اقدامات مسئولین به نفع بازار سرمایه بوده یا زیان آن؟

اما در خصوص اقداماتی که مسئولین اقتصادی دولتی و بورسی اعم از سازمان و شرکت بورس انجام داده اند دیدگاه های مختلفی وجود دارد برخی معتقدند این اقدامات کاملاً مفید و در بلند مدت به نفع بازار سرمایه بوده و برخی دیگر نظری برخلاف آن دارند.
باقری یکی از کارشناسان بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز در این خصوص گفت: بنظر می رسد دولت جدید برنامه منطقی در بحث اقتصاد دارد که اولویت اصلی آن حمایت منطقی از همه بازارها است. به نحوی که از سرازیر شدن نقدینگی بصورت غیر منطقی به یک بازار جلوگیری شود تا تمامی بازارها با توجه به ظرفیت های موجود رشد کرده و در بلند مدت رونق اقتصادی پایدار را شاهد باشیم.
به گزارش بورس نیوز، باقری معتقد است در حال حاضر مدتی است که بازار توسط دولتی ها کنترل می شود تا از رشد بی منطق در آن جلوگیری شود وی این کنترل را که از سطح کلان دنبال می شود در بلند مدت به نفع اقتصاد کشور ودر نهایت بازار سرمایه می داند و خاطر نشان می کند رشد بورس چنانچه منطبق بر واقعیات اقتصاد نباشد در نهایت خوشایند نخواهد بود.
بنابر این از گفته های این کارشناس بازار سرمایه می توان اینگونه استنباط کرد که مسئولین با در نظر گرفتن جمیع جهات و با دید کلان در این مقطع سعی دارند از التهاب بی مورد در بازار سرمایه جلوگیری کرده تا سرمایه های سرگردان جامعه با ورود به این بخش شرایط غیر منطقی را موجب نگردد.
اما در مقابل مرتضی مریمی یکی دیگر از کارشناسان و فعالان بازار سرمایه نظری برخلاف آن را دارد وی در گفتگو با بورس نیوز تصریح می کند در جریان آزاد اقتصاد و بخصوص بازار سرمایه مسئولین نباید بصورت مستقیم بازار را دست کاری کنند.
وی می افزاید: وزیر اقتصاد علناً از کشیدن ترمز بورس سخن به میان می آورد و از سوی دیگر با بررسی اقدامات انجام شده توسط مسئولین سازمان بورس مانند انتقال برخی نمادها و توقف های طولانی مدت و برخی دیگر از این اقدامات می توان گفت سازمان بجای اعمال نظارت در حال بازار سازی است.
به گزارش بورس نیوز، مریمی اینگونه اقدامات را برخلاف مصالح بازار سرمایه قلمداد کرده و تأکید می کند که اینگونه اقدامات موجب قهر سرمایه گذاران از بازار سرمایه می شود. از سوی دیگر با توجه به اقدامات اینچنینی دیگر نمی توان انتظار داشت بازار براساس تحلیل به فعالیت خود ادامه دهد و در این حالت نیز بسیاری از فعالان بازار سرمایه اعم از حقیقی ها و حقوقی ها تمایل خود را به حضور در این بخش از دست می دهند چراکه برای آنها روند بازار قابل تحلیل و پیش بینی نمی باشد.
وی در پایان تصریح کرد: در شرایط فعلی بازار پول با سودهای تضمینی و بدون ریسکی که به سرمایه گذاران خود وعده می دهد در حال تبدیل شدن به یک بازار رقیب جدی برای بورس است. مسئولین چنانچه قصد حمایت از تولید و اقتصاد ملی را در سر دارند باید بصورت منطقی روند بازار سرمایه را کنترل نمایند.
به گزارش بورس نیوز، هرچند این دو کارشناس در خصوص اقدامات مسئولین اختلاف نظر دارند اما نکته جالبی که روی آن تأکید دارند این است که بازار سرمایه در سال جاری نیز از پتانسیل های بالایی برای رشد برخوردار است البته تقریباً تمامی مسئولین و کارشناسان دیگر بازار سرمایه نیز در اظهار نظرهای خود بر این نکته تأکید نموده اند لذا در نهایت می توان انتظار داشت که در آینده نچندان دور مجدا ًشاهد بهبود اوضاع در این بازار باشیم.

وقتی به دستور وزیر اقتصاد بورس رو نزولی می کنند دیگه چه انتظاری میشه داشت ؟
..................................................
... حداقل 20 میلیون ایرانی ورشکسته در بورس بدرقه ی مجموعه ی شماست.
بورس نیوز چند وقته کامنتهای من را منتشر نمیکنید ،، امیدوارم بازم سانسور نکنی.
متأسفانه سال گذشته بر خلاف سالهاي قبل بطور بيسابقه و نادر هجوم گسترده سرمايه ها براي کسب سود خارج از عرف باعث تخريب بازار شد .
تا سهامدارای جوگیر و بیسواد توی بورس جولان بدن همینه، ربطی هم به دولت و وزیر و بقیه نداره
الان بعضی سهم ها مثل پکویر با p/e نزدیک به 4 وجود داره اما ملت دوست دارن سهام ایران خودرو و مپنا و این غولهای ضررده رو بخرن
خب معلومه که با این اوضاع هر نوسانی پیش میاد آه و ناله بیخودی میکنید
با تشکر
به خدا 35 میلیون تو این 3 ماه ضرر کردم ,باور کنین پول (عروسیم ) بود
خوب شد بهش رای ندادم