بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۸
کد خبر : ۱۶۴۷۹۶
  
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، روح الله میر صانعی دبیر کل کانون کارگزاران بورس تصریح کرد: وقتی خدمات بازار سرمایه معاف از مالیات بر ارزش افزوده می‌شود، توسعه این فعالیت‌ها را در بازار شاهد خواهیم بود؛ مثلاً صندوق‌های سرمایه گذاری بزرگ‌تر می‌شوند و ارکان صندوق‌ها بیشتر انگیزه فعالیت و توسعه خواهند داشت.
 
وی گفت: البته این معافیت مستقیماً بر سرمایه گذاران تأثیر نمی‌گذارد؛ با این حال، باعث می‌شود که فعالین بازار، انگیزه بیشتری برای توسعه بازار پیدا کنند.
 
میر صانعی با بیان اینکه اصل تأثیر این اقدام بر فعالین بازار سرمایه است، افزود: منافع اصلی را شرکت‌های سبد گردان یا کارگزاران یا بورس می‌برند و نه سرمایه گذار؛ بنابراین اینها را باید تفکیک کرد.   
 
دبیر کل کانون کارگزاران بورس با اشاره به سابقه این موضوع گفت: زمانی که قانون توسعه ابزارها و نهادها آمد، بخشی از خدمات بازار سرمایه در قانون مالیات بر ارزش افزوده اصلاح شد.


 
وی ادامه داد: عبارتی که برای معافیت خدمات بازار سرمایه از مالیات آمد، یک عبارت کلی تحت عنوان "خدمات معاملات و تسویه اوراق بهادار و کالا" در بورس‌ها و بازارهای خارج از بورس بود که قابل تفسیر بود وگرنه کلیت سیاست دولت که درست هم هست، معافیت خدمات بازارهای مالی و اعم از بازار پول، بازار سرمایه و بیمه از مالیات بر ارزش افزوده است.
 
دبیر کل کانون کارگزاران بورس اظهار داشت: شورای عالی بورس که بالاترین نهاد بازار سرمایه است، به ریاست وزیر اقتصاد در سال 91 جلسه‌ای تشکیل داد  و مصادیق خدمات معاملات و تسویه اوراق بهادار و کالا را شناسایی و سازمان بورس هم موضوع را برای ابلاغ به سازمان امور مالیاتی ارسال کرد.
 
به گفته میر صانعی، از آن زمان تاکنون پی گیری‌ها و نامه نگاری‌ها انجام و جلسات متعددی بین سازمان امور مالیاتی و بورس برگزار شد؛ حتی در یکی از جلسات که با حضور رئیس هر دو سازمان تشکیل شد، مواردی را که دوستان در سازمان امور مالیاتی ابهام داشتند، بیان کردند و مدیران بورس و کانون در خصوص این ابهامات توضیح دادند و آن را  جزو خدمات معاملات و تسویه اوراق بهادار و کالا دانستند.
 
وی ادامه داد: در هر صورت برخی از آن موارد را سازمان امور مالیاتی قبول کرد و برخی را هم قابل بحث دانست که البته ابلاغ موارد پذیرفته شده هم به دلیل تغییر مدیریتی در سازمان امور مالیاتی، زمان بر شد.
 
دبیر کل کانون کارگزاران بورس گفت: با پی گیری‌های متعدد بالاخره این موارد احصا و به بازار  ابلاغ شد اما در انتهای راه نیستیم؛ باید با دوستان در سازمان امور مالیاتی  بحث کنیم و به آنها بقبولانیم که خدمات دیگری هم در بازار سرمایه هستند که از قلم افتاده‌اند تا اینها هم طی ابلاغیه دیگری یا با اصلاح همین ابلاغیه اخیر، به عنوان خدمات معاملات و تسویه اوراق بهادار و کالا، معاف از مالیات بر ارزش افزوده تشخیص داده شوند.
 
میر صانعی خاطرنشان کرد: مواردی که تصویب شده، گام بزرگی است  که برداشته شده و هم اکنون بسیاری از نهادهای مالی و تشکل‌های خود انتظام مثل سپرده گذاری  ، بورس‌ها و نهادهای مالی،  کارگزاران، شرکت‌های سبد گردانی و تأمین سرمایه، این خدمات را  ارائه می‌دهند.
 
یادآور می‌شود: هفته گذشته سازمان امور مالیاتی در بخشنامه‌ای، فهرست مصادیق خدمات معاملات و تسویه اوراق بهادار و کالا در بورس‌ها و بازارهای خارج از بورس (مرتبط با قانون مالیات بر ارزش افزوده) را اعلام کرد.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر