گروه تحليل گري بتاسهم بررسی کرد :
روزشمار هفته اي كه گذشت ...
برخي از اين مي ترسند كه با اين همه تاكيد رهبري وقتي اين مسائل به وجود مي آيد چه تضميني است كه با نزديك شدن به انتخابات اين موارد جدي تر نشود .
اولين روز كاري در دهه فجررادر حالي آغاز كرديم كه بازار سرمايه به لطف برخي خبرها مثبت و البته به لطف برخي خبرها ديگر پر عرضه دنبال شد . در مجموع بازار سرمايه با كمك ملي مس و بازارهاي جهاني مثبت به كار خود پايان داد اما جو بازار طوري بود كه كسي جرات نداشت با اطمينان اظهار نظر كند كه بازار برگشته است . حتي با وجود رشد 250 واحدي شاخص هنوز به رشد بازار اطمينان كافي وجود ندارد .
البته دلايل ان هم به وضوح مشخص است دو ايتم كلان سياسي و اقتصادي هنوز سايه خود را بر روي بازار دارند و حفظ كردند و از همين روست كه سهامدارن واهمه دارند كه با اين ماشين از اين مسير پر پيچ و خم عبور كند .
بازار سرمايه را در حالي آغاز كرديم كه به وضوح شاهد عوامل موثر مثبت و منفي در بازار بوديم كه روند اين روزها را تعيين مي كنند . بايد اذعان داشت كه در دفعات گذشته نيز ما شاهد سيكل خاص اين چنيني در بازار بوده ايم . در حالي كه دلار گران و در بورس كالا قيمت هادر حال صعود بود ناگهان فنر جمع شده بازار پريد و رشد آغاز شد .در روند صعودي ميان مدت بازار كسي شكي ندارد اما برخي عوامل هستند كه بازار را نگران كرده اند كه البته بخشي از ان سياسي و بخش از ان اقتصادي و چند تايي هم بورسي است كه در حاشيه بازار امروز به ان اشاره مي شود . اما امروز بازار چند خبر مثبت را دريافت كرده بود كه نمي توانست مثل سيب زميني بي رگ باشد و به ان واكنش مثبت نشان ندهد . سرامد ان سه خبر است . 1- رشد جالب توجه در بازارهاي جهاني 2- رشد نرخ دلار تا 4000 تومان 3- احتمال جدي تر شدن بحث تعويق هدفمندي يارانه ها بوده كه البته زمزمه تعويق عرضه خليج فارس و يا بحث هايي در مورد رشد قيمت ها در بورس كالا و برخي زمزمه هاي سياسي نيز موثر بوده است . وقتي دلار به اين نرخ و شرايط بورس كالا با اين شرايط باشد ريزش در بازار كمي غير منطقي است.
در بازار امروزابلاغ افزايش نرخ خودرو بر اساس ارز مبادلاتي باعث تشكيل صفوف خريد خوبي در نمادهاي خودرويي شد به طوري كه در اكثر نمادهاي خودرويي شاهد معاملات مثبت بوديم شنيده ميشود با نرخ هاي جديد خودروييها براي سال اينده از كمين زيان دهي رهايي يافته و كمي نفس مي كشند . اين كه سود ده خواهند بود يا خير بحث ديگري است .
اما گروه بهمن نيز مجددا با اغاز روند صعودي به سطوح قيمتي بالاي 140 توماني رهسپار شده و ظاهرا قصد رسيدن به قيمتهاي 150 تومان را دارد خبهمني كه در بين خودروسازهاي مشكلات كمتري داشته و به نظر نميرسد به زياندهي برسد چرا كه بيشتر بحث او غير عملياتي است .
اين روز ها ساختماني ها همچنان مثبت هستند . به نظر ميرسد كه جوگروه ساختمان به دلايل مختلف كه يكي از انها افت قابل ملاحظه طي اين مدت و ديگر دلايل يعني رشد ساختمان طي اين مدت اخير و افزايش دارايي هاي انها باعث شده تا توجه تمايل بازار به اين گروه بيشتر شود .
قبل از هر چيز تاكيد مي شود كه ممكن است اين يك موج موقت در كل بازار باشد اما به هر حال از نظر دارايي گروه ساختمان يكي از قوي ترين گروه هاست و فروش هاي بهتري را در اين چند ماه داشته است . در اين گروه آ.س.پ و ثباغ در بهترين شرايط قيمتي قرار دارند و به خصوص ا.س.پ كه ريسكي نداشته و مي تواند بازهم رشد كند .
امروز فخوز در اين گروه مثبت بود . گفته شده است كه فخوز به تعديل قابل توجهي رسيده است و اين سهم با توجه به قيمت و سود احتمالي مي تواند در ميان مدت يكي از بهترين گزينه هاي بازار باشد . احتمال اين كه بارديگر بحث معامله بلوكي اين شركت مطرح شود بسيار جدي است به خصوص اين كه گفته شده مشكل فولاد اكسين نيز حل و فصل شده است .
يكشنبه 15 بهمن :
بازار سرمايه در آستانه تولد 46 سالگي خود چنان سرد بي رمق بود كه كسي باور نمي كرد . اين روايت تلخ بازار اين روز هاي ماست كه علاوه بر ركودو كاهش ،عصبي شدن را نيز براي سهامداران به ارمغان اورده است . عصبيتي كه ناشي از بازدهي ساير بازارها و افت اين بازار است . در مجموع بازار امروز همانطور كه در گزارش بازار ديروز هم گفته شد اسير عرضه هاي شدت گرفته شده بود و و چاره اي براي تن دادن به مسير عرضه نداشت . البته در دقايقي با برخي خبرها از جمله تعويق احتمالي طرح و بحث رشد قيمت ها در بورس كالا كمي جان گرفت اما فشار منفي همچنان براي بازار وجود دارد .
در بازار امروز پتانسيل ارزي به وجود امده در شركتهاي تجهيزاتي كه اكثر قراردادهايشان به يورو بوده از افزايش نرخ ارز سود خوبي خواهند برد باعث تحركات مثبت در سهام اين گروه شده است بازار انتظارات گزارشات بسيار خوبي را از سهام اين گروه كه بعضاً پي بر اي پاييني نيز داشته را دارد.
دراين گروه اما به نظر كم ريسك ترين گزينه حفاري شمال است كه او نيز با شرايط خوبي در سال آتي مواجه است . به خصوص اگر در اين گروه شايعه افزايش نرخ مبادله اي نيز صحت داشته باشد شرايط تغيير خواهد كرد .
در بازار امروز و در نمادهاي فولادي سور نمادهاي فولادي به بورس كالا را شاهد بوديم معاملات مثبت محصولات فولادي در بورس كالا بالاخره باعث شكل گيري تاثيرات مثبت بر روي نمادهاي فولادي شد به خصوص رشد قيمت و تقاضاي بالا براي ميلگرد باعث توجه ويژه بازار به ميلگرد سازهاي بازار شده است كه البته جاي فولاد در بازار امروز خالي بود .
امروز جاي خالي فولاد در بازار خالي بود . روزي كه در بورس كالا هم ذوب و هم فولاد خراسان با افزايش نرخ مواجه شدند و البته مقاومت براي ثبات نرخ ها در بورس كالا بالا بود و به نظر ميرسد موج افزايش قيمت ها از اين پس با عرضه ها كنترل خواهد شد .
در بازار امروز افزايش قيمت ميلگرد باعث صف خريد درنماد فولاد خراسان شد سهمي كه باعبور از قيمتهاي 1000 توماني اهداف قيمتي 1100 توماني و سپس 1200 توماني را در پيش رو دارد به نظر ميرسد سود 120 توماني كاملا براي فخاس براي سال جاري محتمل باشد
در گروه پتروشيمي بارها صحبت كرديم اما فروش در منفي هاي مارون ، كرمانشاه و زاگرس در قيمت هاي حال حاضر منطقي وجود ندارد .
در بازار امروز پتروشيمي ها اخرين قدمهاي روند اصلاحي خود را در حال طي كردن ميباشند به نظر ميرسد در همين هفته شاهد برگشت روند پتروشيمي ها و پايان اصلاح باشيم پتانسيل فعلي دلار را نبايد در اين گروه دست كم گرفت پتروشيمي ها در صورت عدم افزايش نرخ خوراكشان حرفهاي زيادي در گزارشات 12 ماهه خود براي گفتن دارند
در كنار محصولات فولادي امروز ملي مس هم افزايش نرخ خوبي داشت كه براي سال 92 شركت نرخ هاي جالب توجهي را شاهديم و احتمالاً اگر صادرات 70 هزار تني محقق شود سود خوبي نيز شناسايي مي شود . ملي مس همچنان در سطوح قيمتي 700-720 تومان در نوسان بود ملي مسي كه فعلا روندش نوساني خواهد بود و در انتظار بازگشايي بازارهاي جهاني و روند جهاني قيمت مس ميباشد
اما صندوق بازنشستگي امروز باروند اصلاحي كار خود رااغاز كرد به نظر ميرسد با اماده شدن عرضه سهام شركتهاي زير مجموعه وصندوق به زودي شاهد متعادل شدن معاملات اين هلدينگ بورسي و تغيير روند معاملات وصندوق باشيم . گفته مي شود ايرانول نيز كم كم براي ورود به بورس اماده مي شود .
دوشنبه 16 بهمن :
امروز بازار سرمايه اولين قرباني اتفاقات ديروز بود كه با شرايطي كه پيش امده بود اولين ضربه را دريافت كرد . اين كه ارزش بازار بورس با اتفاقات ديروز چه قدر كم شد و شاخص چه قدر ريخت و از اين دست مسائل كار ي نداريم اما عزيزان دقت داشته باشيد كه اتفاق ديروز شايد براي مردم كوچه و بازار يك داستان و روايت و نقل صحبت كنار نوشيدن چاي آنها باشد اما براي افرادي كه با اقتصاد و سرمايه سر و كار دارند بحث ديگري است و آنها ان را پوست و گوشت خود حس مي كنند . از همين روست كه اگر فعالان اقتصادي و بازار سرمايه به اين موضوع دقت مي كنند از اين بابت است .
اتفافي كه ديروز رخ داد از اين نظر مهم بود كه برخي را كه در مورد خروج سرمايه از بازار مردد بودن مطمئن تر كرد و برخي را كه قصد ورود پول داشتند با صبر همراه كرد . برخي از اين مي ترسند كه با اين همه تاكيد رهبري وقتي اين مسائل به وجود مي آيد چه تضميني است كه با نزديك شدن به انتخابات اين موارد جدي تر نشود . همين ترس است كه امروز بازار ا به اين وضعيت دراورد .
به هر حال بازار سرمايه در واكنش به اين موضوع امروز منفي بود . در چنين روزهايي كه بازار منفي است و خبري باعث اين امر شده يك ضد خبر لازم است و ضد خبر به اين معني كه خبري بيايد و جو را تغيير دهد . شايد بهترين خبر اظهار نظر قطعي تر در مورد مذاكره با امريكا باشد اما بايد هر چه سريعتر عاملي از راه برسد . اما امروز در نمادهاي پالايشگاهي كه اين روزها به دليل فروش محصولات فرعي خود دربورس كالا با قيمتهاي ازاد با جهش سوداوري مواجه شدند ورود يك مهمان جديد باعث شد تا جمع پالايشگاهي ها گرمتر و پربارتر شود. نكته مهم اين است كه پالايشگاه ها براي 5 محصول اصلي خود به دولت در مورد فروش تعهد داده اند اما اكثر محصولات فرعي در بورس كالا با رشد قيمت 100% مواجه بوده كه در شركت هاي كوچكي مانند شراز و شبريز اين موضوع بيشتر به چشم مي ايد و حتي ممكن است سود شبريز را متحول كند كه چند روز گذشته در مورد ان توضيح داديم.
امروز پالايشكاه نفت لاوان عرضه متفاوتي را شاهد بود جو سهامداران احساسي باعث رنج قيمتي اين سهم از سطوح بالاي 880 توماني تا سطوح 370 تومان شد لاواني كه امروز با قيمتهاي 376 توماني به استقبال صف خريد فردا رفت . برخي عزيزان سهامدار ما قيمت هاي 800 به بالا را براي سهم زدند . البته بورس نيز اجازه فروش به اين قيمت ها را داد . اميدواريم دوستان سهامدار گلايه نكنند اما به نظر ميرسد رويه مناسبي است چرا كه باعث مي شود سهامداران بي دليل قيمت گذاري نكنند . ديروز در مورد شركت صحبت شد . سهم با 500 ريال زيان انباشته و 420 ريال اضافه شدن هزينه هاي مالي در سال بعد با وجود تمامي ايتم هاي مثبت اعم از رشد نرخ ارز و صندوق توسعه ملي و ... كه براي همه ي پالايشگاه هاي بورسي وجود دارد كمي پر ريسك است اما با توجه به فرابورسي بودن و سرمايه كم خوراك برخي نوسان گيران بازار است . قيمت 376 كمي براي سهم تند است و به نظر ميرسد ان پرش ساير پالايشگاه هايي را نخواهد داشت . اما در كوتاه مدت صف خريد است. امروز پالايش نفت تبريز كه باشايعه تعديل مثبت ديگري در گزارش 12 ماهه خود مواجه ميباشد امروز عرضه هاي قطره چكاني را تجربه كرد .
امروز پتروشيمي كرمانشاه با شكست حمايت 900 توماني به سمت سطوح قيمتي 870 توماين در حال اصلاح قيمتي ميباشدكرمانشاهي كه با ريسك كمتر و پتانسيل تعديل مثبت خوبي همراه ميباشد اما همچنان با بي اقبالي بازار مواجه ميباشد. اما در مورد اين سهم و زاگرس حرف زياد است .
در مورد كرمانشاه براي سود سال 92 با فرض توليد و فروش 700 هزار تني و فروش 40% داخلي و 60% خارجي ، نرخ گاز 7 سنتي ،فروش به نرخ مبادله اي و نرخ گاز مبادله اي و رشد قابل توجه در هزينه هاي سربار سود شركت به 2280 ريال مي رسد .
حال فرض كنيم نرخ دلار به 3600 و نرخ گاز نيز با دلار 3600 محاسبه شود سود اين شركت به 3220 ريال مي رسد ، با فرض محاسبه نرخ گاز به 13 سنت و مفروضات بالا سود شركت به 2590 ريال خواهد رسيد . اما به سراغ بدترين گزينه ممكن مي رويم و سپس گزينه منطقي براي اعلام سود سال 92 را پيش بيني مي كنيم . در بدترين گزينه فروش صادراتي كاهش و به 40% مي رسد ، نرخ اوره 400 دلار باشد ، فروش داخل 500 تومان به ازاي هر كيلو ، دلار نيز 3600، نرخ گاز 13 سنت و گاز نيز با دلار آزاد حساب شود سود كرمانشاه به 1430 ريال مي رسد . كه با توجه به قيمت فعلي ، سود تقسيمي احتمالي 2000 ريالي در مجمع و سود 1430 ريالي قيمت هاي 8500 و 8000 ريال محدوده حداقلي سهم است . با فرض توليد 600 هزار تني ، فروش 40% در داخل به نرخ 500 هزار تومان ، نرخ دلار 2500، نرخ گاز 182 توماني و نرخ مبادله اي براي شركت احتمالاً سود اعلامي كرمانشاه مبلغ 1820 ريال خواهد بود كه براي ابتداي سال اعلام شود اما دقت داشته باشيد با اين نرخ ارز و عدم مشكل فروش براي اين سهم كه عمدتاً به عراق است به راحتي سود تا 3000 ريال نيز جاي رشد دارد .
در پتروشيمي زاگرس با فرض : نرخ گاز 7 سنتي ، نرخ مبادله اي براي گاز و نرخ مبادله اي براي فروش و با فرض كاهش توليد و فروش زاگرس به 1.8 تن سود هر سهم برابر 3400 ريال بوده است . در صورتي كه نرخ گاز همان 7 سنت فرض شود و توليد و فروش نيز تغيير نكند و قرار باشد نرخ گاز نيز بر اساس دلار ازاد و فروش نيز بر اساس دلار آزاد صورت گيرد . با فرض دلار 3600 توماني سود شركت 5420 ريال خواهد بود . در بد ترين حالت اگر نرخ گاز به 13 سنت و نرخ دلار نيز 3500 لحاظ شود ،نرخ گاز نيز ازاد حساب شود سود شركت 3710 ريال خواهد بود .
ما حتي در بدترين شرايط تحريم نيز اين سهم را بررسي كرديم كه در بدترين شرايط تحريم كه نرخ دلار در محدوده 3800 باشد ، ( عدم رشد نرخ ارز) دولت نرخ گاز اين شركت ها را در سقف خود يعني 13 سنت لحاظ كند ، توليد و فروش شركت به 1 ميليون تن برسد و نرخ متانول نيز 300 دلار باشد . ( در محاسبات قبلي 320 لحاظ شده بود ) اين شركت به سود 1770 ريالي خواهد رسيد .
اما در نماد ذوب اهن خبر راه اندازي پروژه كك سازي تا چند هفته ديگر هم نتوانست اين سهم را با تغيير روند قيمتي مواجه شازد به نظر ميرسد فعلا ذوب اهن در سطو قيمتي 300-320 توماني در نوسان باشد ذوبي كه شايد افتتاح رسمي پروژه كك سازيش بتواند روند قيمتي سهم را تغيير دهد اما همه چشم به معامله بلوك سهم دوخته اند . در مورد اين گروه فولاد متوقف است و گويا با كمك به دولت موافقت نشده اما امروز سهم نزديك به 180 ميليارد تومان در بورس كالا فروش داشت كه خبر مناسبي براي سهم است .
سه شنبه 17 بهمن :
امروز بازار سرمايه شاهد بازي زيبا و جذاب طناب كشي بين عوامل مختلف بود كه در اين چند روز عوامل منفي حسابي در بازار جولان داده و پيروز شده بودند اما امروز شرايط كمي بهتر بود و اوضاع به سود بازار مي چرخيد . البته شدت فشار عرضه نيز در بازار امروز بالا بود اما قدرت طرف هاي مثبت امروز در اين طناب كشي بر بازار مي چربيد و باعث اين فضا شد . امروز بازار به خوبي با عواملي كه از انها نام برده مي شود توانست وضعيت مثبتي به خود بگيرد و با گارد مثبت پيش رفت اما در طول بازار برخي ابهامات و فشار ها باعث بروز جو عرضه و تشديد روند منفي در بازار شد .
اما در حال حاضر به بررسي بازار فردا مي رسيم كه چه شرايطي را مي توان براي بازار تصور كرد . ببنيد هنوز ان 5 عامل هميشگي كه گفتيم براي بازار مشكل افرين خواهد بود و مي توان مشكل ايجاد كند . اگر بخواهيم به ترتيب زمان انها را رنج كنيم تحريم 18 بهمن ، هدفمندي و بودجه ، گزارش هاي سال بعد ، مذاكرات احتمالي و مسائل داخلي مي تواند عوامل موثر بر بازار باشد كه اولين آزمون ان اتفاقات فردا در مورد تحريم است .
نكته ديگر اين كه بازار يك برگ برنده مثبت را براي خود نگه داشته و ان بازگشايي شپناست به نظر ميرسد بورس مي خواهد اين برگ را هر جا كه شاخص نياز به دوپينگ داشت به بازار تزريق كند .
در بازار امروز همانطور كه انتظار داشتيم پس از رسيدن قيمت سهام شركتهاي پتروشيمي به حمايتهاي خود شاهد برگشت روند معاملاتي نمادهاي اين گروه بوديم پتروشيمي هايي كه با توجه به قيمت فعلي ارز و قيمتهاي جهاني محصولاتشان در صورت عدم اجراي افزايش نرخ خوراك سودهاي خوبي را در گزارشات 12 ماهه اعلام خواهند كرد.
امروز پالايش نفت شيراز همچنان با صف خريد و عرضه هاي بسيار اندك به دليل فرابورسي بودن به رشد 5 درصدي قيمت خود ادامه ميدهد . ديروز در بورس كالا شراز معامله خوب و پر حجمي را داشت . گوگرد كلوخه با قيمت 365 و حجم مناسب ، وكيوم باتوم با نرخ 1114 تومان و آیزوریسایکل و حلال ها نيز با رشد نرخ مناسبي مواجه بودند . گفته مي شود در سال 92 شركت مي تواند تا 190 ميليارد تومان در اولين پيش بيني سود خود از محل رشد قيمت هاي جديد اضافه كند . به خصوص وكيوم باتوم كه عدد مناسبي است . از همين روست كه شراز با صفوف خريد سنگين مواجه است.
امروز رفتارخوبي را در رشد قيمت محصولات تختال در بورس كالا بوديم . تختال اين شركت از 6 ماه پيش تا كنون رشد 40% را داشته كه قطعاً در سال 92 هرمزگان را به سود مي نشاند با توليد 1 ميليون تني كه خواهد داشت .
اماديروز مچينگ فولاد را نيز داشتيم كه 180 ميليارد تومان معامله داشت . اگر فقط فروش بورسي فولاد مباركه را لحاظ كنيم اين شركت در 47 روز اخير در دوره جديد مالي بيش از 1050 ميليارد تومان فروش داشته است كه بودجه پيش بيني شركت 2400 ميليارد تومان است كه البته ما فروش خارج بورسي فولاد را لحاظ نكرده ايم . گويا ديروز مجمع شركت نيز برگزار نشده است و امروز به بازار برگشت . بعيد است فولاد با توجه به كنسل شدن طرح تحول مي تواند خيال آسوده تري نسبت به اين موارد داشته باشد .
چهارشنبه 18 بهمن :
امروز بازار سرمايه كشور يك روز رويايي را در پيش داشت . روزي كه مدت ها بود سهامداران ما منتظرش بودند .به نظر ميرسد امروز بازار سرمايه از قفسي كه چند روز قبل در ان محبوس بود پريد . قبل از اين كه از چرايي بازار امروز و شرايط اين چنين صحبت كنيم بايد گفت به نظر حقير اين اتفاق امروز بايد روز دوشنبه رخ مي داد . در روز يكشنبه و دوشنبه نيز همين سلسله اتفاقات براي بازار سرمايه رخ داد منتهي با دعواي عصر همان روز وضعيت متفاوت بود و شرايط فرق مي كرد . با صحبت هايي كه از مذاكره با امريكا شده بود بازار سرمايه بايد ان روز اين واكنش را نشان مي داد اما اين فنر جمع تر شد تا با خبرهاي ديگر امروز شاهد اين رخداد باشيم كه شاخص با رشدي 407واحدي به منطقه 37 هزار نزديك شد و در نقطه خوبي قرار گرفت . امروز پرش جانانه اي را در شاخص شاهد بوديم كه ان را مي توان ناشي از عوامل مختلف دانست.
در مورد اين موضوعات سياسي سعي مي كنيم بيشتر توضيح دهيم اما همين كه امروز مي ديديم بازار از گروه پتروشيمي استقبال ويژه اي كرده نشان دهنده فعال شدن برخي شاخك ها را مي دهد . يكي ديگر از نشانه هاي اين امر را مي توان از ليست تحريم خارج شدن بانك هاي صادرات و ملت را نام برد كه قطعاً با چراغ سبز امريكا انجام گرفته است . ايران براي اين موضوع منتظر اقدام عملي بود كه امريكا نيز دست به كار شده اين همان بازي واليبال زيبايي است كه از ان صحبت مي كرديم .
دربازار اين روزها به تعويق افتادن اجراي گام دوم طرح تحول و مخالفت مجلس با اجراي اين طرح و همچنين مثبت شدن وضعيت سياسي باعث شد تا پتروشيمي ها مجددا با رونق معاملات مواجه شده و يكي از تهديدات اساسي را پشت سر بگذارند به نظر ميرسد با توجه به پتانسيل پتروشيمي ها در افزايش سود خود شاهد ادامه يافتن روند صعودي سهام اين گروه باشيم. اگر شرايط سياسي رو به بهبود برود و دلار نيز در محدوده حتي 3200 حفظ شود يعني انفجار سود در گروه پتروشيمي .
در بازار امروز رونق فولاديها و محصولات انها در بورس كالا و شكل گيري روند صعودي در محصولات فولادي باعث شده تا شاهد معاملات مثبت در نمادهاي اين گروه باشيم فولاديهايي كه پتانسيل رشد سوداوري خوبي را به خصوص براي سال 92 را دارند . در بورس كالا امروز شمش بلوم با رشدي 10% به 17435 ريال رسيد كه بي سابقه بوده است . البته با اين افت نرخ ارز و احتمال توافق هاي سياسي به نظر ميرسد اين موج اخر رشد اين گروه باشيم . حتي با وجود اين نرخ ها نيز سود هاي خوبي را در اين گروه خواهيم داشت .
امروز هلدينگ غدير با توجه به برگزاري مجمع موفقيت اميز پارسان و جو شركتهاي پتروشيمي با صف خريد به سمت هدف 480 تومانيخود ميرود روز شنبه حدال سرسختي را بين غدير با مقاومتش شاهد خواهيم بود مقاومتي كه در صورت شكسته شدن غدير 520 توماني را به ارمغان خواهد اورد.
شبريز هم امروز با خبر بهره برداري از خط جديد توليد به اوج رسيد . بسياري از خود سوال مي كنند ايا با اين قيمت ها صف شبريز ارزش نشستن را دارد يا خير .؟! نكته اي كه برخي به ان اشاره كرده و گويا در برخي جلسات خصوصي نيز مطرح مي شود بحث دو محصول وكيوم باتوم و نفتاي شبريز است كه مورد توجه بازار خواهد بود . شبريز در سال 91 پيش بيني فروش 550 ميليارد تومان را از اين دو محصول داشته است . در مورد وكيوم باتوم و نفتا هر دو محصول در بازار با رشدي 65 تا70% نسبت به بودجه سال 91 مواجه بودند و حال فرض كنيم اين رقم به سال 92 تعميم يافته و قرار باشد نه 65% بلكه تنها 50% افزايش لحاظ شود رقمي معادل 250 ميليارد تومان قابليت اضافه شدن به فروش شبريز را دارد كه بخش عمده اي از ان به عنوان سود خواهد بود از همين رو برخي اين موارد است كه صفوف خريد اين شركت ها را معقول جلوه مي دهد .
امروز فايرا نيز با صف خريد مواجه شد . ديروز شاهد رشد 10% قيمت محصولات فايرا در بورس كالا بوديم كه به سرعت قيمت سهم را صعودي كرد .و سهمي كه دليلي براي افت ان وجود نداشت اما بازار كار خود را مي كرد . قيمت هاي 6250 توماني براي شمش در بازار ديروز در حالي كه اين قيمت 1000 تومان از ميانگين فروش شركت در اين مدت بالاتر است خبرخوبي براي سهم بوده . اما سهم هنوز با ابهامات بدهي ارزي و واردات برخي محصولات با نرخ ارز خود و همچنين مشكلات صادرات شركت مواجه است كه ريسك ان را بالا برده است اما با توجه به بودجه به نظر ميرسد فايرا تحولات خوبي را شاهد باشد .
گزارش خطا
0 پسندیدم
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه
