بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۰۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۸:۲۱

«بورسي‌ها» نگراني ارزي ندارند

کد خبر : ۷۲۴۱۷
سنا- با مشخص شدن سياست‌هاي ارزي دولت و توجه به شركت‌هاي بورسي و تخصيص ارز دولتي به اين شركت‌ها، نگراني‌ها در اين حوزه از بين رفت و سرمايه‌گذاران با آرامش خاطر بيشتري مي‌توانند در اين بازار سرمايه‌گذاري كنند.

علي رحماني درباره قرار دادن شركت‌هاي بورسي در اولويت‌هاي دريافت ارز دولتي و تاثير آن بر روند بازار سرمايه گفت: توجه به شركت‌هاي بورسي در سهميه‌بندي ارز دولتي نكته مثبتي براي بازار سرمايه است.
وي ادامه داد: در اين شرايط اين شركت‌ها با اطمينان بيشتري ارز مورد نياز خود را دريافت خواهند كرد كه اين اتفاق باعث مي‌شود توليد‌كنندگان با آسودگي خاطر بيشتري اقدام به توليد كنند و اهداف خود را در بودجه محقق كنند.
مدير‌عامل سابق شركت بورس با اشاره به اينكه بيشتر شركت‌هاي بورسي ارز وارداتي خود را در بودجه با نرخ مرجع پيش‌بيني‌ كرده‌اند، گفت: اين اتفاق موجب مي‌شود تا شركت‌ها امسال به راحتي بودجه‌هاي خود را محقق كنند و نگراني از بابت تعديل منفي نداشته باشند.
اين كارشناس ارشد بازار سرمايه با تاكيد بر اينكه بحث ارز در بازار سهام تعريف خاصي دارد، گفت: شركت‌ها درباره تاثير‌پذيري از ارز به چهار گروه تقسيم مي‌شوند.
رحماني افزود: شركت‌هايي كه ارز مصرف مي‌كنند و ريال ايجاد مي‌كنند، گروه اول هستند كه در معرض نوسانات نرخ ارز قرار دارند و اگر نتوانند از سهميه‌هاي دولتي استفاده كنند با مشكل مواجه خواهند شد.
وي با اشاره به گروه دوم گفت: اين گروه با ريال منابع خود را تامين كرده و ريال نيز توليد مي‌كنند و ريسك ارز، مصداقي برايشان ندارد. اما گروه سوم ريال استفاده كرده و به ارز مي‌فروشند كه گروه جذابي در بازار سرمايه هستند، زيرا انتظار از روند نرخ ارز افزايشي است و ارز در نرخ‌هاي بالاتر به تعادل خواهد رسيد كه در سودآوري اين گروه تاثير‌گذار است.
رحماني گروه چهارم را اين گونه تشريح كرد: اين گروه ارز مصرف كرده و ارز هم ايجاد مي‌كنند كه به طور طبيعي از نوسانات نرخ ارز مصون هستند، اما تراز ارزي آنها مهم است. در اين گروه، شركت‌هايي كه تراز ارزي مثبت داشته باشند شرايط مساعدي دارند يعني توليد ارزشان؛ بيشتر از مصرف است اما شركت‌هايي كه تراز ارز منفي دارند (مصرف ارز در آنها بيشتر از توليد است) با مشكلاتي مواجه
خواهند شد.
وي در خاتمه با تاكيد بر ارزش ذاتي سهام شركت‌ها گفت: نبايد فراموش كرد مشكلات و محدوديت‌ها موقتي است و برطرف خواهد شد، در اين شرايط اگر سهامداران صبوري كرده و سهام خود را نگهدارند به طور قطع بازدهي خوبي را در ميان مدت و بلند مدت كسب خواهند كرد. 
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر