بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۳

کاهش قیمت برنج، روغن و شکر در بازار جهانی

کد خبر : ۹۶۰۹۵
خبرگزاری تسنیم: فائو در گزارشی از قیمت مواد غذایی جهان طی آوریل ۲۰۱۳ اعلام کرد قیمت غلات در این ماه نسبت به ماه قبل ۴.۱ درصد، روغن ۱.۵ درصد و شکر ۳.۶ درصد کاهش داشته، لبنیات با افزایش ۱۴.۹ درصدی قیمت مواجه شده و قیمت گو شت تغییر نداشته است.
 نسخه قابل چاپ
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی (فائو) طی گزارشی اعلام کرد شاخص قیمت مواد غذایی در جهان طی آوریل 2013 برای دومین ماه متوالی افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش شاخص بهای مواد غذایی فائو به طور متوسط در آوریل 2013 به 215.5 واحد رسید که  نسبت به گزارش تجدیدنظر شده ماه مارس و آوریل سال گذشته 2 واحد (1 درصد) افزایش داشته است. شاخص تجدیدنظر شده قیمت مواد غذایی در ماه مارس 213.2 واحد بود.
در ماه آوریل شاخص بهای مواد غذایی تنها 9 درصد کمتر از شاخص قیمت ها در فوریه 2011، یعنی زمان به اوج رسیدن قیمت هاست. همانند افزایش قیمت ها در ماه مارس، بالا رفتن قیمت ها در ماه آوریل ناشی از افزایش شدید تعرفه های لبنیات بوده، در حالی که قیمت گوشت نیز اندکی افزایش داشته و برخی دیگر از کالاها نیز شاهد کاهش قیمت بوده اند.
شاخص بهای غلات فائو در ماه آوریل به طور متوسط 234.6 واحد بود که نسبت به ماه مارس 10 واحد (4.1 درصد) کاهش را شاهد بوده است، اما 11 واحد (4.9 درصد) در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است. بخش عمده کاهش قیمت غلات در ماه آوریل به افت قیمت ذرت مربوط بوده است. قیمت گندم تغییر چندانی را شاهد نبوده است. قیمت برنج نیز تا حدی کاهش یافته که ناشی از کاهش بهای برنج ایندیکا بوده، در حالی که قیمت برنج جاپونیکا و به خصوص قیمت برنج های معطر افزایش یافته است.
شاخص قیمت روغن فائو در ماه آوریل با 2 واحد (1.5 درصد) کاهش نسبت به ماه مارس به طور متوسط به 199.0 واحد رسیده است. این کاهش عمدتا از کاهش بهای روغن خرما و روغن سویا ناشی شده است. به علاوه، کاهش قیمت انرژی و ادامه نگرانی ها در زمینه اقتصاد کلان در جهان به طور کلی بر قیمت روغن نباتی تاثیر داشته است.
شاخص قیمت لبنیات در ماه آوریل با رشدی قابل توجه، یعنی حدود 34 واحد (14.9 درصد) نسبت به ماه مارس، به 258.8 واحد رسید. دلیل اصلی افزایش قیمت در ماه های گذشته کاهش شدید تولید شیر در نیوزیلند بوده که ناشی از دوره طولانی خشکسالی در این کشور بوده است. جهش قیمت ها تا حدی ناشی از عدم وجود بورس تجاری لبنیات برای مواجهه با چنین مشکلاتی است. در اروپا گرم تر شدن هوا در ماه آوریل موجب شد که تولید شیر در برخی کشورها به میزان متوسط فصلی باز گردد.
شاخص قیمت گوشت فائو به طور متوسط  در ماه آوریل به 178.7 رسید، سطحی که از شش ماهه دوم 2012 تا کنون حفظ شده و در بین 177 تا 179 واحد در نوسان بوده است. با این حال، قیمت کلی گوشت بر اساس استانداردهای تاریخی همچنان بالاست: از شش ماهه ابتدایی 2011، شاخص قیمت گوشت به بالای 170 واحد رسیده، در حالی که شاخص قیمت گوشت در اواسط 2008 در بالاترین سطح قیمت به 170 واحد رسیده بود.
شاخص قیمت شکر فائو در ماه آوریل به طور متوسط به 252.6 واحد رسید که بیش از 9 واحد (3.6 درصد) نسبت به ماه مارس کاهش نشان می داد. پس از افزایش مجدد شاخص قیمت شکر در ماه مارس، قیمت ها به صورت قابل توجهی در ماه آوریل کاهش یافت که عمدتا ناشی از چشم انداز مناسب کشت نیشکر در فصل جدید در برزیل بود. با توجه به پیش بینی افزایش تولید شکر و کاهش تقاضا در بازار جهانی، قیمت شکر روندی رو به کاهش به خود گرفته است.
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر