بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۷:۰۰
گروه تحلیل و مطالعات بورس نیوز بررسی کرد:

راه های پنهان کردن سود در شرکت ها

کد خبر : ۱۱۶۴۶۳
پنهان کردن تعدیلات سود در شرکت ها و ارایه صورت های مالی مبهم و خلاف واقعیت در زمره اقداماتی است که بارها و بارها از سوی مجموعه های بورسی و غیر بورسی رخ داده است.

متأسفانه طی سال های اخیر تکرار چنین اقداماتی از سوی مدیران شرکت های بورسی بسیار متواتر و مشهود شده به گونه ای که گاهی با یک نگاه اجمالی به گزارش های مالی شرکت ها و یادداشت های توضیحی می توان به راحتی مبهم و خلاف و اقعیت صورت های مالی را پیدا کرد.

براساس گزارش بورس نیوز، آنچه بیش از هرچیز تعجب برانگیز بوده این است که چطور ممکن است حسابرسان شرکت اصلی و همچنین ناظران و حسابرسان سازمان بورس متوجه چنین پنهان کاری هایی در گزارش های مجموعه های بورسی نشوند و بسیار ساده از کنار آن بگذرند؟!

در این گزارش قصد داریم به متداول ترین روش هایی که شرکت ها می توانند از طریق آن سودهای خود را صورت های مالی پنهان کنند اشاره نماییم.

وجود کارگزار خرید در شرکت

یکی از متداول ترین شیوه ها برای مخفی کردن تعدیلات سودها انتقال آنها به شرکتی است که در واقع وظیفه خرید مواد و تجهیزات مورد نیاز شرکت اصلی را به عهده دارد.

این اقدام اینگونه صورت می پذیرد که شرکت اصلی با یک شرکت مستقل و یا یکی از شرکت های زیرمجموعه خود قرار داد کارگزار خرید بسته و به این طریق وظیفه خرید کلیه مواد و تجهیزات مورد نیاز شرکت را به آن محول می نماید. حال آنکه در این بین برای عدم انتقال سودهای شناسایی شده به شرکت اصلی، کلیه اجناس و تجهیزات خریداری شده توسط شرکت کارگزار به قیمت هایی بالاتر از قیمت خرید اصلی آن فاکتور شده و در صورت های مالی شرکت اصلی نمایان می گردد به این طریق اگر موجودی مواد مصرفی به قیمت N ریال توسط کارگزار خرید، تهیه شده است، شرکت اصلی این مواد را با قیمت N+X ریال در فاکتورهای خود می آورد و به این طریق بخش اعظمی از سود شناسایی شده در شرکت اصلی با رشد بهای تمام شده مواد مصرفی و تجهیزات در صورت های مالی از بین می رود حال آنکه در واقعیت این سود از بین نرفته بلکه در شرکت تحت قرارداد "که بعضاً هم متعلق به مدیران شرکت ها است" مخفی شده.

وجود کارگزار فروش در شرکت

از دیگر راهکارهای مدیران جهت دور ساختن اطلاعات صورت های مالی از واقعیت، پنهان کردن سودها در شرکت هایی است که وظیفه فروش صادراتی محصولات تولیدی آنها را به عهده گرفتند. در این روش برخلاف کارگزاران خرید، شرکت اصلی قیمت فروش محصولات تولیدی خود را با قیمتی کمتر از واقع فاکتور می نماید و در صورت های مالی خود نمایان می سازد. به عنوان مثال کارگزار فروش، محصول تولیدی شرکت را به قیمت N+X ریال می فروشد اما شرکت اصلی در صورت های مالی خود درآمد فروش حاصله را N ریال ثبت می کند و به این ترتیب بازهم بخشی از سود شناسایی شده شرکت اصلی در شرکت بازرگانی که وظیفه فروش محصولات را به عهده دارد پنهان می شود.

نکته حائز اهمیت این است که به طور معمول این شرکت های بازرگانی در خارج کشور به ثبت می رسند و حسابرس جداگانه ای هم دارند که کار حسابرسی را سخت می کند و منافع در جیب افراد خاص می رود نمونه این شرکت ها در بورس تهران زیاد است.

اجرای پروژه ها و طرح های توسعه ای

پروژه ها و طرح های توسعه ای نیز از جمله مواردی هستند که به دلیل حجم سرمایه گذاری بالا در آنها به راحتی شرایطی را فراهم می کنند که مدیران بتوانند از طریق آن سودهای خود را پنهان نمایند.

به این صورت که اگر طرحی در مجموع N ریال سرمایه نیاز دارد و قرار است طی N سال خاتمه یابد، شرکت ها به راحتی با بالا نشان دادن هزینه های اجرای طرح در صورت های مالی می توانند سودهای مجموعه را از طریق استهلاک سرمایه در شرکت نگه دارند و بعضاً هم پروژه را با قیمت بسیار بالاتر از حد معمول انجام می دهند و سودهای کلانی از این محل به جیب می زنند.

این روش از جمله روش هایی است که شناسایی تخلف مدیران در آن دقت بیشتری لازم دارد چراکه کلیه هزینه ها، طی چند سال صورت گرفته و به ندرت می توان قیمت ثابتی برای تجهیزات تهیه شده یافت و به آن استناد کرد و فاکتورها به نوعی گم می شود و اصولاً حسابرسان نیز دانش لازم برای فهمیدن قیمت اجناس را ندارند.

خرید دارایی

یکی دیگر از روش ها خرید دارایی در شرکت ها و بالا جلوه دادن قیمت آن در صور های مالی است. اتفاقی که شاید به حرف بسیار مسخره جلوه کند اما تعداد زیادی از شرکت ها با تهیه فاکتورهای جعلی، دارایی را به قیمت N ریال خریداری کرده و در صورت های مالی به قیمت N+X ریال به ثبت می رسانند بی آنکه کسی در جستجوی یافتن قیمت واقعی دارایی باشد. یعنی خرید جنس به روش زیر میزی و کسر پورسانت از فاکتور خرید برای برخی افراد خاص صورت می گیرد.

موارد عنوان شده متداول ترین روش هایی بود که شرکت ها برای مخفی ساختن سودهای خود به آن متوسل می شوند حال آنکه در این میان بالا و پایین کردن نرخ تسعیر ارز و ادعای دریافت ریالی درآمدهای حاصل از فروش صادراتی در برخی از شرکت ها از دیگر راه هایی است که به نظر می رسد از سال گذشته و با نوسانات نرخ ارز به عنوان یک اپیدمی و امری عادی در بسیاری از شرکت های بورسی مطرح باشد.

همه این مسائل در حالی اتفاق می افتد که متأسفانه با وجود ناظران متعدد اعم از حسابرسان شرکت و سازمان بورس، کماکان شاهد رخداد آن در صورت های مالی مجموعه های بورسی هستیم و هیچ یک از نهادهای ناظر نمی توانند از تحقق چنین تخلفاتی جلوگیری به عمل آورند. تخلفاتی که گاهی با یک نگاه ساده به گزارش های مالی شرکت ها قابل درک هستند.

اینجاست که باورمان می شود، در بسیاری از موارد نه زور بورس به شرکت ها می رسد و نه زور جامعه حسابداران و حسابرسان به تصمیمات هیأت مدیره مجموعه های بورسی می چربد چون یک اشکال اساسی در تعیین حسابرس وجود دارد و آن هم تعیین حسابرس توسط مجمع شرکت است که سهامداران اصلی می توانند حسابرس را با خود همراه سازند و حتی اگر حسابرس با آنها همکاری نکرد به راحتی تعویض کرده یا با وعده پول بیشتر او را به سکوت وادار نمایند و این ماده ای است که باید در قانون تجارت اصلاح شود و حسابرس به طور اتفاقی از سوی سازمان ناظر به شرکت ها معرفی شود که هزینه دستکاری در صورت های مالی افزایش یابد.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
صادق
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۷:۰۴
خبهمن دقیقا همین حرکتها را انجام داده است.
said
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۷:۱۸
دقیقا مثل مدیران پست بانک بورس تو رو خدا گزارشی هم در مورد پست بانک و اخبار دروغینش تهیه کنید اشک سهامدارهای پست بانک در اوردن
sasan
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۷:۳۵
متاسفانه اين مشكلات به خاطر سوء مديريت است و مديران را هيات مديره تعيين مي كنند و هيات مديره را سهامداران !! حال سوال اينجاست كه چرا سهامداران چنين مديراني را تعيين مي كنند كه به ضرر آنها اقدام كنند؟؟؟ جواب ساده است . سهامداران اصلي شركت هاي بزرگ كه تعيين كننده هيات مديره اين شركت ها هستند متاسفانه شبه دولتي هستند و سود سرمايه گذاري به جيب خودشان نمي رود .(از جمله تامين اجتماعي، صندوق هاي بازنشستگي و سهام عدالت و....) و نمايندگان اين شبه دولتي ها به راحتي مي توانند در تعيين مديران دلخواه خود كه پورسانت عالي از اين پنهان كردن سود به آنها بدهد اقدام كنند. وگرنه هيچ سهامداري چنين مديراني را به كار نمي برد . مگر مي شود بدون نظر هيات مديره چنين زير آبي هايي رفت؟؟؟ اينجا فقط سهامداران خرد ضرر مي كنند. حتي نمايندگان چنين سهامداران شبه دولتي جهت اين كار مسولان بالادست خود را هم مي توانند منتفع كنند و هيچ آبي از آب تكان نمي خورد.
مهناز
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۷:۴۴
مشكل سهامداران اصلي هستند كه سهامدار واقعي نيستند و اصلا منتخب سهامداران واقعي نيستند مثلا سهام عدالت كه چندين مليون نفر هستند چگونه نماينده خود را معرفي مي كنند؟؟؟ نماينده سهام عدالت دولت تعيين مي كند . خوب اين شخص مگر چقد سهام از شركت اصلي دارد ؟ شايد هيچ . و اينجاست كه به منافع سهامداران اهميتي نمي دهد و مشكل حسابرس نيست مشكل سهامداران اصلي بدون هويت است . سازمان تامين اجتماعي كه بيشترين سهام را در شركت ها دارد آيا نماينده اش چقدر سهام دارد ؟ شايد هيچ و سازمان چقدر مي تواند روي نماينده اش نظارت داشته باشد؟ با كمي باند بازي هيچ . مشكل اساسي است و سهام داران خرد هم با خود مي گن حالا اگر آبي از دست اينها بچكد خوب است جاي شكرش باقي است
م.ح
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۲
یاد شپنا افتادم
خوشنام
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۵
که در بسیاری مواقع X>>N یعنی X بسیار بزرگتر از N است بعنوان مثال در سهمی مثل کحافظ داریم : X = 95% و N = 5% یعنی در این سهم 95 درصد سود مخفی شده و فقط 5 درصد آن در گزارش آورده شده است...
علي
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۶
واقعيت شايد از موارد اشاره شده هم بالاتر باشد من به عنوان حسابدار يكي از بزرگترين شركتهاي بورسي هر سال يك راهكار جديد براي افزايش سود واهي ابداع مي نمائيم حسابرس كه سهل است مدير مالي و معاونت مالي هم باورش مي شود كه انگار سود داشته ايم در يك مورد هم كه حسابرس مستقل متوجه شد از طريق مديريت شركت اش جابه جايش كردن و يك مورد هو وعده سمت در شركت دادن و واقعاً مدير هم شد. واقعاً جاي تاسف دارد كه سازمان بورس با آن يال و كوپال اش به اين راحتي در ترفند ها گير مي كند و يا عضو جامعه حسابداران رسمي به اين راحتي با سرمايه هاي ملي كشور يازي و در مقابل اين اعمال سكوت مي كند . جالب است
rrrr
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۱۲
انرژی هسته ای حق مسلم ماست .
محسن
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۱۴
بابا انتظاراتی دارید شماها. وقتی میگن فلانی با ... شرکت داشته توقع داری بخوان کاری هم بکنن؟ بورس هم یه سفره ای پهن شده هرکس به طریقی داره فعالیت ! میکنه توش. سخت نگیرید بابا همه میدونن چه خبره. نه فقط تو بورس تو هر حوزه ای بگید اوضاع همینه.
خدایار
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۵
با سلام و احترام به سایت بورس نیوز و عرض تشکر و قدردانی به جهت ورود به این مواردی از این دست که در واقع مشکل گریبان گیر قریب به اتفاق شرکت های سهامی بورسی و غیر بورسی است. در اقتصادهای توسعه یافته نظام های نظارتی بر شرکت ها و موسسات مالی، تجاری، صنعتی -تولیدی و خدماتی روز برور کارآمد تر می شود تا ضمن جلوگیری از فرار های مالیاتی ، از ورشکستگی های صوری نیز جلوگیری کنند. در ضمن مقبولیت شرکت های بورسی منوط به تایید صورت های مالی آنان توسط شرکت ها و موسسات ویژه حسابررسی و ارزیابی صورت های مالی این شرکت ها است. در اغلب کارگزارهای بورسی که سعی می کنند با ارائه تحلیل های مناسب برای خود جلب مشتری کنند، شاخصی نیز بنام شاحص سلامت مالی شرکت های بورسی وجود دارد که در نقد شوندگی و افزایش ارزش بازاری شرکت های بورسی تاثیر بسزایی دارد و هرچه شاخص سلامت مالی شرکت ها بیشتر باشد ، پی به ایی این شرکت ها نیز بیشتر می باشد. ولی در کشور ما در نبود این قبیل شاخص ها و همچنین ارگان های نظارتی موثر و اینکه گارگزاری ها نیز نقش خود را در ارائه تحلیل سلامت مالی شرکت ها بدرستی ایفا نمی کنند ، بورس ایران به محلی برای انواع سوء استفاده ها تبدیل شده است و کسی هم پاسخ گو نیست. هرگونه نوسان شدید بلافاصله متوجه آماتور های هیجانی می شود در حالیکه برای دست اندرکارن کاملا روشن است بورسی که نتواند آماتور های هیجانی را کنترل کند هیچ گونه جایگاهی ندارد وقادر به بقای خود نمی باشد. در ثانی قدرت آماتور های هیجانی به هیچ وجه قابل مقایسه با بزرگان بورسی که حداکثر بیست درصد سهامشان شناور است، نمی باشد.
