بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۸
مدیرعامل بانک سپه از خروج 16 هزار ملیارد ریال منابع این بانک از ابتدای شهریور تا پایان آذرماه امسال به دلیل رعایت نرخ سود ابلاغی بانک مرکزی خبرداد و گفت: با این وجود، تخطی از نرخ سود نکردیم.
کد خبر : ۱۴۳۵۰۷

به گزارش خبرنگار مهر، سید کامل تقوی نژاد امروز در نشستی خبری در وزارت اقتصاد، یکی از ویژگی های بانک سپه را پایبندی به قانون عنوان کرد و گفت: انضباط قانونی همواره مورد تاکید بانک سپه است به‌طوری‌که پس از ابلاغ نرخ سود سپرده ها، این بانک با وجود ریسک خروج سپرده ها به سمت سایر بانک‌ها و موسسات مالی به عنوان بانک پیش قدم ، نرخ سود سپرده ها را تعدیل کرد و به آن پایبند بود.

وی در مورد انضباط نظام بانکی در بخش نرخ سود سپرده ها گفت: متاسفانه در ماه های گذشته بی انضباطی در نظام بانکی کشور در بخش نرخ سود سپرده‌ ها به ویژه از سوی برخی موسسات و بانک‌های غیردولتی وجود داشت، این درحالی است که ما ادعا می کنیم چه در زمان تکلیف جدی بانک مرکزی و چه در زمان تفاهم نامه کلی بانک‌ها هیچ گاه در جهت برهم زدن انضباط بازار نرخ سود حرکت نکردیم.

تقوی نژاد با بیان اینکه بانک سپه نرخ سپرده بیش از 22 درصد را دریافت نکرده است، افزود: اما اعتقاد داریم به موازات کاهش نرخ تورم، نرخ سود بانکی هم باید کاهش یابد تا به کاهش نرخ تمام شده پول منجر شود.

مدیرعامل بانک سپه ادامه داد: از ابتدای شهریور تا پایان آذرماه امسال 16 هزار میلیارد ریال از منابع بانک خارج شد اما با اعتقاد به اینکه منابع مان خروج خواهد کرد و به سمت بانک‌ها و موسساتی که نرخ های سود بالاتری می پردازند، خواهد رفت، تخطی از نرخ سود تعیین شده نکردیم.

تقوی نژاد در ادامه با بیان اینکه میزان سپرده های بانک تا پایان آذر ماه سال جاری 394 هزار و 290 میلیارد ریال بوده است، اظهار داشت: این میزان سپرده نسبت به سپرده های مدت مشابه سال گذشته بالغ بر 20 درصد رشد نشان می دهد.

وی، میزان سپرده های موثر بانک در پایان آذرماه سال جاری را 362 هزار و 208 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: رشد این سپرده ها نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته بالغ بر 20.5 درصد است.

رئیس هیات مدیره بانک سپه اظهارداشت: بانک سپه طی ده ماهه سالجاری بالغ بر 40 هزار و 468 میلیارد ریال تسهیلات به بخش صنعت پرداخت کرده که بیانگر رشد 21 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

وی با بیان اینکه اولویت و استراتژی بانک سپه کمک به بخش‌های مولد جهت تحقق اهداف کلان اقتصادی دولت است، افزود: براساس این استراتژی بانک سپه علاوه بر تسهیلات یاد شده به بخش صنعت طی ده ماهه سالجاری بالغ بر 15 هزار و 484 میلیارد ریال نیز به بخش کشاورزی تسهیلات پرداخت کرده که نشان دهنده رشد 65 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است.

مدیر عامل بانک سپه، میزان تسهیلات پرداختی این بانک به بخش بازرگانی در مدت یاد شده را 32 هزار و 69 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: این میزان تسهیلات نسبت به مدت مشابه سال گذشته 31 درصد رشد نشان می دهد.

تقوی نژاد، توجه بانک سپه به رفع نیازهای ضروری مردم را از دیگر برنامه های مهم بانک سپه عنوان کرد و گفت : در این راستا طی سال جاری تاکنون بیش از840 میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه به بیش از 24 هزار متقاضی پرداخت شده که بیانگر رشد 365 درصدی نسبت به مدت مشابه سال 92 می باشد .

وی در ادامه رشد تسهیلات پرداختی برای خرید لوازم خانگی و کالای اساسی بادوام در ده ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته را 265 درصد عنوان کرد و گفت: بانک سپه در ده ماهه سال جاری 95 هزار فقره تسهیلات به مبلغ 6 هزار و 200 میلیارد ریال به منظور خرید لوازم خانگی و کالای های اساسی به متقاضیان پرداخت کرده است.

تقوی نژاد تصریح می کرد: اگرچه ماهیت بانکداری اقتضا می کند که سودآوری و منطق اقتصادی بر تمام فعالیت‌ها حاکم باشد، اما بانک سپه در شرایط موجود خواستگاه خود را در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و تحقق اهداف مستمر در اقتصاد مقاومتی، توزیع عادلانه منابع ، کمک به رفع محرومیت در مناطق کمتر توسعه یافته کشور، مشارکت در امور زیر بنایی، همکاری در اجرای سیاست‌های کلان دولت تدبیر و امید از جمله خرید تضمینی گندم و تامین کالای اساسی در دوران تحریم و مواردی از این دست متمرکز کرده است.

مدیر عامل بانک سپه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عاملیت این بانک در خرید تضمینی گندم به عنوان طرح ملی و استراتژیک گفت: این بانک طی سه سال اخیر بیش از 12 هزار میلیارد ریال تسهیلات با نرخ عقود مبادله ای برای خرید تضمینی گندم اختصاص داده است تا گندم کاران در دریافت پول خود با مشکل مواجه نشوند.

وی افزود: طی سالجاری بالغ بر 71 هزار میلیارد ریال جهت اجرای طرح ملی خرید تضمینی گندم به کشاورزان پرداخت شد که از این میزان 31 هزار میلیارد ریال آن با همکاری معاونت راهبردی ریاست جمهوری و بانک مرکزی و توسط بانک های سپه، صادرات ، تجارت و ملت تامین شده است.

تقوی نژاد با اشاره به تسهیلات قرض الحسنه ازدواج پرداختی توسط بانک سپه به زوج‌های جوان، اظهارداشت: طی نه ماهه سالجاری بالغ بر 660 میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به بیش از 22 هزار زوج جوان پرداخت شده است.

وی، تسهیلات پرداختی بانک سپه به بخش مسکن روستایی را حدود 3 هزار و 500 میلیارد ریال عنوان کرد و اظهار داشت: این تسهیلات بابت بهسازی و نوسازی مسکن روستائیان کشور پرداخت شده است.

رئیس هیئت مدیره بانک سپه در ادامه با اشاره به تسهیلات پرداختی این بانک به طرح های اشتغالزای کشور گفت: در راستای استراتژی اصلی این بانک یعنی کمک به فعالیت‌های مولد، بانک سپه طی سالجاری و تاکنون بالغ بر 5 هزار میلیارد ریال به طرح‌های اشتغالزا با اولویت طرح‌های نیمه تمام ، توسعه ای و اشتغال‌زا تسهیلات تخصیص داده است.

تقوی نژاد، توجه به پروژه جایگزینی خودروهای فرسوده را از دیگر برنامه های مهم بانک سپه عنوان کرد و افزود: تاکنون بانک سپه در جایگزینی بیش از 15 هزار دستگاه خودروی فرسوده مشارکت کرده و بابت آن بالغ بر یک هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است.

تقوی نژاد اظهار داشت: در مجموع بانک سپه طی نه ماهه سالجاری نزدیک به 277 هزار فقره تسهیلات به مبلغ 96 هزار و 700 میلیارد ریال پرداخت کرده است که این میزان تسهیلات نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ تعداد 33 درصد و از نظر مبلغ 41 درصد رشد نشان می دهد.

وی با تاکید مجدد به توجه ویژه بانک سپه به فعالیت‌های مولد، تصریح کرد: سهم بخش‌های اشتغالزا و مولد از کل تسهیلات پرداختی بانک سپه در سال جاری بالغ بر 60 درصد است.

رئیس هیات مدیره بانک سپه، حضور فعال و اثر گذار این بانک در تامین مالی طرح‌ها و پروژه های نفت و گاز را از دیگر برنامه های مهم بانک سپه عنوان کرد و افزود: این بانک عاملیت تامین مالی طرحها و پروژه های شرکت نفت و گاز پارس ( طرح های توسعه فازهای 14 ، 13، 22 تا 24) میدان گازی مشترک پارس جنوبی به مبلغ دو میلیارد دلار را از محل واریز بانک مرکزی بر عهده گرفته است.

وی گفت: عاملیت تامین مالی طرح‌ها و پروژه های تحت پوشش شرکت ملی نفت ایران به مبلغ 2 میلیارد دلار از محل منابع ارزی داخلی بانک از دیگر اقدامات در خور و شایسته بانک سپه در عرصه نفتی کشور است.

تقوی نژاد، پیش دریافت اعتبار اسنادی بانک سپه در سال جاری را 4 هزار و 363 میلیارد ریال عنوان کرد و اظهارداشت: این میزان در مقایسه با سال قبل بالغ بر 163 درصد رشد داشته است .

وی، میزان رشد تعهدات ضمانتنامه های ارزی در ده ماهه سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل را 105 درصد عنوان و خاطرنشان کرد: مانده سپرده های نقدی ضمانتنامه های بانک سپه طی ده ماهه سالجاری به رقم 4 هزار و 321 میلیارد ریال رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد 77 درصدی نشان می دهد.

رئیس هیات مدیره بانک سپه در بخش دیگری از سخنان خود از وصول 13 هزار و 770 میلیارد ریال از مطالبات بانک اعم از اصل ، سود و وجه التزام تا پایان آذر ماه سالجاری خبر داد و گفت : از مبلغ فوق بیش از 9 هزار و 525 میلیارد ریال یعنی حدود 70 درصد مربوط به اصل این مطالبات است.

وی افزود: 68 درصد از مبلغ وصولی مطالبات مربوط به مطالبات سررسید گذشته ، 21 درصد مربوط به مطالبات معوق و 11 درصد هم سهم وصولی از مطالبات مشکوک الوصول طی نه ماه سالجاری است.

مدیر عامل بانک سپه گفت: بیشترین میزان وصولی مطالبات معوق طی نه ماه سالجاری مبلغ 6 هزار میلیارد ریال مربوط به بخش بازرگانی است که حدود 44 درصد از کل مطالبات وصولی را شامل می شود.

وی، سهم سایر بخش های اقتصادی از وصولی های مطالبات معوق را به ترتیب خدمات 24 درصد, مسکن و ساختمان 15 درصد ، صنعت و معدن 13 درصد و کشاورزی 4 درصد عنوان کرد و اظهار داشت: این نسبت‌ها بیانگر همراهی بانک و عدم فشار به واحدهای تولیدی جهت پرداخت بدهی های معوق آنها است.

رئیس هیات مدیره بانک سپه در ارتباط با مسکن روستایی به کمک بهسازی و نوسازی آنها گفت: بانک سپه بالغ بر 3500 میلیارد ریال بابت این امر طی سالهای اخیر اختصاص داده است.

تقوی نژاد از دیگر اقدامات بانک سپه را ارائه تسهیلات به افراد معرفی شده از سوی کمیته امداد و سازمان بهزیستی عنوان کرد و افزود: این بانک در قالب تسهیلات قرض الحسنه مشاغل خانگی به افراد معرفی شده از سوی کمیته امداد و سازمان بهزیستی بیش از 1300 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است.

مدیر عامل بانک سپه در بخش دیگری از سخنان خود مجموع عقود مبادله ای این بانک در ده ماهه سالجاری را 52 هزار و 130 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: این میزان تسهیلات در قالب عقود مبادله ای در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از 272 درصد رشد نشان می دهد.

مدیرعامل بانک سپه، سرمایه این بانک را 72 هزار و 120 میلیارد ریال عنوان کرد وگفت : با همراهی دولت تدبیر و امید سرمایه بانک از 8 هزار و 559 میلیارد ریال به 72 هزار و 120 میلیارد ریال افزایش پیدا کرده که بیانگر رشد 9 برابری نسبت به قبل است.

تقوی نژاد از جمله اقدامات مهم و تاثیرگذار صورت گرفته در بانک سپه طی سالجاری را بهبود نسبت کفایت سرمایه این بانک عنوان کرد و اظهار داشت: این شاخص (نسبت کفایت سرمایه) در ده ماهه سالجاری از منفی 19 صدم درصد در سال گذشته به 15/4 درصد مثبت در سالجاری رسیده که بیانگر رشد قابل توجه است.

رئیس هیات مدیره بانک سپه در ادامه با تاکید بر برنامه های جامع این بانک برای ارتقاء بانکداری الکترونیک، گفت: قرارداد افزایش تعداد دستگاه‌های خودپرداز و پایانه های فروشگاهی بانک سپه نهایی شده استو در حال مکان یابی برای نصب یک هزار دستگاه خود پرداز و 200 هزار دستگاه پایانه فروشگاهی هستیم.

وی افزود: با تحقق اهداف یاد شده تعداد خود پردازهای بانک سپه 40درصد و تعداد پایانه های فروشگاهی نیز 121 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.

مدیر عامل بانک سپه، میزان رشد تراکنش‌های موفق خودپردازهای این بانک را در نه ماهه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل بالغ بر 142 درصد عنوان کرد.

تقوی نژاد با اشاره به تلاش بانک سپه برای ارائه خدمات بهتر به مشتریان از آمار کاهش میزان قطعی دستگاه‌های خودپرداز این بانک سخن گفت و افزود: میزان توقف دستگاه‌های خودپرداز بانک سپه در نه ماهه سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 63 درصد کاهش داشته که نشان دهنده افزایش کارایی خدمات الکترونیک بانک سپه است.

تقوی نژاد از طرح جدید بانک سپه برای پرداخت تسهیلات در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با حداقل مراجعه متقاضیان خبر داد و اظهار داشت: به منظور تسریع در روند اعطای تسهیلات و افزایش رضایتمندی مشتریان، طرح اعطای سیستمی تسهیلات با حداقل مراجعه متقاضیان به بانک در دست بررسی و مهیا کردن شرایط لازم برای اجرا است.

وی افزود: براساس این طرح و با توجه به فراهم شدن زیرساخت‌های الکترونیکی، درنظر است تا خدمات اعتباری به شکل مجازی به مشتریان بانک ارائه شود تا شاهد کاهش و حذف سفرهای درون شهری مشتریان و از سوی دیگر افزایش سرعت ارائه خدمات در بانک باشیم.

رئیس هیات مدیره بانک سپه از دیگر برنامه های این بانک را رصد رفتار اعتباری مشتریان عنوان کرد و گفت: هدف از این کار، شناسایی مشتریان خوش حساب و تفکیک آن ها از سایر مشتریان بمنظور ارائه خدمات خاص با نرخ پائین تر به آنها است.


اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
جمشید
Germany
دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۶
در نوشتن تیتر اخبار دقت کنید. در مصاحبه عنوان شده 16هزار میلیارد از منابع بانک خارج شده و به سمت موسسات دیگر رفته یعنی سپرده گذاران پول خود را از بانک خارج نموده و در موسساتی که سود بالاتر می دهند برده اند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۴
بله آقای سیف و طیب نیا شما نمیتوانید بطور غیر دستوری نرخ سود را تعدیل کنید. حالا بفرمایید....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۲
سلام: در این دنیا که مردانش عصا از کور میدزدند : چقدر خوش باوروحسن نیت داری برادر جان