استراتژی اغلب سرمایه گذاران کوتاه مدت شده است/برای خرید عجله نکنید
یک کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز ضمن بیان مطلب فوق اظهار داشت: اگر فرض براین باشد که در جهت لغو تحریم ها حرکت کرده، حتی در صورتی که لغو تحریم ها به سال 95 منتقل شود نیز می توان گفت ریسک سیستماتیک بسیار مهمی از شانه ی بازار و اقتصاد کشور کنار می رود.
حسین صالحی در رابطه با مسائلی که این روزها بازار سرمایه با آن روبروست افزود: در وحله اول نبود نقدینگی یکی از مشکلات بزرگ بازار بورس است که ورود نقدینگی با گردش چرخه اقتصادی کشور و بازگشت نسبی از رکود انجام خواهد شد و از آنجایی که بازار سرمایه نمایی از اقتصاد کشور است باید این واقعیت را بپذیریم که تا خروج اقتصاد از رکود، با مشکل نبود نقدینگی همراه خواهیم بود.
وی در ادامه افزود: در وحله دوم با مسئله ابهام و عدم شفافیت در برخی صنایع همراه هستیم، متأسفانه در ایران بازه زمانی که خبری تأیید یا رد می شود طولانی بوده و این اخبار حتی در صورت رد شدن نیز ابهامی در صنایع مربوطه ایجاد می کند که در بازاری با روند منفی 16 ماهه، نبود نقدینگی و چنین ابهاماتی نگاه بلند مدت سرمایه گذاران را از بین برده و نگرش و استراتژی کوتاه مدت را جایگزین آن کرده است.
وی در ادامه افزود: واقعیت این است که در سال 94 بسیاری از شرکت ها پتانسیل رشد را ندارند و پیش بینی می شود نهایتاً 10 درصد تعدیل داشته و شرکت هایی که با تعدیل مثبت همراه می شوند نیز دارای P/E بالا هستند که این تعدیل در قیمت آنها لحاظ شده است.
صالحی در خصوص علت روند نزولی بازار اظهار داشت: شرایط فعلی بازار سرمایه ناشی از مجموعه عوامل مختلفی می باشد، در حال حاضر اغلب حقوقی ها کمتر فعالیت دارند و تصمیمات مسئولین نیز با رویکرد فعالین بازار سرمایه هم جهت نبوده، در نتیجه وزن عملکرد حقیقی ها افزایش یافته و از آنجایی که حقیقی ها نیز اغلب با دیدگاه کوتاه مدت فعالیت دارند و همچنین به نسبت به حقوقی ها حفظ سرمایه و دارایی برایشان از اهمیت بیشتری برخوردار است ممکن در هر قیمتی و حتی با ضرر اقدام به فروش سهم خود بکنند، اغلب سرمایه گذاران حقیقی نیز از تحلیل های تکنیکال کوتاه مدت بیشتر استفاده می کنند و زمانی که روندهای تکنیکالی منفی شده و با افزایش نگرانی همراه می شود و در چنین شرایطی کمتر کسی خرید انجام داده و این خود باعث تشدید جو منفی بازار می شود.
وی در پایان اظهار داشت: در صورت انجام توافق هسته ای در تیرماه، حتی در صورتی که لغو یکجای تحریم ها را نداشته باشیم، انتظار می رود رشد قیمتها و بهبود شرایط بازار به صورت متعادل در سه ماهه چهارم سال جاری را شاهد باشیم. همچنین در شرایط فعلی به سرمایه گذاران توصیه می شود در خرید عجله ای نداشته باشند و استراتژی خرید پله ای را در پیش بگیرند.

هر کسی که بدونه سهام آهسته و پیوسته رشد میکن چه لزومی داره آخه همش سهم عوض کنه.
مقصر اصلی حقوقی ها و بازاره که این جو و ایجاد کرده .