بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۳
کد خبر : ۱۲۷۹۰۹

به گزارش خبرنگار اقتصادیخبرگزاری فارس، محمد علی حقی در یک نشست خبری اظهار داشت: اخیراً بانک ملی آگهی مزایده شرکتایحاگستر شمال که یکی از بزرگترین تولید‌کنندگان صنعت چاپ و بسته‌بندی در خاورمیانه استرا در روزنامه‌ها منتشر کرده ولیاین واگذارینمی‌تواند عادلانه باشد.

وی با بیان اینکه 49 ماه است که واحد چاپ و بسته‌بندی شمال با مشکل روبرو شده است، گفت: قدرت ناعادلانه شرکت‌های نیمه دولتی و شبه دولتی طی 8 ، 9 سال گذشته سعی در تضعیف و حذف کردن فعالان اقتصادی بخش خصوصی داشته ‌است.

وی ادامه داد: قوانینی که قبل از انقلاب در سیستم بانکی وجود داشت و بعد از انقلاب با تغییراتی روبرو شد، طی 3- 4 سال اخیر تهدیداتی را برای واحدهای تولیدی ایجاد کرده است.

حقی با اشاره به مشکل ایجاد شده برای شرکت ایحاگستر شمال اظهار داشت: ارزش یک ملک مسکونی شخصی از 280 میلیون تومان در 4 سال پیش به یک میلیارد و 800 میلیون تومان در حال حاضر رسیده است، در حالی که با وجود اینکه برای ایجاد سالن سیلندر سازی شرکت ایحاگستر شمال در سال‌های گذشته 900 میلیون تومان هزینه شده است، هم اکنونکارشناسان ارزیابی ارزش این سالن را تنها 130 میلیون تومان اعلام کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حمایت عملیاتی از تولید وجود ندارد، تصریح کرد: یک واحد مسکونی طی چند سال با چند برابر شدن ارزش روبرو بوده، در حالی که ارزیابی واحد صنعتی که مولد کار است، طی این سال‌ها کاهش یافته است.

حقی با اشاره به اظهارات رئیس کل بانک مرکزی در 7 خرداد در مورد اینکه در بخشنامه دولت یازدهم عبارت «مشتریان غیر جاری» جایگزین عبارت «بدهکاران بانکی» در بخشنامه دولت قبل شده است، گفت: ادبیات دولت فرق کرده ولی عملیات دولت تغییری نکرده است.

وی حجم سرمایه‌گذاری انجام شده برای احداث واحد ایحاگستر شمال را 120 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این رقم در حد بودجه عمرانی استان گیلان است که اگر نقدینگی مناسب به این واحد تزریق شود، با تولید 60 درصدی از ظرفیت ایجاد شده می‌توانیم طی 3 سال علاوه بر پرداخت تعهدات بانکی، نقدینگی تأمین شده را نیز جبران کنیم.

وی با بیان اینکه این کارخانه از نظر چاپ در منطقه خاورمیانه بی‌نظیر است، گفت: این واحد در دی ماه 84 با مساحت 4 هزار متر مربع به بهره‌برداری رسید و در 17 مهر ماه 89 به طور رسمی افتتاح شد و از همان روز نام شرکت در لیست معوقات بانک ملی قرار گرفت.

به گفته حقی، اولین تسهیلات بانک ملی اسفند 83 به مبلغ 100 میلیون تومان به این واحد تولیدی اعطا شد و آخرین تسهیلات نیز در اردیبهشت 89 به مبلغ 10 میلیارد تومان به این شرکت اختصاص یافت و در مجموع در طول 5 سال 63 میلیارد تومان و یک میلیون و 800 هزار یورو به علاوه 370 هزار دلار تسهیلات به این واحد تولیدی در 73 مرحله متناوب پرداخت شده است.

وی توضیح داد: در تیر 90 برای شرکت، اجراییه صادر شد که بر اساس آن باید تسهیلاتی که در مدت 5 سال به ما پرداخت شده بود، در مدت 14 ماه بازپرداخت کنیم.

