بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۴
کد خبر : ۱۲۳۵۵۶
پس از آغاز مرحله دوم هدفمندي يارانه‌ها بازار ميوه و تره‌بار با كمترين نوسان مواجه شده و افزايش‌برخي اقلام در اين بازار تحت تاثير اقدامات گذشته در دولت پيشين بود.

درهمين راستا حسين مهاجران، رئيس اتحاديه فروشندگان ميوه و تره‌بار تهران در گفتگو با ابتكار در خصوص دلايل افزايش شديد قيمت سيب‌زميني در ماه‌هاي گذشته گفت: وقتي آقاي احمدي‌نژاد در اتوبان‌ها سيب‌زميني را به صورت رايگان توزيع مي كرد قفل دروازه‌گراني سيب‌زميني را شكست و من همان زمان گفتم صداي شكسته شدن اين قفل، بعدها بلند خواهد شد. در سال گذشته به مدت يك سال، سيب‌زميني 300توماني كيلويي 2 تا 3هزار تومان عرضه شد و حتي در سال جاري ما شاهد آن بوديم كه قيمت سيب‌زميني تا 5هزار تومان هم افزايش يافت. معلوم است وقتي سيب‌زميني، رايگان توزيع شود و كشاورز سه سال مستمر نتواند توليدات خود را به قيمت واقعي به فروش رساند به فكر تغيير كشت خواهد افتاد و اين مساله بازار را با كمبود عرضه و به تبع آن افزايش شديد قيمت مواجه خواهد كرد.

 مهاجران در پاسخ به پرسش ابتكار در خصوص وضعيت قيمت‌ها در بازار ميوه و تره بار در ماه‌هاي آينده گفت: پس از اجراي مرحله دوم هدفمندي غير از موز كه قيمت آن متاثر از نرخ دلار است هر ميوه‌اي كه در بازار موجود است با نصف قيمت عرضه شده و هم‌اكنون همه ميوه‌ها در بازار با نصف قيمت به فروش مي‌رسند. با توجه به برآوردهاي ما از محصول باغات داخل كشور پيش‌بيني مي‌كنم تابستان آينده، بازار ميوه‌اي پربار و ارزان داشته باشيم و مصرف‌كنندگان از قيمت‌ها راضي باشند.

 وي با انتقاد از سياست‌هاي در نظر گرفته شده براي محدوديت واردات ميوه گفت: متاسفانه تاكنون افراد كاردان داراي اختيار نبودند و افرادي كه تصميم‌گير هستند طرح‌هاي خوب و مناسبي ارائه نداده اند. وقتي واردات به صورت كلي ممنوع مي‌شود بازار قاچاق، سكه شده و نه تنها جلو واردات گرفته نمي‌شود بلكه همان محصولات با قيمت‌هاي 5برابري وارد بازار مي‌شوند و مصرف‌كننده است كه بايد هزينه اين سياست‌ها را بپردازد. ما مي‌دانيم اقلامي كه به صورت قاچاق وارد بازار ميوه و تره بار مي‌شوند، هم براي مصرف‌كننده و هم براي اقتصاد كشور به شدت زيان آورند. چرا كه اگر فاسد بوده يا دچار مشكل بهداشتي خاصي باشند مردم آسيب مي‌بينند و با توجه به اينكه كالاهاي قاچاق قابل پيگيري نيستند نه مي‌توان از فروشنده خسارت گرفت و نه ارگان، نهاد و يا شخص خاصي را در كشور مبدا به عنوان مسئول معرفي كرده و بازخواست كرد.

 رئيس اتحاديه فروشندگان ميوه و تره‌بار تهران، در پاسخ به پرسش خبرنگار ابتكار در خصوص روش‌هاي كاستن از فاصله توليد تا مصرف‌ و حمايت از كشاورزان در برابر واسطه ها گفت: بايد براي رسيدن به راه‌هاي علمي و كارشناسي، مسئولان و كارشناسان دلسوز، جلسات مستمري تشكيل دهند و بررسي كنند كه چه راه كارهايي براي حل اين مشكل مي‌توان ارائه داد. متاسفانه تاكنون ديده‌ايم تسهيلاتي كه براي حمايت از كشاورزان در نظر گرفته شده بود با سندهاي صوري در اختيار كساني قرار گرفت كه هيچ ربطي به كشاورز و توليد كشاورزي ندارند. بايد سياست‌هايي اتخاذ شود تا در مجاورت مراكز توليد عمده محصولي خاص، كارخانجات تبديلي احداث شود تا اگر بازار براي محصول خاصي كشش نداشت، زحمت و هزينه كشاورز به هدر نرفته و انگيزه‌اش براي توليد از بين نرود. براي مثال ما ديديم كه امسال بخش قابل توجهي از محصول پرتقال كشور دچار سرمازدگي شد اگر كارخانه‌هاي زيادي براي خريد محصولات باغداران وجود داشت هيچ توليدكننده‌اي ناچار نمي‌شد به قيمت‌هاي ظالمانه‌ كارخانه‌اي كه با در دست داشتن انحصار، قيمت هر كيلو پرتقال را تا 160تومان پايين آورد، تن دهد. متاسفانه در اين خصوص ديديم كه باغدار مجبور بود براي رساندن محصول خود به اين كارخانه مبالغي را نيز از جيب خود بپردازد. در شرايطي كه از توليدكننده حمايت نمي‌شود، وقتي حتي بخشي از خسارت او پرداخت نمي‌شود و در حالي كه حاصل كار يك سال كشاورز كه بايد تامين‌كننده معاش خانواده او باشد اينچنين دستخوش سياست‌بازي و و سوجويي برخي فرصت‌طلب قرار مي‌گيرد، بديهي است توليدكننده هيچ انگيزه‌اي براي توليد نخواهد داشت.

 مهاجران افزود: ما در اين فصل چه نيازي به انگور يا آلو داريم و چرا بايد اين ميوه‌ها با قيمت‌هاي نجومي وارد بازار شوند در حالي كه مي‌توان با سياست‌هاي درست و حساب شده از توليدكنندگان و كشاورزان داخلي حمايت كرد و به تبع همين حمايت، مصرف‌كنندگان را نيز بهره‌مند كرد. متاسفانه خريداران عمده با توجه به تفاوت قيمت بسيار زيادي كه بين محصول خارجي آن هم به صورت قاچاق با محصول كشاورز ايراني وجود دارد ترجيح مي‌دهند حتي به قيمت نبود تضمين براي كيفيت بار، به سراغ بار قاچاق بروند. براي مثال، نارنگي بندري كه مي‌توان آن را كيلويي 6 تا 7هزار تومان از باغدار خريداري كرد و تا 16هزار تومان در بازار فروخت، جذابيت چنداني براي خريداران ندارد و آنها به سراغ نارنگي ارزان پاكستان مي‌روند. هرچند تضميني براي كيفيت آن وجود ندارد اما چون بسيار ارزان است براي خريداران بار، جذاب‌تر است. اگر دولت بتواند بازار را مديريت كند و با توجه به اينكه پرتقال به زودي در بازار تمام مي‌شود و تا برج شش كه پرتقال ميناب به بازار مي‌آيد هيچ خبري از پرتقال نخواهد بود، بخشي از سردخانه‌ها را به پرتقال اختصاص دهد تا هم ورود پرتقال قاچاق، صرفه اقتصادي نداشته باشد و هم مصرف‌كنندگان و اقتصاد كشور متاثر از قاچاق ميوه، متضرر نشوند. اگر دولت سياست‌هاي خود را درباره واردات مورد بازبيني قرار دهد و در اين خصوص به صورت برنامه‌ريزي شده وارد عمل شود، با توجه به اينكه در سيستم واردات رسمي، هم فروشنده مشخص است و هم كيفيت بار و شخص واردكننده، احتمال خطا كمتر و امكان پيگيري ميسرتر خواهد بود.

رئيس اتحاديه فروشندگان ميوه و تره‌بار تهران، با ارائه پيشنهاداتي به دولت براي بهبود وضعيت توليد، عرضه و مصرف اين بازار، گفت: پيشنهاد من اين است كه وزارت جهاد كه متولي توليد كشاورزي است، ميزان توليد كشور را به صورت دقيق بسنجد و مصرف سالانه را هم با لحاظ كردن ضايعات توليد در نظر گيرد و آنچه مازاد بر نياز است براي صادرات اختصاص دهد. اگر در مورد محصول خاصي با كمبود مواجه‌ايم صرفا آنچه مورد نياز است وارد شود. وي افزود: دولت براي سروسامان دادن به وضع موجود بايد مرزهاي بي در و پيكر را كنترل كرده و بازارهاي مرزي را بهتر مديريت كند. متاسفانه مي‌بينيم بارهاي ميوه كه از اين مبادي وارد كشور مي‌شوند با برگ سبز تا تهران مي‌رسند و مشكلات بسياري را ايجاد مي‌كنند.

 مهاجران در پاسخ به پرسش خبرنگار ابتكار در خصوص وضعيت قيمت‌ها در بازار ميوه و تره بار در ماه هاي آينده گفت: پس از اجراي مرحله دوم هدفمندي غير از موز كه قيمت آن متاثر از نرخ دلار است هر ميوه اي در بازار موجود است با نصف قيمت عرضه شده و هم‌اكنون همه ميوه‌ها در بازار با نصف قيمت به فروش مي‌رسند. با توجه به برآوردهاي ما از محصول باغات داخل كشوى پيش‌بيني مي‌كنم تابستان آينده، بازار ميوه اي پربار و ارزان داشته باشيم و مصرف كنندگان از قيمت‌ها راضي باشند.
اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۵
آقای مهاجران این که میگویی اگر هم باشد مربوط به سال88 است.بیچاره آنهم دولت توزیع کرده نه کشاورز. اینهمه آسمان وریسمان میبافید که چه شود. دولت تدبیر ندارد به احمدِی نژاد چه مربوط است.
000
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۸
دوستی که کامنت 1 رو گذاشتی من بچه منطقه ای هستم که از استانهای همجوار برای کاشت سیب زمینی به منطقه ما میآیند و زمین اجاره می کنند همان سالی که سیب زمینی رو به راحتی توزیع کردند و کشاورز بیچاره رو به خاک سیاه نشاندند باعث شد در دو سه سال بعد کشاورزان منطقه ما که سهم زیادی در تولید سیب زمینی کشور دارند دیگه سیب زمینی نکارند . حالا ربطش رو می بینید .
حسن بودم
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۷
کامنت 1 بیچاره رو خوب اومدی. دکتر م.ا بیچاره.این بیچاره وقتی چاره نداشت دست به خراب کاری میزدگندش بعداً در می اومد.آخه خاوریه بیچاره.بابک زنجانیه بی چاره.محمدرضا رحیمی بیچاره.سلطان بیچاره ها مشاعی .
صادق اکبری
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۱
فکر کنم این آقا و دارودسته رانتخورها مدتی از این رانت پر سود دولتی محروم شدند و حالا یه جوری قصد دارن با آزاد کردن واردات میوه دوباره این امتیاز پرسود بدست بیارن والا همه میدونن میوه داخلی به طور کامل کفاف مصرف داخل و حتی صادرات رو داره.ضمنا اگه یه کم در مرزها مراقبت باشه قاچاق میوه ساده نیست و همین الان قاچاق اون بسیار ناچیزه.
حسین
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۴
کسی مجبور نکرده بود تدبیر امید سر دهید
ح
سه‌شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۹
کام.نت اول گل گفتی
پیروز
سه‌شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۳:۴۶
احمدی نژاد آنقدر خرابکاری دارد که این مساله در برابرش آنها هیچ است ، دوست عزیز (کامنت 1)لطفا قضاوت نادرست در مورد دولت تدبیر نکنید.
باقر
سه‌شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۵
هرچي بدبختي ميكشيم از احمدي نژاد است
حسینی
سه‌شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۴
ضمن سلام ایا شما فکر میکنید بازار روز میادین میوه و تره بار شهرداری میوه وتره بار ارزان بدست مشتری میداده حالا گران شده پس یک بار هم شده خرید کنید وقیمت ان را با مغازه های بالای شهر مقایسه کنید چرا اصلا باید درمملکت اسلامی قانون نباشد شرق تهران باغرب شمال با جنوب ایا لیوانی که در جنوب بفروش میرسد مواد اولیه ان درشمال فرق میکند
شاهرخ
سه‌شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۶
اقای مهاجران حالا چرا زبان دراوردی خود تو از این گرانی حنما ضرر کردی تو اگر به فکر کشاورز بودی استعفا می دادی