بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۲

قیمت‌ مسکن افزایش نیافت/ خرید و فروش همچنان راکد

کد خبر : ۱۱۶۸۲۲
به گزارش خبرنگار اقتصادیخبرگزاری فارس، یک ماهاز مصوبه شورای پول و اعتبار برای افزایش سقف وام مسکن گذشت و به گفته فعالان بازار مسکن این مصوبه، اگرچه با هدف رونق به بازار مسکن بوده است، اما این افزایش سقف وام نه تنها موجب افزایش قیمت نشده، بلکه تاثیری به رونق خرید و فروش نداشته است.

بنابراین گزارش، رکود خرید و فروش مسکن این روزها یک سالگی خود را سپری کرد و حتی برخلاف سالهای گذشته که وام مسکن افزایش می‌یافت و جو روانی آن باعث افزایش قیمت و رونق خرید و فروش می‌شد، این روزها بازار مسکن هیچ واکنشی نشان نداده است.

رکود خرید و فروش مسکن از آذرماه گذشتهبه نوعی در بازار حاکم شد و هنوز هم ادامه دارد و حتی کاهش قیمت‌ها بعد از آن جهش قیمت نتوانسته موجب ترغیب متقاضیان مسکن برای خرید یا فروش شود.

البته برخی از کارشناسان و فعالان بازار مسکن معتقد هستند که اگرچه سطح جدید قیمت مسکن در تهران 40 تا 50 درصد نسبت به اوایل سال جاری افت کرده است، اما چون تناسبی با قدرت خرید متقاضیان ندارد، معاملات مسکن هنوز وارد رونق نشده است.

*بهترین زمان برای خرید مسکن همین الان است

فعالان بازار مسکن نیز با اشاره به این افتقیمت عنوان می‌کنند که در حال حاضر که قیمت‌ها افت کرده بهترین زمان برای خرید مسکن است، چرا که قیمت واقعی مسکن در حال حاضر این نیست.

آنان می‌افزایند: قیمت واقعی ملک با توجه به افزایش دستمزد‌ها و مصالح ساختمانی این نیست و باید بالاتر از این باشد، پس بهترین زمان برای خرید مسکن همین الان است.

پس چرا با توجه به اینکه اعضای اتحادیه املاک و فعالان بازار مسکن با قاطعیت عنوان می‌کنند که قیمت مسکن تا پایان سال کاهش نمی‌یابد، چرا متقاضیان مسکن برای خرید و فروش وارد بازار نمی‌شوند.

دلیل این عدم ورود متقاضیان به بازار مسکن چند دلیل می‌تواند داشته باشد و آن این است که یا منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند و یا اینکه قدرت خرید آنها بسیار پایین است.

به هر حال این نگرانی که از بابت افزایش سقف وام مسکن وجود داشت که اگر سقف وامبالا برود قیمت مسکن افزایش می‌یابد با واکنش بی‌تفاوت بازار مسکن، خلع سلاح شده است.

حال بازار مسکن باز هم نگاه ویژه‌ای به مسئولان بانک مرکزی دوخته است تا به گفته خود مسئولان بانک مسکن اگر این افزایش سقف وام تاثیر منفی بر بازار نگذارد باز هم سقف وام مسکن افزایش یابد.

*رکود همچنان مهمان خانه ها است

گزارش خبرنگار اقتصادیخبرگزاری فارساز مناطق پایین شهر مثل مناطق 22، 21 و 19 حاکی است که قیمت مسکن هیچ افزایشی نداشته است و رونق خرید و فروش همچنان حلقه گمشده بازار مسکن است.

سمیعی یکی از مشاوران املاک در منطقه 22 به خبرنگار فارس گفت: افزایش سقف وام خرید مسکن که حدود یک ماه است مطرح شده هیچ تاثیری بر بازار مسکن نگذاشته است.

وی ادامه داد: این افزایش سقف وام مسکن شاید در شهریار، اندیشه و یا کرج تا حدودی تاثیر‌گذار بوده باشد، اما در این مناطق که قیمت هر متر آپارتمان نوساز از 4 میلیون و 600 هزار تومان شروع و تا 7 میلیون تومان در نوسان است، نمی‌تواند تاثیر‌گذار باشد.

سمیعی گفت: این افزایش سقف وام مسکن نتوانسته رونق را به بازار مسکن بیاورد و همچنان رکود مهمان خانه‌ها است.

اکبری یکی از مشاوران املاک منطقه 21 نیز به خبرنگار فارس گفت: این وام 35 میلیون تومانی هیچ تاثیری بر بازار مسکن نداشته و قیمت‌ها را نیز افزایش نداده است.

وی با اشاره به اینکه رکود خرید و فروش مسکن بیشتر هم شده است، افزود: وام 35 میلیون تومانی نمی‌تواند تاثیر به سزایی در خانه‌دار کردن متقاضیان داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه قیمت مسکن با این روند تا پایان سال هیچ تغییری نخواهد کرد، گفت: اگر سقف وام مسکن تا 50 میلیون تومان هم افزایش یابد، این بازار مسکن هیچ واکنشی به آن نخواهد داشت.

به گفته وی، قیمت آپارتمان نوساز در منطقه 21 در حال حاضر حدود سه میلیون و 400 تا سه میلیون و 500 هزار تومان است.

مهدی ابراهیمی یکی از مشاوران املاک در منطقه 19 نیز با اشاره به اینکه قیمت مسکن در این منطقه چندان تغییری نداشته است، گفت: افزایش سقف وام مسکن در یک ماه گذشته در روزهای نخست تا حدودی متقاضیان را به واکنش واداشت اما با گذشت زمان تب آنها فروکش کرد.

وی ادامه داد: البته برخی از فروشندگان مسکن که پول لازم هستند، حاضر هستند، ملک خود را پایین‌تر از قیمت منطقه به فروش برسانند.

ابراهیمی گفت: قیمت واقعی ملک در حال حاضر این نیست و بالاتر از این است، چرا که با این دستمزد‌ها و نرخ مصالح ساختمانی قیمت مسکن باید بالاتر از این باشد.

به گفته وی، قیمت آپارتمان نوساز در این منطقه از 2.5 میلیون تومان تا 3 میلیون تومان است.


اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ب
چهارشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۲:۱۸
در بازار خریدار پیدا نمی شود. عجله نکنید مسکن باز هم ارزان می شود
امین
پنجشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۲:۴۸
هنوز قیمت مسکن حباب داره میاد پایین
ف
پنجشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۱
وقتي تو اين 8 سال قيمت مسکن يه کله رفته بالا حالا وضعش همين ميشه ديگه.
واقعا قدرت خريد مردم داغونه.سفته بازيتو مسکن هم ديگه جواب نميده دلال ها پول تو مسکن نميبرن وضع ميشه اين.خداکنه بدتر هم بشه و پايين تر هم بياد
حمیدرضا عابدی
پنجشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۷
به آقای ابراهیمی بگویید اگه مصالح ساختمان گرانشده بحثی نیست ولی چرا قیمت زمین گران شد مگر زمین هم به دلار و تحریمها و غیره بستگی دارد زمین 130 ملیونی تیرماه 91 در بهمن ماه سال 92 به 360 میلیون افزایش یافت (الهیه مشهد) این اگر حباب نیست چیست ، حالا که 20 تا 30 درصد افت کرده صداتون در اومده ، خدا لعنت کنه کسی رو که بی دلیل باعث گرانی بشه که ما نتونیم یک آپارتمان 75 متری بخریم . ا
مرتضی
پنجشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۷
تا یک سال آینده هم خبری از افزایش نیست . بساز بفروشهای دلال صفت باید قیمتهاشون رو بیارن پایین تا مشتری پیدا بشه .
حسین
پنجشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۴
آقا جان چرا این در و آن در میزنید ؟
علت اصلی اینه تقاضای مسکن حاصل سه چیزه :
1)جمعیت جوان در شرف تشکیل خانواده که به علت بازار کار و وضعیت اقتصادی گل و بلبل مملکت که میبینید اکثر جوانان به علت بیکاری و کم درآمدی و عدم امنیت شغلی اصلا ازدواج برایشان کابوس شده
از طرف دیگر طلاق هم میتازد .
2) در آمد و میزان پس انداز مردم : در آمدها زیاد نشده که هیچ(البته دولتیها حقوقشونو غیر مستقیم از بیت المال و جیب مردم میگیرن درحالی که همیشه هم ناله میکنن در حالی که مردم غیر دولتی اغلب در رکود بوده ورشکست شدن)در عوض هزینه ها حداقل سه برابر شده .
3)سفته بازی و سرمایه گذاری سود جویانه در مسکن : که تا حالا با خیال تقاضای قشر جوان (و در واقع برای سفته بازی آینده جوانان )بدون توجه به وضعیت اقتصادی آینده اونها توسط سود جویان بی انصاف انجام گرفته .
* نتیجه این شده که یه عده کارمندان قدیمی دولت پزشکان نظامیان و هر کسی پول داشته یا که رانت خوار ومفت خور بوده الان چند واحد مازاد و خالی داره در حالی که قشر جوان یک صدم پول یه واحد رو هم نداره .
این ظلم آشکار رو به نظر من هیچ استثمارگر و جنایتکاری تا حالا نکرده چون به فرموده پیامبر (ص) آزار رساندن از کشتن بدتر است .
قیمت ساخت مشخصه
قیمت زمین هم باید کمتر از اون باشه .
و چاره کار یه سیستم مالیاتی موثر وحساب شده هست .
برای خانوار یه واحد مسکونی استاندارد امروزی معاف از مالیات باشه و واحد مازاد و خالی مالیات مناسب داشته باشن . و سرمایه گذاری منفعت طلبانه برای تولید باشه .
یکی از آشناهای ما چند وقت پیش گاوداری صنعتی خودشو فروخت و بساز بفروش و سفته باز مسکن شده چندین واحد اجاره داده کت و شلوار میپوشه میگه من تا حالا گاو بودم که تو پهنها می گشتم .
یکم به کشورهای مترقی نگاه کنید علم رابیامزید حتی در چین باشد .
توی این کشورها یه نفر شلوار شو نمیتونه نگه داره اگه بخواد واحد مازاد یا خالی داشته باشه
اونوقت مملکت اسلامی ما چرا عدالت رو اجرا نمیکنه مگه قانون گذاری هم مشمول تحریمه ؟؟
رونق مسکن با شرکتهای استاندار ساختمانی و خدمات ساختمان و با قیمت متناسب اقتصاد مردم ممکنه .
با این وضعیت نامتعادل و ناعادلانه اقتصادی و اجتماعی داریم کجا میریم ؟ نسل ایرانی و شیعه داره نابود میشه نمیبینید ؟ خدا هم بلا ی خودشو خواهد فرستاد .
مردیم در این دیر خرابات و ندیدیم نشانی
از بحر اعمال مردمان فکر انسانی
وا امتا که شعار بود زمانی
وا نفساست که بکار شده تمامی
پس آن بسوختند آتیه جوان و نوجوانی
تا به اشعه ای کنند عمر خویش نورانی
نابود شد از شیوه و عملکرد چنین دونانی
رحم و مروت و دوستی و شادمانی
تا که برپاست چنین خود خواهی و رویه شیطانی
پرپا نشود عدالت و جامعه انسانی .
باتشکر از بورس نیوز .
AMIR
پنجشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۱
ناراحت نباش با گندی که نمایندها دارن میزنند بزودی پولها به سمت سفته بازی دلار و مسکن هدایت میشه بدا به حال ما مردم ضعیف که قوانین ظاهرا به نفع محرومین و حقوق بیتالمال ولی در اصل به نفع مسکبران است و رانت خواران و سرمایه داران است اگر جامعه به برکت این توافق کمی ارام شده انرا هم دارن با شعار عزت مردم زیر سوال رفته بهم میزنند
علي
پنجشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۶
كي دست از سر مردم بر مي دارن دلال خانه هي ميگه مسكن ركود داره اين براي ما مهم است يا براي عدهاي خاص با كدوم پول ديگه ميشه صاحب خانه شد
علی
پنجشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۹
این حرفا فقط برای اینه که زوری زوری بازار ملک رو از این رکود درارن ولی متوجه نبودن که گرونی ام حد و قاعده ای داره.