بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۰:۴۵

تداوم افت شاخص

کد خبر : ۷۳۲۷۵
دنیای اقتصاد: افت سريع شاخص از 25هزار تا مرز 24هزار واحد نگراني‌هایي را در بازار ايجاد كرده است. به طوري كه بازدهي بازار در پايان معاملات ديروز به منفي 8 درصد رسيد، امري كه نشان‌دهنده افزايش كم‌سابقه زيان معامله‌گران در كنار كاهش قيمت‌ها در بازار است. اين در شرايطي است كه با گذشت 4روز از دور جديد افت شاخص همچنان صف‌هاي فروش در بازار سهام به چشم خورده و برخي از مهم‌ترين سهام بازار همچنان با صف‌هاي فروش بدون تحرك باقي مانده‌اند.
در همين حال حضور صف‌هاي فروش در نمادهاي عمده چالش‌هايي را براي صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري ايجاد كرده است، زيرا كاهش نقدشوندگي بازار موجب بروز مشكل براي نهادهاي داراي تعهد پرداختي مي‌شود.
در بازار ديروز همچنين نگاه‌هاي معامله‌گران به تب و تاب بازارهاي موازي از جمله ارز و سكه بود. جايي كه نوسان‌هاي شديد و به دور از منطقه‌ اقتصادي موجب بروز مشكلاتي در تمامي بخش‌هاي اقتصادي شده است. اكثر فعالان اقتصادي تصميم‌گيري در مورد فعاليت‌هاي اقتصادي را به بعد از روشن شدن شرايط اقتصادي به ويژه موضوع نرخ ارز واگذار كرده‌اند. در اين ميان وعده‌هاي عملي نشده بانك مركزي و عدم راه اندازي بازار گواهي ارزي نيز شرايط را پيچيده و مشكل ساخته است.
در بازار ديروز معامله‌گران همچنين شاهد اعلام عرضه قريب‌الوقوع اوراق مشاركت سايپا بودند. در حالي كه بازار سرمايه با كمبود شديد نقدينگي مواجه است اين عرضه كه بزرگترين عرضه اوراق مشاركت در بازار سرمايه لقب گرفته است در 22 مردادماه مي‌تواند به مشكلات نقدينگي دامن بزند.
كل مبلغ اين اوراق 150 ميليارد تومان است كه به‌منظور تكميل طرح سايپا كاشان منتشر خواهد شد. مجوز عرضه اين اوراق در 15 مرداد 91 از سازمان بورس و اوراق بهادار دريافت شده و با نماد «مساپا 9505 (9505Mesapa)» در فهرست نرخ‌هاي بازار اوراق مشاركت بورس اوراق بهادار تهران درج ‌شد.
سررسيد اوراق مشاركت سايپا 4 ساله است و سودهاي علي‌الحساب 20 درصد در سررسيدهاي سه ماهه پس از تاريخ انتشار اوراق پرداخت خواهند شد. مهلت پذيره‌نويسي اوراق ياد شده 7 روز است. در همين حال ديروز در گروه خودرويي معامله‌گران شاهد اعلام توافق وزارت صنعت معدن و تجارت با بانک مرکزی بودند. به گزارش سنا، مهدي غضنفري گفت: براساس توافق بانك مركزي و خودروسازها مقرر شد بخشي از سهام متعلق به شركت‌هاي خودروساز در قالب وثيقه و يا براي فروش در اختيار بانك مركزي و يا بانك‌هاي عامل قرار گرفته و براين اساس، تسهيلات مورد نياز خودروسازان براي تامين سرمايه در گردش كه در كارگروه حمايت از توليد مصوب شده بود، به اين شركت‌ها پرداخت شود.
وي افزود: براساس اين مصوبه، بخش بزرگي از اين تسهيلات براي تسويه مطالبات قطعه‌سازان به آنان تعلق مي‌گيرد.
وزير صنعت با بيان اينكه در شرايط فعلي، هرگونه بي‌توجهي به مشكل سرمايه در گردش واحدهاي توليدي مي‌تواند به يك مساله‌ فراگير تبديل شود، افزود: به همين دليل در توافق بانك مركزي و وزارت اقتصاد قرار شد از يك سو سقف اعتبارات قابل پرداخت به شركت‌هاي توليدي (ازجمله خودروسازان) افزايش يابد و از سوي ديگر، منابع جديدي از سوي بانك‌هاي عامل و صندوق توسعه ملي به اين امر اختصاص يابد.
همچنين براساس اين مصوبه، شركت‌هاي ايران خودرو و سايپا بايد حداقل 60 درصد تسهيلات ياد شده را با نظارت وزير صنعت، معدن و تجارت به مطالبات قطعه‌سازان طرف قرارداد خود اختصاص دهند. در گروه واسطه‌گري ديروز اعلام شد كه سرمايه‌گذاري خوارزمي 25/8 درصد افزايش سرمايه مي‌دهد. سرمايه‌گذاري خوارزمي در صدد اعمال افزايش سرمايه 25/8 درصدي در شنبه آينده برآمده تا به شركتي 490 ميليارد توماني تبديل شود.
به گزارش فارس، سرمايه‌گذاري خوارزمي كه با قيمت 191 توماني هر سهم از سوم ارديبهشت سال گذشته وارد فرابورس شده با ارسال نامه‌اي به سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام كرده طبق مصوبه مجمع فوق‌العاده 26 مهرماه 89، هيات‌‌مديره اين شركت شنبه آينده درباره افزايش 8/25 درصدي سرمايه (از بيش از 389 به 490 ميليارد تومان) تصميم‌گيري خواهد كرد.
در گروه بانكي ديروز معامله‌گران با واقعه‌اي عجيب مواجه بودند. در حالي كه براساس صورت‌جلسه مجمع فوق‌العاده پست بانك در 25مرداد‌ماه سال 1389 دو روزنامه اطلاعات و جمهوري اسلامي به عنوان روزنامه‌هاي رسمي اين شركت انتخاب و اعلام شده بودند، پست‌بانك با درج آگهي در روزنامه خراسان سهامداران را براي انتخاب هيات مديره فرا خوانده است. در همين حال پست بانك كه در سال‌هاي اخير همواره پرحاشيه بوده است، مجمع خود را براي ساعت 7صبح روز پنج شنبه فراخوانده است.
در گروه غذايي محمد صادق مفتح در گفت‌و‌گو با ايرنا افزود: بيش از 2 ميليون تن موجودي قند و شكر است و در حال حاضر ميزان موجودي كارخانجات قند و شكر به بيش از يك ميليون و 200 هزار تن مي‌رسد. وي با بيان اينكه موجودي انبارهاي شركت بازرگاني دولتي نيز بالغ بر 700 هزار تن است، تاكيد كرد: عده‌اي به قصد سودجويي شايعه كمبود و افزايش قيمت اين كالاها را منتشر مي‌كنند. اين در حالي است كه كمتر از سه ماه ديگر فصل برداشت چغندر قند نيز شروع خواهد شد تا ماده اوليه مورد نياز كارخانجات قند و شكر را تامين كند. در مجموع بازار ديروز همچنان بازار ضعيفي بود كه در آن 43ميليارد تومان سهام معامله شد كه 85/26 درصد آن را معامله 113ميليون سهم سايپا تشكيل داد. از 183نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند 133نماد با كاهش قيمت و 47نماد با رشد ارزش همراه شدند.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر