افت یورو در پی افزایش نگرانی ها از اوضاع یونان
به گزارش بورس نیوز به نقل از پورتال تخصصی آی تحلیل اخبار اقتصادی، در روز جمعه بهای یورو به پایین ترین رقم 2 ماه اخیر در برابری با دلار رسیده است، چرا که نگرانی ها از نیاز یونان به نقدینگی در آستانه نشست وزرای مالی اروپا در روز دوشنبه و نیز داده های ضعیف اقتصادی بر روند قیمتی یورو فشارهایی را وارد ساخته اند.
نسبت ارزش یورو در برابری با ین ژاپن نیز به زیر 101 افت داشته است، این مسئله که در طول ماه گذشته بی سابقه بوده، به دلیل نگرانی از چشم انداز بودجه آمریکا و نیز حرکت بازارهای جهانی به سمت ارزهایی با امنیت بالاتر بوده است. ارز واحد اروپایی در برابری با دلار زیر 2714 و در برابری با ین 100.64 بوده است .
آدام کول از RBC در لندن می گوید: در طول شب اوضاع از همه جهات آرام و خوشبینانه پیش رفته بود اما با انتشار داده های ضعیف فرانسه به یکباره اوضاع دستخوش تغییر شد. بطوریکه میزان تولیدات صنعتی در فرانسه به طور ویژه با انتظارات فاصله پیدا کرد و افت 2.7 دهم درصدی را در ماه سپتامبر نشان داد، همچنین داده های ایتالیا و یونان نیز با افتی سریع همراه بوده اند. به علاوه وزیر اقتصاد آلمان اعلام کرده است، در طول زمستان بزرگترین اقتصاد اروپا با ضعفی چشمگیر دست به گریبان خواهد بود .
همچنین کول می گوید: در حال حاضر انتظار نمی رود نشست روز دوشنبه وزرای مالی اروپایی عواید قطعی برای یونان در برداشته باشد، هرچند در روز یکشنبه بودجه سال 2013 را تصویب خواهد شد.
در همین ارتباط یک مقام رسمی در اتحادیه اروپا می گوید: بسیار بسیار محتمل است که به یک نشست دیگر تا پیش از تصمیم گیری درباره پرداخت قسط بعدی کمک های مالی نیاز داشته باشیم. اما این مقام رسمی می افزاید هیچ خطری پرداختبهای اوراق قرضه 5 میلیون یورویی یونان در 16 نوامبر را تهدید نمی کند.
در پایان گفتنی است شاخص دلار در وال استریت ژورنال که این ارز را در برابری با سبد ارزهای مهم می سنجد، از رقم شب گذشته 522 در نیویورک به 571 رسیده است.
