بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۸:۵۳

تحلیل روزنامه ترک از این سخن احمدی نژاد: "به جهنم که نفت نمی‌خرید"

کد خبر : ۸۷۴۶۴
روزنامه‌ی حریت چاپ ترکیه به انتشار سخنان اخیر محمود احمدی‌نژاد پرداخته که گفته بود "به جهنم که نفت نمی‌خرید"

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ این روزنامه در مقاله‌ی خود به قلم مروه اردیل از آغاز تحریم‌های جدید علیه ایران از ۶ فوریه ۲۰۱۳ خبر داده و با اشاره به سخنان اخیر احمدی نژاد می نویسد: ایران تلاش می‌کند به جای فروش نفت، راههای دیگری برای کسب درآمد پیدا کند.

این روزنامه می افزاید: احتمالاً منظور احمدی نژاد از بیان چنین جمله ای این است که به جای فروش نفت، باید به منابع داخلی تکیه کرد.

تحریم ایران، به نفع ترکیه است!

این روزنامه در ادامه با اشاره به روابط مالی ایران و ترکیه در روزهای تحریم، به استناد به گفته‌های تانر ییلدیز وزیر انرژی ترکیه می‌نویسد: «ما پول گاز ایران را به بانک واریز خواهیم کرد. آنها در مقابل هرچه می‌خواهند بخرند ما در آن دخالت نخواهیم کرد.»

نویسنده‌ی روزنامه حریت پیرامون تحریم‌های جدید علیه نفت و گاز ایران و تأثیر آن بر فروش نفت و گاز ایران به ترکیه با یکی از مسئولان وزارت نفت ترکیه مصاحبه کرده و به نقل از این مقام مسئول آورده است: «بخش دولتی و خصوصی ما به ایران طلا نمی‌فروشد. هزینه‌ی نفت و گاز ایران به حساب ایران در "هالک بانک ترکیه" (بانکِ خلق ترکیه) واریز می‌شود. آنها پول واریز شده را به صورت طلا دریافت می‌کنند. تحریم‌های جدید فروش طلا را هم ممنوع خواهد کرد. ایران طلای خود را از سرمایه‌گذاران خصوصی خریداری می‌کرد، اما با وضعیت جدید ایران مجبوراست کالاهای دیگر بخرد.»

نویسنده روزنامه حریت به نقل از مقامات ترکیه همچنین آورده است: «ایران بخشی از اندوخته‌ی موجود در حساب بانکی‌اش در ترکیه را به خرید موادغذایی اختصاص می‌داد. با وضعیت جدید ممکن است ایران خرید مواد غذایی از ترکیه را نیز افزایش دهد.»

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ حریت ادامه می‌دهد، برخی‌ها ادعا می‌کنند تحریم‌های جدید علیه ایران به سود ترکیه خواهد بود چرا که صادرات ترکیه به ایران افزایش پیدا خواهد کرد. 

ایران در برهه‌ی زمانی ژانویه تا نوامبر ۲۰۱۲ مبلغ ۱۰ میلیارد دلار از ترکیه واردات داشته است و اکنون صادرات آهن و فولاد، مواد غذایی و شیمیایی و قطعات ماشین از ترکیه به ایران افزایش می‌یابد.

تحلیل‌گر روزنامه‌ی حریت نتیجه می‌گیرد، تحریم‌های جدید علیه ایران کسری تراز تجاری ترکیه در مقابل ایران را کاهش خواهد داد.
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر