانس است و هیچ تأسیسات مخفی ندارد چون اگر این طور نبود بازرسان آژانس نمی‌توانستند این قدر دقیق از غنی‌سازی اورانیوم در فردو گزارش تهیه کنند.
 
 
علی اصغر سلطانیه سفیر ایران در آژانس نیز گفت: گزارش جدید آمانو، سندی دیگر از صلح آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای و موفقیت‌های ایران در زمینه تکنولوژی هسته‌ای به خصوص غنی سازی و همکاری کامل با آژانس است.
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر