{mosimage}در حالی که بسیاری از سرمایه گذاران در این روزها درگیر تبعات ناشی از ترکیدن حباب در بخش های مالی در بیشتر کشورها بخصوص مناطق صنعتی جهان هستند، حباب دیگری در حال شکل گیری است.

"> حباب جدیدی به نام "حباب کالا"

بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۸۷ - ۰۹:۲۲

حباب جدیدی به نام "حباب کالا"

{mosimage}در حالی که بسیاری از سرمایه گذاران در این روزها درگیر تبعات ناشی از ترکیدن حباب در بخش های مالی در بیشتر کشورها بخصوص مناطق صنعتی جهان هستند، حباب دیگری در حال شکل گیری است.

کد خبر : ۱۲۹۲۵
حباب جدیدی به نام "حباب کالا"

گروه بین الملل بورس نیوز- در حالی که بسیاری از سرمایه گذاران در این روزها درگیر تبعات ناشی از ترکیدن حباب در بخش های مالی در بیشتر کشورها بخصوص مناطق صنعتی جهان هستند، حباب دیگری در حال شکل گیری است.

این حباب قیمتی مربوط به تمامی کالاهاست و نفت و گاز طبیعی تا طلا، مس و گندم و برنج و امثال اینها را شامل می شود. همانند حباب بازارهای مالی، حباب کالاها نیز عملکرد اصلی بازار ها و بخش های اقتصادی جهان تحت تاثیر قرار داده است و مثل هر حباب قیمتی دیگر، می تواند ثروت عظیمی را نصیب دلالان و سوداگران بازارهای کالایی نماید.

دامنه شمول حباب قیمتی در بازارهای کالایی در صورت شکل گیری کامل بسیار بیشتر از سایر حباب ها می باشد. رشد شدید قیمت کالا در حال حاضر نیز بسیاری از خانوارها و کسب و کارها را در نقاط مختلف جهان تحت تاثیر منفی خود قرار داده است.

به نقل از واشنگتن پست ، در طول یکسال گذشته، قیمت برنج بیش از 122 درصد افزایش یافته است. افزایش قیمت گندم و سویا نیز به ترتیب 95 و 83 درصد اعلام شده است. این میزان برای نفت خام و طلا نیز 83 و 64 درصد می باشد. رشد قیمت ذرت نیز در طول دوازده ماه گذشته 66 درصد است. با ادامه روند کنونی به نظر می آید که بازنده های اصلی این بازی ، اقشار متوسط و ضعیف جوامع مختلف می باشد. آنچه که بازارهای کالایی را که تا سال گذشته کمتر مورد توجه قرار می گرفتند به یکباره درگیر حباب قیمتی کرده، عمدتاً ناشی از هجوم سرمایه گذاران مختلف به این بازارهاست.

سفته بازارن همواره به عنوان یکی از عناصر مهم بازارهای معاملاتی شناخته می شوند، اما در طول یکسال گذشته تبدیل به فاتحین بازارهای کالایی گشته اند.

برای پاسخ به نیاز این گونه سرمایه گذاران ، ابزارهای مالی جدید نیز از جانب وال استریت و بازارهای کالایی شیکاگو مهیا گشته است.

بر اساس مطالعات انجام شده، در حالی که جریان وجوه ورودی سرمایه گذاری شده بر روی این ابزارهای جدید در روزهای معاملاتی سالهای 2006 و 2007 به طور متوسط صد میلیون دلار بود، این میزان در فوریه سال جاری به طور متوسط به یک میلیارد دلار در روز رسیده است.

بدین ترتیب نمی توان نقش شدید سفته بازی را در افزایش سرسام آور قیمت ها کمرنگ نشان داد. به نظر می آید در حال حاضر تنها کسانی که معتقد به تاثیر سفته بازی در بازار نیستند دلالان و مسئولین ذی نفع بازارهای کالایی هستند.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر