بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۶:۱۰

بازار در تلاطم عرضه اولیه

کد خبر : ۹۱۳۶۱
همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران همچنان دستخوش تلاطم به دلیل کمبود نقدینگی و عرضه اولیه سنگین در انتظار بازار است.

در بازار سهام معامله‌گران همچنان با کمبود نقدینگی در پایان سال جاری، تسویه اعتبارهای کارگزاران در پایان سال مالی و همچنین احتمال عرضه سهام هلدینگ خلیج فارس دست به گریبان هستند. در این میان اما مساله عرضه اولیه شرکت بزرگ هلدینگ پتروشیمی
خلیج‌فارس نیز بر بازار سنگینی می‌کند. این عرضه اولیه موجب شده است تا بخشی از معامله‌گران بازار برای خرید این سهام نقدینگی را تجهیز کنند. این امر که در قالب فروش‌های هفته گذشته و ابتدای هفته جاری رخ داده است همراه با خود کاهش قیمت سهام و ارزندگی بیشتر نمادها را به همراه آورده است. از این رو به دنبال هر خبری مبنی بر تاخیر در عرضه اولیه هلدینگ خلیج‌فارس یا قیمت‌گذاری آن بخشی از نقدینگی به بازار باز گشته و کفه تقاضا را سنگین می‌کند.
این امر موجب شد تا دیروز با بروز تردیدهايي در مورد انجام این عرضه اولیه و همچنین احتمال عرضه گران این سهم بازار با خریدهای خوبی در گروه‌های دارای پتانسیل نظیر پالایشگاه و پتروشیمی مواجه شود.
دیروز در رابطه با عرضه سهام هلدینگ خلیج فارس ناظر بازار بورس در گفت‌وگو‌ با بورس نیوز عنوان کرد: گزارش‌های درخواستی از هلدینگ خلیج فارس به طور کامل دریافت نشده و عرضه اولیه «وفارس» منوط به ارائه آخرین گزارش‌ها از سوی این شرکت خواهد بود. به اين ترتیب هر زمان که گزارش‌های مذکور به دست ما برسد و بررسی‌های لازم صورت گیرد، زمان دقیق واگذاری «وفارس» در سایت رسمی شرکت بورس اعلام خواهد شد.
دیروز همچنین در تحولات کلان معامله‌گران شاهد تصویب لایحه بودجه سه دوازدهم سال 92 بودند. نمایندگان مجلس با عدم تغییر در سقف موارد حساسی نظیر هدفمندی یارانه‌ها شرایط باثباتی را حداقل تا انجام انتخابات ریاست‌جمهوری در حوزه اقتصادی رقم زده‌اند. دیروز اسماعیل جلیلی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، از تصویب بودجه 41 هزار میلیارد تومانی برای سه ماه نخست سال92 در کمیسیون برنامه و بودجه خبر داد و گفت: از آنجا که پیشنهاد 45 هزار میلیارد تومانی دولت مورد موافقت اعضای کمیسیون برنامه و بودجه قرار نگرفت، پیشنهاد 41هزار میلیارد تومانی مطرح شد که به تصویب اعضای کمیسیون رسید.
دیروز در گروه تصفیه نفت سرانجام ایرانول توانست با صف خرید به کار خود پایان دهد. در این گروه مباحث در مورد میزان تاثیر‌گذاری بازگشت ذخیره مالیات بر ارزش افزوده پالایشگاه‌ها بر صورت‌های مالی این شرکت‌ها همچنان ادامه دارد.
در همین ارتباط مدیر مالی شرکت پالایش نفت لاوان نیز در گفت‌وگو‌ با بورس نیوز با اشاره به محتمل بودن برگشت مبالغ مذکور در صورت‌های مالی این شرکت عنوان کرد: موضوع مالیات بر ارزش افزوده مطرح شده، مربوط به همان مبالغی است که در سال‌های گذشته برای محصول بنزین پرداخت می‌شد و اکنون تصمیم بر این است كه مبالغ مذکور به حساب‌های این شرکت برگشت داده شود.
عزیزی ادامه داد: مجموع مبالغ حاصل از این امر و همچنین مابه التفاوت مالیات پرداختی بابت پنج فرآورده اصلی تولیدی شرکت، رقم قابل توجهی خواهد بود که در پیش‌بینی درآمد سال 92در نظر گرفته خواهد شد. وی در خاتمه پیرامون اثرات این تغییر در سودآوری شرکت و جبران زیان انباشته آن گفت: با تحقق این موارد پیش‌بینی می‌شود در سال 92 زیان انباشته «شاوان» به طور کامل از بین رفته و این شرکت به سود دست یابد.
در گروه فلزی، بازار در انتظار عرضه بلوک مدیریتی ذوب آهن اصفهان است. دیروز شایعات متنوعی از حضور دو خریدار تا عدم حضور خریدار در بازار شنیده می‌شد .در صورت انجام این معامله سهم دولت از صنعت فولاد کشور به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌یابد.
در این گروه، گزارش آلومینیوم ایران و کاهش سود این شرکت در پیش‌بینی اولیه نیز مورد توجه بازار است. آلومینیوم ایران سود هر سهم سال آتی خود را در اولین پیش‌بینی مبلغ 662 ریال اعلام کرده است که نسبت به سود سال جاری با افت 20 درصدی روبه‌رو‌ شده است.
افزایش نرخ مواد اولیه علت تعدیل منفی شرکت می‌باشد. در حالی مبلغ فروش شرکت با رشد 55 درصدی روبه‌رو شده که افزایش بهای تمام شده شرکت با رشد 71 درصدی مواجه شده است.
شرکت قبل از اعلام سود 662 ریالی قرار بود زیان 922 ریالی به ازای هر سهم اعلام کندو در این رابطه اعلام کرده است که در گزارش پيش بيني قبلي که منتشر نشد هزينه‌هاي ارزي (جهت تامين مواد) و فروش صادراتي با نرخ هر دلار 38500 ريال محاسبه گرديده بود که با توجه به تصميمات جديد بانک مرکزي مبني بر امکان تامين ارز با نرخ مبادله‌اي، محاسبات با نرخ 24530 ريال براي هر دلار تعديل گرديد. تسهیلات ارزی شرکت نیز قرار است با نرخ مرجع بانک مرکزی تسعیر شود. شرکت نرخ تسعير دلار جهت منابع و مصارف ارزي را برابر با 24530 ريال در نظر گرفته است.
مقدار تولید شرکت نسبت به سال جاری با افت 5/4 درصدی روبه‌رو شده است اما مقدار فروش شرکت با بیش از 17 درصد رشد پیش‌بینی شده است. در این گروه دیروز نماد فجر امیرکبیر کاشان پس از تعدیل منفی ناشی از زیان تسعیر نرخ ارز بازگشایی شد ولی خریداران و فروشندگان نتوانستند روی یک قیمت برای فروش توافق کنند.
در گروه قندی دیروز همچنان سهام شاخص این گروه با افت همراه بود.در این گروه دیروز تلاش‌هایي برای جمع آوری صف‌های فروش نمادهاي شاخص صورت گرفت که البته ناتمام
ماند. در گروه شیمیایی، شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی با سرمایه‌ای معادل 182 میلیارد تومان برای سال مالی منتهی به اردیبهشت 92 براساس عملکرد واقعی حسابرسی نشده دوره 9 ماهه به ازای هر سهم خود مبلغ 49 ریال زیان خالص محقق کرده که این مبلغ در مقایسه با دوره مشابه سال مالی گذشته کاهش 174 ریالی داشته است.
در گروه پتروشیمی دیروز نمادهای شاخص گروه از جمله کرمانشاه، مارون، زاگرس و چند نماد دیگر با رشد قیمت قابل ملاحظه‌ای مواجه شدند.
در مجموع بازار دیروز بازاری متعادل و در ساعت انتهایي با شرایط بهتر بود که در آن شاخص کل با رشد 74واحدی به 37هزار و 268واحد رسید. ارزش معاملات نیز دیروز 126میلیارد تومان بود. از 224نمادی که دیروز به روی تابلو رفتند 123نماد با کاهش قیمت و 97نماد با رشد ارزش همراه بودند، ساير شركت‌ها نيز بدون تغيير قيمت به كار خود پايان دادند.


اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر