بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۵

ایران در رتبه ۱۳۶ «شاخص فساد» جهانی قرار گرفت

کد خبر : ۱۳۹۸۷۵
تازه‌ترین گزارش سازمان شفافیت بین‌الملل، ۱۲ آذر ماه، نشان می‌دهد که ایران با چند پله صعود در مقایسه با سال گذشته میلادی، در سال ۲۰۱۴ در میان ۱۷۵ کشور و منطقه، در رتبه ۱۳۶ «شاخص جهانی احساس فساد» قرار گرفته است.

در تدوین فهرست کشورها از لحاظ فساد اداری و اقتصادی، سازمان شفافیت بین‌الملل به هر کشور نمره‌ای را هم اختصاص می‌دهد که از نمره ١٠٠ (به طور کلی فاقد فساد) تا صفر (کاملا فاسد) تغییر می‌کند.

امتیاز ایران در گزارش سال ۲۰۱۴ میلادی ۲۷ است. در سال گذشته میلادی ایران با ۲۵ امتیاز در رتبه ۱۴۴ قرار داشت و در سال ۲۰۱۲ میلادی ۲۸ امتیاز گرفته بود که آن را در رتبه ۱۳۳ از ۱۷۶ قرار می‌داد.

پیشتر و با روی کار آمدن دولت محمود احمدی‌نژاد، رتبه ایران از نظر «شاخص احساس فساد» تا سال ۲۰۰۹ میلادی رو به سقوط گذاشت و در همان سال به بدترین وضعیت خود، رتبه ۱۶۸ جهان رسید.

بهترین جایگاه معاصر ایران به سال ۲۰۰۳ میلادی باز می‌گردد؛ زمانی که این کشور در رتبه ۷۸ قرار داشت.

در سال جاری، کامرون یک پله از ایران بهتر و قرقیزستان، یک پله از ایران بدتر است.

روسیه در مقام ۱۳۶ قرار دارد، سوریه ۱۵۹، افغانستان ۱۷۲ و عراق ۱۷۰ام است.

پاکستان، همسایه شرقی ایران، در مقایسه با هر دو سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ امیتاز بهتری گرفته و در مقام ۱۲۶ قرار دارد.

در صدر فهرست دانمارک، نیوزلند، فنلاند، سوئد و نروژ قرار دارند. در سال گذشته نیز هر سه کشور دانمارک، نیوزلند و فنلاند در صدر قرار داشتند.

بهترین کشور آسیایی، همچنان سنگاپور با ۸۴ امیتاز است که در عین حال در مقایسه با دو سال پیش امتیاز کم‌تری کسب کرده است.

سومالی، کره شمالی و سودان در قعر رتبه‌بندی قرار دارند.

چین و ترکیه نیز در این رتبه‌بندی سقوط کرده‌اند، به طوری که شبکه خبری بلومبرگ، آنها را «بزرگ‌ترین بازنده‌ها» و سازمان شفافیت‌ بین‌الملل آنها را «بدترین سقوط‌ها» توصیف کرده‌اند.

چین از رتبه ۸۰ به ۱۰۰ و ترکیه از ۵۳ به ۶۴ رسیده است.

سنجش‌های سالیانه با رجوع به شاخص‌هایی مانند فساد، اختلاس، رشوه‌گیری، خرید و فروش پست‌های دولتی، رشوه‌پذیری دستگاه قضایی، فساد مالی در میان سیاستمداران و مقام‌های دولتی و عدم مقابله کافی یا ناکارایی در پیکار علیه مواد مخدر صورت می‌گیرد.

این سازمان در وب‌سایت خود می‌گوید با رشد اقتصادی در کشورهای جهان، لازم است تا اتحادیه اروپا و ایالات متحده با همکاری یکدیگر جلوی رشد فساد بین‌المللی را بگیرند.

خوزه اوگاز، مدیر شفافیت بین‌الملل، از رهبرانی که با سوءاستفاده از قدرت، توان مالی کشور را به سود خود به کار گرفته‌اند، سخن گفته، و می‌گوید شاخص سال ۲۰۱۴ نشان می‌دهد چنین عملکردی، جلوی مبارزه با فساد را گرفته و رشد اقتصادی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۱
بهترین جایگاه معاصر ایران به سال ۲۰۰۳ میلادی باز می‌گردد؛ زمانی که این کشور در رتبه ۷۸ قرار داشت.

درود بر خاتمی غزیز
علی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۲
حیف که محمود رفت و گرنه به جایگاه 175 میرسیدیم
ali
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۰
تو زمینه های منفی همیشه رکوردداریم
مسعود
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۰
درود بر سید بزگوار
مهرزادمشهدی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۸
نوشتید روسیه دررتبه 136ایران هم رتبه 136؟؟!!!
ahmad
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۱
رتبه واقعی از برکت مدیران کشور خیلی بالاتر است چرا که کشورهای دیگه خیلی از ما شفافتر هستند
علی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۶
دل واپ س ان تحویل بگیرید !
آرام
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۱
مبارکه
سعید
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۲
اگر فساد پنهان رو در آمار بیاورند ایران عزیز خودی نشان خواهد داد.و مدال آور خواهد شد.این فسادی(اقتصادی)که رو شدند قطره ای بیش نیست.
اکبر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۳
یادش بخیر «این گزارش ها کاغذ پاره ای بیش نیست»
امید
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۰
گلی به جمال مسوولان مملکت که ادعای دین مداریشون گوش فلک رو کر کرده!!!!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۵
ماشـــــــــاالله