بانکها به جمع خریداران شمش طلا پیوستند

به گزارش بورسنیوز، در یکصد و هفتمین حراج شمش طلا، بانکهای مجاز از سوی بانک مرکزی نیز میتوانند نسبت به خرید اقدام کنند، و متقاضیان تا ساعت ۲۴ روز شنبه (۲۰ اردیبهشت) فرصت دارند تا وجه مورد نظر را واریز نمایند.
این حراج در روز یکشنبه (۲۱ اردیبهشت) برگزار خواهد شد و متقاضیان خرید شمش طلا در مرکز مبادله ایران میتوانند با واریز مبلغی معادل سه میلیارد و پانصد میلیون ریال (۳۵۰ میلیون تومان) به عنوان وجهالضمان برای هر قطعه شمش طلای مورد نیاز، در این حراج شرکت کنند.
بر اساس شیوهنامه شماره ۶ تاریخ ۱۵ اسفند ۱۴۰۳، فروشندگان عمده شمش طلا، تولیدکنندگان و سازندگان فعال مصنوعات طلا، و خردهفروشان طلای آبشده مجاز به خرید شمش طلا در مرکز مبادله ایران هستند. تمامی متقاضیان باید دارای پروانه کسب معتبر باشند که توسط اتحادیههای طلا و جواهر صادر میشود و در درگاه ملی مجوزها ثبت و قابل استعلام باشد.
لازم به ذکر است که علاوه بر متقاضیان حوزه صنعت طلا، بانکهای عامل مجاز به خرید در این حراج هستند، با این شرط که تأییدیه بانک مرکزی را داشته باشند. هر بانک دارای مجوز از بانک مرکزی باید برای هر جلسه حراج، مجوز مخصوص به آن حراج را دریافت کند و نمیتواند به هر تعداد که خواسته باشد، شمش طلا خریداری کند.
متقاضیان خرید شمش طلا باید مدارک مورد نیاز را به مرکز مبادله ارز و طلای ایران ارائه دهند، شامل اصل نامه درخواست، کارت ملی، پروانه کسب، فیش بانکی واریز وجهالضمان، گواهی امضا و آخرین آگهی روزنامه رسمی برای اشخاص حقوقی.
حراج در مرکز مبادله ارز و طلای ایران به دو شیوه حراج خرد و عمده برگزار میشود. متقاضیان در حراج خرد میتوانند حداقل یک و حداکثر پنج قطعه شمش طلای یک کیلوگرمی خریداری کنند، در حالی که در حراج عمده، حداقل یک و حداکثر چهار بسته شمش طلای استاندارد مجاز به خرید هستند.
طبق دستورالعمل مرکز مبادله ایران، هر خریدار میتواند حداکثر ۲۵ قطعه شمش طلا در هر هفته تقویمی خریداری کند. کارمزد حراج شمش طلا معادل دو در هزار (۰,۲ درصد) ارزش معامله برای هر طرف شرکتکننده است.
حداقل قیمت پیشنهادی از سوی متقاضی عرضه در روز حراج به هیأت حراج اعلام میشود و معاملات به روش حراج حضوری و به صورت نقد صورت میگیرد.
انتهای پیام/