وی ادامه داد: پرداخت تسهیلات 63 میلیارد تومانی در بانک ملی در 3 مرحله مصوب شده بود، ولی این کار در 7 مرحله و با تأخیر 20 ماهه انجام شد.

مدیرعامل این واحد چاپ با بیان اینکه تا روزی که نام شرکت در لیست معوق قرار گرفت 5 درصد از تسهیلات ارزی و 30 درصد از سرمایه ثابت را بدون تأخیر پرداخت کرده بودیم، از رئیس‌جمهور و وزیر صنعت خواست که به شرکت ایحاگسترشمال به عنوان یک شرکت بین‌المللی که حجم سرمایه‌گذاری آن بیشتر از تسهیلات دریافتی‌اش است نگاه کنند و مانع از واگذاری آن شوند.

وی ادامه داد: طبق ارزیابی کارشناسان اداره ساختمان بانک ملی، ارزش واحد ایحاگسترشمال در دی 88 معادل 42 میلیارد تومان بوده و بعد از آن نیز 8 میلیون یورو ماشین‌آلات و 11 هزار متر مربع زیربنا به این شرکت اضافه شده است.

به گفته حقی، طبق آخرین ارزیابی صورت گرفته ارزش ایحاگسترشمال 193 میلیارد تومان تعیین شده در حالی که بانک ملی در مزایده، ارزش ساختمان و تجهیزات این شرکت را 9 میلیارد و 400 میلیون تومان تعیین کرده است.

وی با بیان اینکه تاکنون 4 تا 5 سازمان به ما وعده حل مشکل را داده‌اند، گفت: ما بر این اساس با بانک ملی توافقاتی را انجام دادیم، ولی در نهایت سازمان‌های طرف مذاکره شانه خالی کردند و از ادامه همکاری با ما خودداری کردند.

وی تأکید کرد: در صورت تزریق نقدینگی به این واحد تولیدی و ارائه فرصت تنفس می‌توانیم به تولید و سودآوری مناسبی برسیم.

این فعال بخش خصوصیدر مورد دلیل به ظرفیت نرسیدن تولید واحد ایحاگستر شمال نیز گفت: در اوایل سال 89 به 11 درصد از ظرفیت تولید دست یافتیم، ولی پس از آن به دلیل مشکلاتی مانند قصد مدیر بانک ملی برای آسیب زدن به این واحد در زمان راه‌اندازی آن، عدم پرداخت تسهیلات مصوب ارزی و درخواست ریالی، قرار گرفتن در لیست شرکت‌های دارای بدهی معوق‌ و همچنین عدم همکاری مدیر امور شعب بانک ملیاستان گیلان در اجرای دستور کتبی از تهران نتوانستیم به ظرفیت مناسب دست یابیم.

حقی با اشاره به نامه رسمی معاون اقتصادی وزیر صنعت به بانک‌های ملی، تجارت و صنعت و معدن، گفت: در این نامه از این بانک‌ها خواسته شده که با توجه به اینکه بدهی شرکت کمتر از دارایی آن است، در این جهت همکاری شود ولی این اتفاق عملی نشد.

وی ادامه داد: در صورتی که 100 میلیارد تومان تسهیلات نقدینگی و یک سال تنفس به شرکت داده شود، می‌توانیم در مدت 3 سال علاوه بر پرداخت بدهی شرکت، این نقدینگی 100 میلیارد تومانی را پرداخت کنیم.

به گفته حقی، با توجه به اینکه بیش از یک سال از ارزیابی شرکت می‌گذرد، بانک می‌تواند واگذاری آن را متوقف کند تا ارزیابی جدید انجام شود، ولی این اتفاق نیز صورت نگرفته و در واگذاری شرکت با عجله عمل شده است.

به گزارش فارس، آگهی مزایده واگذاری شرکت ایحاگستر شمال امروز در روزنامه‌های کثیرالانتشار منتشر شده و مزایده واگذاری این شرکت از 25 تیرماه تا 5 مردادماه برگزار می‌شود.

این در حالی است وزیر اقتصاد 17 تیرماه جاری دستوربررسی و حل و فصل این موضع را به عبدالناصر همتی مدیرعامل بانک ملیداده بود.


اشتراک گذاری :
ارسال نظر