محمد
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۹
به مطلب فوق سکه هایی را که هیئت مدیره به حسابرسان هدیه میکنند را اضافه کنید..!!!!
محمد
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۰
از بورس نیوز که ریشه بین مشکلات است تشکر میکنیم.
ولی آیا حسابرس اتفاقی که از سوی سازمان ناظر انتخاب شود نمی تواند حق سکوت، رشوه، هدیه و ... بگیرد؟
هدی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۲
گل گفتی براستی که همین گونه استولی بعضی از شرکتها مثلا فولاد. یا فملی به عهد وفا میکنند یا بانکیها علی ایحال مخفی کاری درست نیست و افت بازار است
آرنیکا
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۸
یکی از این شرکت هایی که سودش رو مخفی کرده به این شکل ایران یاسا هست تا چند ماه آینده متوجه خواهید شد.
VGG
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۹
سلام .خشرق ۹۴ درصد ۹ماهه سودپوشش داده ولی شرکت تعدیل اعلام نکرد .سود خوبی توی خودرویی ها داره
آرنیکا
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۲
یکی از این شرکت هایی که سودش رو مخفی کرده به این شکل ایران یاسا هست تا چند ماه آینده متوجه خواهید شد.
رسول
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۵
درچنین مواردی یا ناظر را میخرند یا حسابرس را یاهر دو بی کفایتند
بهتر است پلیس قضائی بورس تشکیل شود
اگر چند تن از چنین مدیرانی بشدت مجازات شوند بی تاثیر نخواهد بود
حمید
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۵
شما که زحمت کشیدی تحلیل کردی بگو راه حلش چیه؟
آخه تو بورس ماشاالله تعداد این شرکتها کم نیست که دارن از خون سهامدارا می مکن
همیشه هم حسابرسی شده گزارش می دن هیچ کی هم کارشون نداره
ایرانی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۹
تخلفاتی که هر روزه تو بورس تهران در حال رخ دادنه خیلی فجیعتر از اینهاست. دقیقا اگر مسئولینش مخالفتی نمی کنن یا جلوشونو نمیگیرن، حتما ...
بیسواد
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۶
بیچاره ما بیسوادها که فکر میکنیم اینجا جای مطمئنی هست و خلاصه نظارتها دقیق وگزارش گرها هم دنبال نون حلال هستند .
مرتضی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۹
همه این حرفها یعنی سیگنال فروش دادن به حقیقی های دست از همه جا کوتاه و خداحافظی کردن از بورس تا وقتی دیگر! و گرنه همه حرفها و واقعیتها همیشه بوده و همه بدان واقفند. حتی حسابرسان متعهد حرفه ای!!
علی دانایی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۵
سود سال قبل پتروشیمی فارابی حدودا ... ... شده و امسال هم همین اتفاق می افتد.جالب است این موضوع بسیار ساده رانه حسابرس متوجه شده و نه ناظران بورس بورس
حامد
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۶
پس اين حسابرسان قسم خورده كجايند؟ سازمان حسابرسي كشور چه كاره است؟البته اينكار را يك بقال هم انجام مي دهد اما شركت كه يك شخصيت حقوقي است چرا اينقدر نظارت ضعيف است اينها مطالبي هستند كه افراد مبتدي اين حرفهارا مي زنند متاسفانه اكنون اينگونه مطالب را از زبان كارشانسان حرفه اي ميشنويم ناظر محترم بورس براي مبارزه با اينگونه رفتار شركتها چه اقداماتي را درپيش داريد حتما اتخاذ تصميم نماييد.
محمد
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۲
باسلام ازبورس نیوز که اطلاعات خوبی میدهد باید بگویم درحال حاضر یک عده ازحقوقی ها وحقیقی ها سهام رامیکشند به کف وبعدشروع خریدمیکنند سه وچهارسودمیکنند بعدمیفروشند تاسهام به کف برودبعدمیخرن درواقع چراغ سبز بورس به این افرادمیباشد درصورتیکه بورس بایستی منافع همه تامین کندنه یک عده پولدار خداتتان قضاوت کنید
یاحق
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۴
بسمه تعالی
اینجا این مهد رانت دنیا
محمد
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۰
تو رو خدا گزارشی هم در مورد پست بانک و اخبار دروغینش تهیه کنید
محمد
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۳
باسلام ازبورس نیوز که قدری اجازه صحبت کردن رابه مامیدهد شماببنید اداره بورس هفته گدشته گفته حقوقی هاامدندبرای حمایت ازبازار درصورتیکه اینطوری نبست خب چراالان حمایت نمی کنندمعطل هستندبیاییدپایین بعدبخرن وبگویندماامده ایم بزای حمایت وقتی قله شافص به محدوده نودهزاررسیده بوداین اقایان بورسی درحال طیل ردن بودن که عالی پس چی شده که مخصوص یک عده خاص شده
حمیدرضا عابدی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۵
خب به آقای ... بگید کلاهشو بزاره بالاتر
شناس
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۸
شركت شيشه و گاز كه از شركتها بنياد مي باشد با ندادن اطلاعات درست باعث گرديد عده اي كه هر سهم خود را تقريبا دو سال پيش 280تومان خرديده بودند،تقريبا 120تومان بفروشند،و عده اي كه به اطلاعات شركت دسترسي داشتند در ظرف چند ماه تقريبا 18 برابر سود نمايند(100درصد افزايش سرمايه و قيمت هر سهم بيش از 800تومان)
امیرحسنی نوده
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۳
داروسازی اکسیر هم از این دسته است
علی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۲
دلم از این میسوزه که در مملکتی که ادعای مسلمانی و پاکی مسئولانش لایه ی ازون را سوراخ کرده، ما بیچاره ها به هزار امید تمام سرمایه ی زندگیمون را اوردیم تو بورس ، و هر روز شاهد کاهش چند میلیونی فرمایشی دارایی مون هستیم. فکر نمیکنم بجز کراک و شیشه و سهام چیزی در ایران ارزون شده باشه.

اوج درد اینجاست که پریروز یکی را الکی میارن دیدن بورس و فرمایشی بازار را مثبت میکنند و میگن: استقبال سهامداران از دهه ی فجر ، و بعد دوباره ما را به این حال و روزی که الان بازار داره می اندازند.
آقای صالح آبادی استعفا بده
سعید کاویانی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۴
مثل کحافظ که مدیر عاملش 35 روز بعد از آخرین گزارشش سود را 84% تعدیل داد!!! مگه میشه ؟ چطور 35 روز قبل سود را 250 ریال پیش بینی کرده و حالا یهو شده حدود 4 تومن؟؟این اختلاف حقوقی و مدیران شرکتهاست که حقیقی را بیچاره میکنه.حقوقی که سر کیسه را شل نکنه این بلا را سر همه میاره!!!
شفا
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۷
بانک ملت و گروه مالی اش ببین چیکار میکنه ؟
زهرا
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۷
حباب بورس داره مي تركه
امین
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۸
یکی بیاد مپنا رو نظارت بکنه !
سرلک چیوایی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۹
همه اینا بخاطر مصونیت حسابرس شرکته ! اگه مثل بقیه کشورها حسابرس رو به محاکمه میکشیدند که این گزارش چه هزینه هاو زیانی به سهامداران تحمیل کرده و البته از جیب مبارک ضرر و زیان را پرداخت میکردن همه چی درست میشدو دیگه هر کسی که از خونه قهر میکنه نمیره حسابرس شه !!!
آرمان
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۰
استقرار کمیته حسابرسی داخلی و اجرای احکام راهبری شرکتی می تواند گره گشای این مشکلات در بورس کشور باشد.
علي آبادي
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۰
لعنت بر همه ي اين نامرديها حرامشان باد آنهايي كه از راه تقلب به سود مي رسند
مسعود
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۶
تشکل های حسابداری کجا هستند؟
مسعود
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۷
تشکل های حسابداری کجا هستند؟
زري
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۱
بورس اصلا شفاف نيست
عزیز
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۱
باید تکرار کرد اینجا ایران است به هیچ کس وهیچ سازمانی نباید اعتماد کرد همه بفکر بخور بخور هستند.من که خیلی متاسف شدم.
جمال
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۵
با سلام
عالی بود. در مورد انتخاب و بکار گماری حسابرس توسط خود شرکت ها که در دهه اخیر امکان پذیر شده است علاوه بر مضراتی که فرمودید مشکل دیگر آنست که این موسسات باصطلاح حسابرسی حسابرسانی را که به داخل شرکت ها می فرستند کاملا مبتدی و حتی بدون تحصیلات عالی هستند بطوری که حسابدران داخلی شرکت ها به آنها گاها آموزش می دهند و در بیشتر مواقع هم بسادگی آنان را دور می زنند.
مدیران این موسسات مصداق واقعی ... هستند چه از نظر ضایع کردن حقوق صاحبان سهام و چه لطماتی که به آینده فعالیت آن شرکت می زنند.
امیرحسین محمدی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۰
بورس نیوز جان گل گفتی.
حسابرس نباید توسط سهامدار عمده انتخاب بشه.
توسط نهاد نظارت بازار به صورت رندوم باید انتخاب بشه.
ولی کلا شرکتای معدنی و پتروشیمی چون محاسبات مربوط به سود آوریشون خیلی سادست ریسک حساب سازی کمتر تحدیدشون میکنه.
کریم نصیر ی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۵
با سلام دورود بر بورس نیوز ای کاش دستی ازغیب پیدا میشد واعمال فملی را مورد برسی قرار میداد
احمد
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۷
دولت باید جلو نوسانگیری حقوقی ها در یک روز را بگیرد چون پول وسرمایه دارند پدر سهامداران خرد را درمی آورند
مهرداد
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۸
با سلام

متاسفانه :::
خانه از پای بست ویران است چرا که رانتخواری در تمام لایه های جامعه نفوذ کرده است .
کریم
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۴
اگر در مملکت قانون از سهامداران حمایت کند خیلی راحت مچ حساب رسان را میشود گرفت وبه اینطریق حسابرسی قبلی وفعلی وبعد را ودر ضمن کارکرد بیلان شرکت را باطروقهای مختلف مثل اعلام تعدیلهای ناگهانی در یک مقطع زمانی کوتاه باهم تطبیق کرد وآن موقع همه چیز مشخص میشود واگرخیانتی کردند باید از طریق محاکم قضایی شکایت کرد
حامد
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۱
اینم از دهه فجر الان بالا نره دیگه خبری از افزایش نیست
سهامدار
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۸
کفپارس.......کفپارس .........خواهشا یکی اینو بررسی کنه ،مخصوصا مدیراش دارند سهم خراب میکنند تازه مصاحبه میکنند این شرکت ضرر ده هست اگر اینجوریه پس چرا مهمین آقای مدیر دنبال سهم صد تومنیش هست
مهری سلامتی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۸
باسلام. دوستان من با دویست میلیون تومان وارد بورس شده ام .بیست پیش الان پول من شده 135 میلیون فردا تمام سهامهایم را نقد می کنم واز این جهنم فرار .مواظب پولهایتان باشید تمام بورس نقش است برای فیریز کردن پول ملت .
ناصر
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۲
این یعنی تحلیل بنیادی کشک..........
مجید
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۶
شما اول خود نهادهای ناظر بورس رو درست کنید تا بعد برسید به شرکتهای بورسی.
lind
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۷
یه سفرست پهن شده دیگه ....
کمال
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۰
با تشکر از اینکه جزو معدود سایتهایی هستید که اینگونه ریشه ای مشکلات موجود را بررسی میکنید. در کشورهای خارجی بالاترین مجازاتها تخلف مالیاتی است. به طوری که متخلفین از حقوق شهروندی نیز محروم میشوند و گانگسترها مثل آل کاپن را فقط اداره دارایی شان توانست نابود کند. تا در کشور ما قانون و قانونگذار واقعا نخواهند مشکلات حل شود مشکلات اقتصادی کشور حل نمی شود.
مهردادمصطفوی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۱
جای تاسف دارد اما کاری نمیشه کرد .اگه دقت کنید در تمامی ارگان ها وسازمان هایی که باید در خدمت مردم باشند هزاران هزار مشکل برای مردم بوجود آورده اند حالا از این بازار سرمایه که محلی برای کسب سود وثروت است چه انتظاری است.
کاش همه چیز در سر منشا وچشمه ذرست میشد.اما به نظرم تنها راهکار بالا بردن سطح دانش وآگاهی ودانستن حقوق فردی وشخصی وسازمانی است وهمدل شدن همه نا حق شده گان
ali
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۴
کفپارس دریابید سود ش دویست تومان هست پنهان کردند
فرشاد
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۹
من فکر می‌کنم اشکال کار هم درنوع قانون و هم در نوع اجرای قانونه
یاحق
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۸
بسمه تعالی
از قدیم گفتند دیگی که برای من نجوشد می‌خواهم که سرسگ توش بجوشد فعلاً تو این شرایط مسئولین مربوط و متولیان رشد شاخص منتفع نیستن و بنابراین حداقل یک الی دو ماهی روند سهم نوسانی و به سمت نزولی خواهد بود.
یاحق
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۹
بسمه تعالی
در کل جهت تلکه کردن سود سهامداران سودها رو به شرکتهای زیر مجموعه منتقل میکنند.
فرنام
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۷
بورس حبابي و غيرشفاف است
علیرضا
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۹
کترام کچینی کحافظ کفپارس و... این داستان ادامه دارد ولی تا کجا ؟؟؟
علی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۶
این حرف ها رانه بنویسید و نه گوش بدهید . یک سفره ای پهن است همه با هم داریم میخوریم حالا یکی ده میلیارد بیشتر یکی کمتر .یادمان نرود رتبه ما ایرانیان در فساد چند است .جا نماز اب نکشیم همه از یک قماشیم .دستمان به گوشت نمیرسد .اگر رتبه به ریا کاری بدهند فکر نمیکنید ما ایرانیان مقام اول را بدست اوریم
امان اله گرمابکی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۷
گروه بهمن در سال 91 در بحران و رکود و تحریم سود تقسیمی 220 ریال و بخشی دیگر را نیز به انباشته انتقال داده اند حال چگونه سال 92 علاوه بر کاهش تورم و افزایش سود و برداشته شدن تحریم و سود آوری سهام های پرتفوییشان چطور 64 ریال سود شناسایی نموده است که خود نمونه حبابی بودن قیمت سهام است باز هم باید خوشحال باشیم فاصله قیمت و پیش بینی خبهمن زیاد نیست و شاید قابل جبران باشد و امان از سهامهایی که پیش بینی زیر 200 ریال و قیمت سهام بالای 7000 ریال را با ید چگونه تحلیل کنیم ؟ آیا اذهان سرمایه گذاران بازار سرمایه مغشوش نمی شود ؟ ظاهرأ شرکتهای سرمایه گذاری در بازار سرمایه باسودا گری به جای مدیران در بخش تولید هزینه های سربار و اداری و تشکیلاتی را از جیب سرمایه گذاران خرد مثل بازنشستگان و یا افرادی با شعارها دل خوش اندوخته ناچیز خود را از بازار غیر مولد به سمت تولید آوردند تا هم مشارکت در تولید نمایند و سود منطقی و منصفانه ای را تحصیل نمایند آیا شایشته است اینگونه متضرر شوند و بخدا اکثر آنان سرمایه دار نیسند و مستحق سر خوردگی و مالباختگی نیستند و شاید بسیاری از آنان مستاجر و گرفتار چند فرزند بیکار باشند؟ . گاهی در رسانه ها صعود شاخص در بوق و کرناست که طی سال 2 یا 3 برابر شده است مگر تمام سهامها شاخص سازند نه اینطور نیست ، اکثر اشخاص با کاهش سرمایه مواجهندطی 20روز اخیر متوسط کاهش ارزش سرمایه بیش از 35% بوده است ... .
مسعود
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۰
لسرما هم که اخیرا گزارش داد همینطور است!
سینا
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۹
فقط تشکر از بورس نیوز می مونه که حضورش کنار سهامدار خرد محسوس /همه ابزار و امکانات اطلاعاتی دست شرکت ها و حقوقی هاشون هستش و یه چشم بند به نام شایعه به چشم سهامدار خرد حقیقی بستن سرمایشو غارت میکنن.
linf
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۳
شهرکه بی کلانتر بشه بورس نیوزم هفت تیرکش میشه .
علي
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۴
با سلام وخسته نباشيد از رويه جديد شما خدا قوت تا جايي که امکان داره از اين مطالب بنويسيد يه گزارش از شرکت شپارس تهيه کنيد که سهامدارنشو هالو فرض کرده ممنون ومتشکر
بهمن ابراهیم زاده
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۳
ضمن تشکر از درج مقاله فوق وگزارشهای مشابه که در امر تقویت و استحکام بازار سرمایه بسیار موثر است بنظر بنده در هر مجموعه ای خصوصا مالی که احتمال تبانی یا هر گونه تخلفی میرود وجود نهادهای بازرسی موازی ومتعدد و مختلف از نظر تحت نظر بودن میتواند بسیار موثر و راهگشا باشد لذا با توجه به اهمیت ذاتی بازار سرمایه و نیز اهمیت قابل اعتماد بودن این بازار برای احاد مردم جهت سرمایه‌گذاری و به تبع آن رشد اقتصادی و نیز کاهش حجم نقدینگی های سرگردان که عموما در بخش واسطه گری بکاربرده میشوند و ارمغانی غیر از تورم وگرانی و بیکاری ندارند لذا نظارت بسیار قویتر و حسابرسی ها ی متعدد گره گشای بسیاری از معضلات اقتصادی می تواند باشد!!!
احمدی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۵
با درود
به تعداد ادم ها راه فرار از نشان دادن سود داریم مهم این هست که بایستی خصوصی سازی واقعی باشه و مدیران دولتی با چند کلاس سواد و پارتی نصب نشوند اگر خصوصی سازی واقعی بشود هر کس صلاح دارایی خود را میداند و دلسوزی میکند امروزه در همه دنیا مگر کشور های خیلی پیشرفته همانند کره شمالی و بعضی از کشورهای اسیا صغیر دولت عهده دار رفاه و معیشت و سربلندی مردم هست نه اینکه ارباب و سرور و همه کاره مردم خب بقول شاه قاجار بایستی همه چیزمان به همه چیزمان بیاید
سعید
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۲
این شپنا داره همین کار رو میکنه
کاظم میرزایی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۵
واقعا باید گریه کرد به حال همه ما که سر کاری زندگی میکنیم.وقتی مدیر...حسابرس ... انتخاب بکنه حتما یه ....هم باید دادرسی بکنه.فقط در هیا هوی جهش دلار سود مخفی شرکتها بیش از سیصد درصد بوده است.اقای بورس نیوز اول دمت گرم .دوم همه ما میدانیم درد چیست راه حل چیست.
علی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۷
بابا بورس نیوز چند وقته داری می ترکونی!
محمد
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۹
اوج حسابسازی و کلاهبرداریو میتونید تو شرکت صدرا ببینید
صدرا نماد حق خوری آشکار در بین شرکتهای بورسیه وچون سهامداره عمده اش ... هستش کسی نمیتونه چیزی بهش بگه حتی. مسئولین سازمانم ...
واقعا برای کشور و مسولینش متاسفم که به اسم..... هر کاری دلشون بخواد میکنن
رضا
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۱
نکات فابل توجه در خصوص گزارش 9 ماهه این سهم :
در گزارش 9 ماهه خپارس نکات مهمی به شرح زیر وجود دارد :
- در مقدار فروش تندر 90 مقدار فروش 9 ماهه 14000 خودرو ذكر شده فروش 12 ماهه 11000 خودرو ، چگونه اين اتفاق اقتاده مشخص نيست با همين اختلاف 90 ميليارد تومان از فروش 12 ماهه كم شده است
- فروش 9 ماهه مگان 1608 دستگاه و فروش 12 ماهه 1600 دستگاه ذكر شده !!!
- بهاي تمام شده كالاي فروش رفته در 9 ماه برابر با 710 ميليارد تومان كه شامل 578 ميليارد تومان خريد مواد اوليه ، 31 ميليارد تومان دستمزد 9 ماهه و 100 ميليارد تومان هزينه سربار توليد 9 ماهه مي باشد
حال مقايسه مي كنيم با بهاي تمام شده كالاي 12 ماهه كه خريد مواد اوليه 679 ميليارد تومان مي باشد مطابق گزارش 9 ماهه ،دستمزد و سربار 3 ماهه آخر سال حدود 40 ميليارد تومان مي شود و با اين محاسبه بهاي كالاي تمام شده 12 ماهه برابر با 850 ميليارد تومان مي باشد در حاليكه در گزارش 12 ماهه گزارش مبلغ 900 ميليارد تومان ذكر شده حال اين 50 ميليارد تومان اضافي به چه دليل است
- در قسمت هزينه هاي مالي 9 ماهه مبلغ 124 ميليارد تومان مربوط به زيان سال گذشته مي باشد و مشخص نشده جزييات هزينه 164 ميليارد توماني به چه دليل است
- با بررسي گزارش مشخص مي شود حدود 180 ميليارد تومان هزينه مبهم مي باشد
ناشناس
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۱
آفرین به بورس نیوز
محسن
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۱۲
ثبت خريداري داريي با قيمت بيشتر تأثيره در سود وزيان جاري ندارد
سینا
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۴۱
این همه شاکی آیا کسی هست که رسیدگی کند.
بورس نیوز عزیز این پنهان کاری نیست این آشکار است چرا که همه می دانند.
به که پناه ببرند این مردم!!!
کاظم میرزایی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۵۰
ساده ترین راه برای کوچک نشان دادن عدد سود سهام داران ایجاد شرکتهای مصنوعی توسط مدیران رانت خوار به صورتی که ماده اولیه به صورت مصتقیم وارد شرکت مادر نشود در این صورت تامین کنندگان مواد اولیه که دروغین میباشند بخش بزرگی از سود سهام داران را کلاه برداری قانونی میکنند.یکی از علتهای عدم نگهداری سهم تا روز مجمع توسط سهامداران همین موضوع میباشد.خیلی ساده ولی واقعا کثیف.بورس نیوز امدی جانم به قربانت ولی حالا چرا
بهلول
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۵۱
در مطلبی که در مورد اقای هدایتی نوشته بودی به نظر میرسد مدیران بانگها مقصرند نه اقای هدایتی
احمد
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۹
با سلام. تشکر میکنم از بورس نیوز. من خودم حسابرسم و با این موارد را خیلی برخورد کردم. و راه حلش هم اصلاح قانون استو(راه حل پیشنهادی بورس نیوز)
سهیل محجوب
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۹:۲۳
قلبم گرفت ای نازنین نفس دیگه نفس نیست اه این زمین و سرزمین برام بجز قفس نیست
لرزاده
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۳۸
بورس نیوز داری عزیز دل حقیقی ها میشی ! یواش یواش..
با این مطالب نابت
کوروش
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۲:۱۰
فکر کنم منظورتون شزنگ بوده
حسام
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۲:۱۱
همین سودهای بانکها دلیلی بر این مدعا است
ناصر
سه‌شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۱:۳۹
ای کاش حقوقیها لااقل تا اخر زمستان همون تو خواب باشند
hamid
سه‌شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۲:۳۵
خشرق،نمونه بارز حال حاضر در مخفی کردن سود. بازار این مطلب را به زودی خواهد فهمید.
کمال
سه‌شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۷:۴۵
با تشکر از اینکه جزو معدود سایتهایی هستید که اینگونه ریشه ای مشکلات موجود را بررسی میکنید. در کشورهای خارجی بالاترین مجازاتها تخلف مالیاتی است. به طوری که متخلفین از حقوق شهروندی نیز محروم میشوند و گانگسترها مثل آل کاپن را فقط اداره دارایی شان توانست نابود کند. تا در کشور ما قانون و قانونگذار واقعا نخواهند مشکلات حل شود مشکلات اقتصادی کشور حل نمی شود.
امير
سه‌شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۵۱
خيلي خيلي عالي بود دست شما درد نكنه ولي ايكاش يك كپي از اين متن را به رئيس وروساي بورس ارسال كنيد
هیات علمی دانشگاه
سه‌شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۲۶
وقتی که قانون تجارت ما مصوب 1347 باشد واصلاحیه آن حدود 9 سال است خاک می خورد ، و در مرحله نهایی تصویب با نظر عدم نیاز به اصلاح توسط شورای نگهبان مواجه می شود. موارد زیادی از حساب سازی ها در شرکتها و تخلفات مختلف به علت نواقص فراوان در قانون تجارت و سوء استفاده مدیران و دیگران از مواد قانونی حدود 50 سال پیش و همچنین شرایط دیگر مربوط به چارچوب فعالیتی حسابداران رسمی و نحوه انتخاب و نظارت بر کار آنها در یک فضای دولتی و جناحی و ساختار مالکیت و نظارتی داخلی شرکت ها به راحتی اتفاق می افتد ، تا زمانی ساختار کلان نظارتی ، مسئولیت پذیری ، کارایی بازار و نهادهای حرفه ای مربوط به اندازه گیری شاخص های شفافیت مالی واطلاعاتی در شرکت ها تعریف و بکار گرفته نشود با این فضا مواجه خواهیم بود و همچنین ورود سرمایه گذاران خارجی برای ایجاد این فضا کمک خواهد کرد.
نادر
پنجشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۷
دزد کردنه بد نام است
عبد
جمعه ۱۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۲:۱۴
یادم به این شعر افتاد :مارا به چوب و رخت شبانی فریفته اند ...
امیر محمد
شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۸
بورس نیوز سپسگزاریم از حمایتت و شفافیت در بیان مسائلی همچون این مطلب
مصطفی
يکشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۴
خاهن نمونه این شیرکتهاست که مطمئنا اگه این مملکت یه سرو سامانی پیدا کرد و رسیدگی به این حسابها شد می تونه رکورددار باشه همه می تونید بررسی کنید با این وضیعت تحریم و تولید محصولات خودرویی تو این شرکت باز هم زیان ده یا صفر و اینجا این رو هم به خاطر داشته باشین که حالا حالا هم همین طوری خواهد ماند ...
خدا به داد سهامدار خرد برسه
بورس نیوز از خدماتت به بورس و سهامدار ممنونم
تهرانی
دوشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۷:۲۸
آلان همه آموخته اند چنین راههایی که جیب دیگران چگونه خالی کنند پیدا کنید پرتقال فروش را
علی قره گزلو
پنجشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۱:۴۲
دوستان من یه سوالی دارم کی میتونه جواب بده ؟ رتبه کشور ما از نظر فساد اداری واقتصادی تو دنیا حقیقتا چندمه ؟؟؟؟؟؟؟؟
بهرام لاهوتی
پنجشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۷
ازماست که بر ماست