بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۱ - ۰۸:۵۷

3 راهکار برای عبور از تحریم ارزی

کد خبر : ۷۵۵۸۲
فرهاد فاضل در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی پانا با اشاره به اینکه در طول سالهای پس از انقلاب بارها و بارها علیه ایران قطعنامه صادر و یا تحریم جدید اعمال شده و ایران هر بار توانسته است به نحوی از این تحریم ها عبور کند، اظهار داشت: جنگ ارزی که این روزها علیه ایران راه اندازی شده است از جنس تحریم های سابق نیست زیرا تا پیش از این تنها منابع دولت ایران تهدید می شد اما اکنون تحریم ها درآمد عمومی و توان صادرات و واردات بخش خصوصی را نیز نشانه گرفته است.

وی ادامه داد: کسری ارز نقد در کشور از ابتدای سال 90 کلید خورد و ترس از تحریم بانک مرکزی برای نقل و انتقال ارز باعث شد تا قیمت سایر ارزهای خارجی به ویژه دلار رکورد شکنی کند حال اینکه با اتخاذ سیاست های صحیح بانک مرکزی می توانست بازار را بدور از هیجانات به تعادل برساند.

به گفته این اقتصاددان ، اکنون برای مبارزه با تحریم ها باید فکری برای ورود ارز به کشور کنیم تا به این وسیله از التهاب بیشتر در بازار ارز خودداری کنیم و برای این کار سه روش پیشنهاد می شود؛ اول اینکه برای عبور از این شرایط مبادلات پایاپای برای تحول نفت در برابر کالا انجام دهیم.

وی افزود: از آنجایی که مبادلات کالا با کالا نیازی به ارز نقد ندارد شرایط برای عبور از تحریم بانک مرکزی فراهم می شود، دومین راهکار در زمینه ورود بخش خصوصی به تجارت و استفاده از ظرفیت شرکت های چند ملیتی است و سومین راهکار استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه مانند عراق و افغانستان است به ویژه اکنون که ریال ایران در این کشورها رواج دارد.

فاضل تصریح کرد: فعال کردن این ظرفیت ها تنها با مدیریت بانک مرکزی امکان پذیر نیست و لازم است تا ارگان های دیگر از جمله وزارت خارجه برای ایجاد ارتباط مستمر و بیشتر اقدام کنند تا به این وسیله روابط بین دولتهای همسایه تقویت شده و ایران از این شرایط دشوار عبور کند.
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر