بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۲۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۶

اختلاف هسته‌ای با ایران می‌تواند در روزهای آینده در هتل «کوبورگ» حل شود

کد خبر : ۱۲۷۸۰۹

به گزارشخبرگزاری فارسبه نقل از روزنامه اتریشی «وینر‌تسایتونگ»، آخر هفته باید مبنای توافقی با ایران در زمینه مسئله هسته ای گذاشته شود از این رو «جان کری»، «لوران فابیوس»، «فرانک والتر‌اشتاین‌مایر» و «ویلیام هیگ» وزرای خارجه آمریکا، فرانسه، آلمان و انگلیس هم فردا راهی وین می‌شوند تا پس ازروزها رایزنی، با «جواد ظریف» وزیر خارجه ایرانبه صورت مستقیم گفت‌وگو کنند.

«کاترین اشتون» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که این دیدارها را مدیریت می‌کند هم احتمالا روز یکشنبه برنامه‌ای برای ملاقات وزرای خارجه ترتیب خواهد دید. در این زمینه «مایکل مان»سخنگوی اشتون به ‌وینر‌تسایتونگ گفت که مقامات سیاسی به وین می‌آیند تا با وجود اختلافات موجود، امکانی برایحل دستیابی به توافق بیابند.

بر اساس اخباری که از روند مذاکرات منتشر شده، مذاکرات امروز روند خوبی داشته است و می‌توان در پایان هفته آتی با حضور سران به نتیجه رسید. ظریف می‌خواهد با گفت‌وگو با دیگر وزرای خارجه نقطه‌عطفی در مذاکرات ایجاد شودو موضوع سانتریفیوژها و مسایل نظارتی برطرف شود.

«داریل کیمبال» رئیس انجمن کنترل تسلیحات در این مورد به «ویتر‌تسایتونگ» گفت: «پیشرفت مذاکرات در گفت‌وگوهای هسته‌ای در وین بهتر از آنچیزی بود که گمان می‌رفت.»

«کلسی داونپورت» یکیاز همکارات کیمبال هم در این مورد گفت که اطلاعات به دست آمده نشان می‌دهد که پیشرفت‌های روشنی در مسایل مهم به دست آمده است البته اختلافات درباره غنی‌سازی باقی هستند. وی معتقد است که سقف غنی‌سازی که از ظرف ایران مطرح شده است، نقشی در واقعیت ندارد اما ایران باید در موقعیتی باشد که بتواند توافق را در کشور ارائه کند. وی معتقد است که برای حل این مسئله باید جامعه جهانی به راهکاری دست یابد که از ایران نخواهد میران غنی‌سازی خود را به مقدار زیاد کاهش دهدکه در این راستاراهکارهای خلاقانه‌‌ای وجود دارد.

این روزنامه اتریشی ضمن اشاره به ادعاهای غرب مبنی بر تهدید هایی که درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح است، در عین حال نوشت که اختلافات هسته ای چندین سال گذشته میان ایران و غرب می تواند در روزهای آینده در هتل کوبورگ حل شود.


اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر