بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۲ - ۰۶:۴۳

هفته داغ تالار شیشه‌ای

کد خبر : ۱۰۸۴۰۷
شاهین یاسمی
چهار روز، چهار رکورد؛ این شرح حال هفته گذشته بورس تهران بود. البته اگر ریزتر شویم باید بگوییم چهار رکورد در سه روز زیرا دو رکورد از رکوردهای مذکور در یک روز زده شد و در مجموع شاخص کل بازار سرمایه توانست قله‌های 69، 70، 71 و 72‌هزار واحدی را در هفته‌ای نیمه تعطیل در نوردد. در روز پایانی هفته گذشته یعنی روز پیش از عید قربان شاخص کل با افزایش 1294 واحدی به 72‌هزار و 766 واحد رسید. شاخص‌های بازار سهام تهران در هفته گذشته 6/3 ‌درصد رشد کردند تا هفته‌ای بی‌نظیر و بی‌سابقه در تاریخ بورس ایران به ثبت برسد. در این هفته رویایی، لیدرهای اصلی و قدرتمند بازار صنایع و گروه‌هایی چون پتروشیمی، پالایش نفت، شیمیایی و داروسازی بودند و رشد قیمت سهام اکثر نمادهای مطرح در این صنایع و گروه‌ها، سهم قابل توجهی در رشد باورنکردنی شاخص بر عهده داشتند.
 در ادامه فضای مثبت و هیجان‌انگیز بورس تهران که ورود نقدینگی جدید و داغ به آن با شدت و قوت بیشتری ادامه داشت، ارزش معاملات روزانه مرزهای 500‌میلیارد تومانی را نیز درنوردید و فعالان و سرمایه‌گذاران در سایر بازارهای موازی را شگفت‌زده کرد. در این میان عطش خریداران و اشتهای سیری‌ناپذیر متقاضیان سهامبه قدری بالا رفته که برخلاف سابقه تاریخی بورس اوراق بهادار که اغلب در چنین مواقعی عرضه‌های سنگین صورت گرفته توسط حقوقی‌ها به تعادل بخشی و برچیده شدن صف‌های خرید می‌انجامید، اینک شاهد رخداد متفاوتی هستیم. برای مثال عرضه‌های سنگین صورت گرفته در هفته به یاد ماندنی گذشته در نمادهایی چون تاپیکو، فارس، پارسان، پترول، جم، شبندر، شپنا، شبریز، مپنا، وتجارت، کگل، کچاد، ومعادن و دسگز و نمادهای بزرگ و مطرح بازار نیز نتوانست مانع توقف رشد قیمت‌ها در نمادهای مذکور شده و از اشتیاق خرید بالای خریداران و سرمایه‌گذاران در چنین نمادهایی بکاهد. 
پیش‌بینی بازار سهام در هفته پیش‌رو 
افزایش سودآوری شرکت‌ها به‌ویژه در صنایع دارای مزیت نسبی و پتانسیل‌های بالای سودآوری در این صنایع نظیر صنعت پتروشیمی، نفت و پالایش، معدن، داروسازی و... از یک سو و در کنار آن افزایش انتظارات از بهبود اوضاع سیاسی، افزایش تعاملات سیاسی و اقتصادی بین‌المللی و لغو تحریم‌ها دست به دست هم داده و بازار سهام ایران را برای سرمایه‌گذاری و جذب نقدینگی جذاب ساخته است. این در حالی است که این روزها بازارهای رقیب بورس از جمله بازار املاک و مستغلات، بازار پول (سپرده‌های بانکی)، بازار طلا و ارز، بازار کالا و مواد در شرایط رکود تورمی به سر می‌برند و انگیزه و جذابیت لازم برای ورود سرمایه‌گذاران و جذب نقدینگی را ندارند. در چنین فضای بی‌رقیبی، طبیعی است بخشی از سیل عظیم نقدینگی 600‌هزار‌میلیارد تومانی فعلی در جامعه رو به سوی بورس پررونق و پربازده ایران نهد و قیمت‌ها و شاخص‌ها سر به آستانه صعود گذارد.
 هرچند ارزش دو بازار (بورس و فرابورس) اینک از مرز 138‌میلیارد دلار عبور کرده و متوسط نسبت قیمت بر درآمد به محدوده هفت مرتبه‌ای رسیده است و زنگ‌ها برای اشباع بازار و قیمت‌ها به صدا در آمده است، ولی این بدان معنا نیست که حتما مجموعه بازار دارای حباب قیمتی است بلکه بخشی از بازار که شامل سهام ارزنده و دارای بنیه قوی بنیادی هستند همچنان زیر ارزش ذاتی و سطوح ارزندگی خود معامله می‌شوند و جا برای رشد قیمتی بیشتر دارند. از سوی دیگر انتظار می‌رود با بهبود روابط ایران و غرب، به‌ویژه ایالات متحده و بهبود اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور شاهد رونق و احیای فضای کسب و کار باشیم.
 امید است با برداشته شدن تحریم‌ها و طبیعی شدن شرایط تجارت، سودآوری بنگاه‌های اقتصادی بیشتر شود و نه تنها امنیت سرمایه‌گذاری در ایران و بورس افزایش یابد بلکه ساختار اقتصادی کشور هم بهبود یافته و منجر به احیای صنایع و بازدهی مطلوب شرکت‌ها شود. توصیه‌ای که می‌توان به فعالان بازار به‌ویژه فعالان تازه‌وارد و کم تجربه کرد این است که اولا از تک‌سهم شدن بپرهیزید. دوم آن‌که صنایع دارای مزیت نسبی و پتانسیل بالای سودآوری را برای سرمایه‌گذاری و خرید سهام برگزینید. سوم آن‌که از ورود به جریان‌های سفته‌بازی و صف‌های خرید مصنوعی پرهیز کنید.
 چهارم آن‌که با احتیاط سراغ سهامی با نسبت P/E بالای 10 مرتبه بروید. و نکته آخر این‌که بدون مشورت و هم اندیشی با حرفه‌ای‌های معتمد، افراد خبره و آگاه و دارای دانش بالای علوم اقتصادی و بازاری و...اقدام به خریدوفروش نکنید چون در برهه حساسی از تاریخ بورس قرار داریم و قیمت‌ها در بسیاری از نمادها به قدری بالاست که اگر دوراندیش و دارایاطلاعات مکفی نباشید، خطر ضرر و بیم شکست شما وجود دارد. 

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر