بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۹
کد خبر : ۱۵۱۳۵۳
در حالی که بسیاری بر این عقیده‌اند قیمت خودرو در صورت توفیق مذاکرات هسته‌یی کاهش خواهد یافت، یک کارشناس اقتصادی پیش‌بینی کرد که هر چند نتیجه مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 تاثیر بسیار زیادی روی شرایط اقتصادی کشور خواهد داشت اما این مذاکرات چه به توافق منتهی بشود و چه نشود، قیمت بسیاری از محصولات از جمله خودرو افزایش خواهد یافت.

فرشاد طالبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه برخی رویه های اقتصادی کشور واقعیت هایی است که ربطی به بودن و نبودن تحریم‌ها ندارد، گفت: همانطور که برخی فعالان و کارشناسان اقتصادی پیشتر هم اشاره کردند، تنها حدود 30درصد از مشکلات موجود مربوط به تحریم‌های بین‌المللی بوده و متاسفانه 70درصد باقیمانده همچنان تاثیر خود را حفظ خواهند کرد.

وی ادامه داد: محدودیت‌هایی که از آنها به عنوان «تحریم های داخلی» نام برده می‌شود، موانع موجود در فضای کسب و کار و سوءمدیریت‌ها از دیگر عواملی هستند که روند «همیشه افزایشی» قیمت‌ها را حفظ خواهند کرد، مگر اینکه برای آنها نیز چاره اندیشی شود.

طالبی در ادامه به طور مشخص به صنعت خودرو اشاره کرد و گفت: آنچه قیمت هر محصول از جمله خودرو را تعیین می کند عوامل موثر بر قیمت تمام شده است که مرور تفکیک شده این عوامل نشان می دهد در سال جاری هزینه منابع انسانی، نرخ حمل و نقل، قیمت مواد اولیه و حامل‌های سوخت افزایش 10 تا 40درصدی داشته‌اند.

وی افزود: کاملا طبیعی و قابل پیش‌بینی است که با افزایش عوامل و فاکتورهای موجود در فرمول شورای رقابت، خودروسازان درخواست افزایش 20 تا 30درصدی محصولات خود را به این شورا ارائه کنند و شورا نیز نمی‌تواند فرمول خود را نقض کند یا نادیده بگیرد.

این کارشناس اقتصادی در خصوص تاثیر نتایج مذاکرات بر قیمت خودرو نیز گفت: در صورتی که مذاکرات به نتیجه نرسد و توافق صورت نگیرد، علاوه بر ادامه روند قبلی، تاثیرات واقعی و روانی منفی بر بازار و اقتصاد ایران شامل تغییرات نرخ ارز و صنعت خودرو نیز می‌شود و افزایش قیمت محصولات این صنعت تا 30درصد نیز دور از ذهن نیست.

وی اظهار کرد: در صورتی که مذاکرات به توافق ایران و کشورهای غربی منجر شود، ماه‌ها طول می‌کشد تا تاثیر آن در بخش های مختلف آشکار شود، زیرا در بهترین حالت پایان سال میلادی زمان اجرای بندهای مورد توافق خواهد بود. در این حالت را هم می‌توان پیش‌بینی کرد که خودروسازان درخواست افزایش 20درصدی قیمت خودرو را ارائه کنند.

طالبی با بیان اینکه نباید انتظار داشته باشیم با رفع تحریم‌ها وارد مدینه فاضله‌ شویم و به عنوان مثال دلار به قمیت هزار تومان برگردد، افزود: رسیدن به توافق احتمالی و اجرای آن در بهترین حالت، روند رو به نزول شرایط اقتصادی را کندتر یا متوقف می‌کند. متاسفانه عده‌ای فکر می‌کنند در صورت توافق قیمت کالاها کاهش می‌یابد و به زمان قبل از تحریم ها بر می‌گردد، در حالی که هرگز چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

وی پیش‌بینی کرد که در صورت ادامه تحریم‌ها حدود 30درصد و در صورت رفع آنها نزدیک به 20درصد قیمت خودرو افزایش یابد.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
مجتبی
-
شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۰
داداش گلم اگه دیگه بااین کیفیت کسی بخره
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۸
راه نجات مردم از این حلبی های ناامن و گران فقط بسته شدن در کارخونه های حلبی سازی است
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۸
خودرو و مسکن و طلا و دلار هر سه رو به نزولند
اشکان
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۸
البته خودرو های خارجی در ایران 50 درصد پایین میاد بعد از توافق اما چون خودرو های ایرانی کسی دیگه نمیخره معلوم نیست که چقدر بشه
میلاد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۴
لطفا موج الکی نفرستین که بازار راکد لگن های ایران خودرو و سایپا رو از رکود دربیارین بعد ماه رمضان اگر ملت به همین صورت رفتار کنن و تقاضا از این به قول دوستمون حلبی سازها رو پایین بیارن قیمت بیست سی درصد که هیچی بیش از پنجاه درصد این چیزی هم که الان هست جا داره هنوز برای پایین اومدن
كلاه قرمزي
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۴
مسولين محترم بورس نيوز هر گونه اظهار نظر را نبايستي درج نماييد با اين نوع اظهارات بي اساس اعتبار سايت رامخدوش مينماييد.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۷
سلام عزیزم این برادر واقعا" کارشناس است ؟ یا مردم را بازی گرفتی چون در کوچه بازار هم می دانند توافق صورت بکیرد اوضاع عالی می شود این که شما فرمودید گرانی از این بدتر می شود عجب کارشناسی ....... خواهشا برای همه اجناس از این کارشناس نظر بخواهید
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۳
باید از این کارشناس پرسید چقدر از خودرو سازها گرفتی که میخوای جو الکی بدی بازارشون از رکود در بیاد