بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۶
کد خبر : ۱۵۱۴۹۵
گفتگوی ویژه خبری دیشب با حضور محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و یک تحلیل گر آمریکایی رقم خورد. گفتگویی که در آن، محسن رضایی آمریکایی ها را تهدید به اسارت گرفتن 1000 نفر از آنها کرد و گفت برای آزادی این اسرا، هزاران میلیارد غرامت می گیریم و مشکل اقتصادی کشور را حل می کنیم.

گفتگوی ویژه خبری دیشب با حضور محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و یک تحلیل گر آمریکایی رقم خورد. گفتگویی که در آن، محسن رضایی آمریکایی ها را تهدید به اسارت گرفتن 1000 نفر از آنها کرد و گفت برای آزادی این اسرا، هزاران میلیارد غرامت می گیریم و مشکل اقتصادی کشور را حل می کنیم.

به گزارش انتخاب ؛ ساعات پایان مذاکرات وین، شرایط را چنان پیچیده کرده که کسی تصویر دقیقی از سرنوشت مذاکرات ندارد. محسن رضایی که این روزها، بین پوشیدن کت و شلوار و لباس نظامی در رفت و آمد است به استودیوی گفتگوی ویژه خبری آمد تا با امیر شجاعی، مجری سیاسی شبکه 2 به تحلیل اوضاع بپردازد. سخنان او در بخشی از برنامه با ارتباط با وین و گفتگو با یک تحلیلگر آمریکایی قطع شد. رضایی در دقایقی از برنامه، آمریکایی ها را تهدید به اسیر گرفتن سربازانش کرد و البته به آنها توصیه کرد لبخندهای دکتر روحانی و ظریف با غنیمت بدانند تا سیلی 100 هزار سانتریفیوژی نخورند. در ادامه مشروح این گفتگو را می خوانید:

به نظر شما موضع آمریکایی ها درباره مذاکرات چه خواهد بود؟
تمدید مذاکره از سوی آمریکا طبیعی است. به نظر می رسد تیم مذاکره کننده آمریکا در این مذاکرات اختیارات کافی ندارد. آمریکایی ها هیچ راهی جز مذاکره و توافق با ایران ندارند. همه راهها به رویشان بسته است. نه قدرت حمله نظامی به ایران را دارند و نه می توانند تحریمها را تشدید کنند. بنابراین با دوسه روز تاخیر انداختن مسئله ای حل نخواهد شد. بالاخره باید آنها تن بدهند و قبول کنند و مذاکرات به نتیجه برسد.


از صحبتهای جان کری برمی آمد آنها مطالبات جدیدی را مطرح کردند تا با این تاخیر مواجه شده. این مطالبات چیست؟
روشن است آمریکایی ها، بحث را از هسته ای روی مسایل موشکی برده اند. این کانال انحرافی است که طرح می کنند و می گویند ایران نباید موشکهای بالستیک داشته باشد و از 300 کیلومتر به بالا نباید موشک داشته باشیم. این کار خلع سلاح است. مگر می شود ما موشک نداشته باشیم. این کار شک برانگیز است و نشان می دهد آنها نیت شومی در سر دارند. چون اگر ایران بیش از 300 یا 400 کیلومتر موشک نداشته باشد، معنی اش این است که آنها قصد دارند در آینده جنگی را به ایران تحمیل کنند و ایران قدرت مقابله به مثل را در این جنگ نداشته باشد. لذا من فکر می کنم یکی از اشتباهات بزرگ آمریکایی این است که علایم مشکوکی را به میز مذاکره منتقل می کنند و صحنه میز و بحثهای تفاهم آمیز مذاکرات را سمتی می برند که تمامی مذاکرات را می تواند با خطر مواجه کند.


این که آمریکایی ها دعوت کردند ایران پای مذاکره بیاید و اشتیاق نشان دادند، این تغییر مواضع و دبه کردن پس از آن دعوت چه معنی دارد؟
روسای جمهور آمریکا اختیارات زیادی دارند به طوری که می توانند مصوبه کنگره را وتو کنند. چیزی که در قانون اساسی برای رئیس جمهوری ایران و مقام معظم رهبری تقاضا شده بود که بتوانند حتی مجلس را منحل کنند و در ایران مقام معظم رهبری با این اختیار موافقت نکردند. ولی رئیس جمهور آمریکا از اختیارات وسیعی برخوردار است، ولی به نظر می رسد این پرونده برای آقای اوباما بسیار سنگین است. البته خود ایشان نیز این سنگ را در چاه انداخته. حتی آقای بوش با آن همه تندروی جرات نکرد تحریمهای سال 91 و 92 را علیه ایران اعمال کند. دو سال بود آمریکا اصلا وارد تحریمهای سخت نمی شد. آقای اوباما این اشتباه را کرد. آنها بعد از فتنه 88 فکر کردند ایران ضعیف شده، الان موقع خوبی است تحریم سنگینی علیه ایران درست کند. این سنگ را به چاه انداخته و بعد دیدند وقتی ایران پرقدرت سر جای خود است، به این نتیجه رسیدند که اشتباه کرده اند. از زمانی که آقای اوباما متوجه شد اشتباه کرده، در صدد برآمد کاری کند این تحریمها که به دست او برقرار شده، نباشد. حالا که آمده این تحریمها را حل کند، فشار صهیونیستها و جمهوری خواهان هست. تعدادی از دموکراتها نیز به او فشار می آورند. ایشان توان کنترل و مدیریت فشارها را ندارد. لذا می آید سر میز مذاکرات حرفی می زند و دو سه روز بعد آقای کری با واشنگتن تماس می گیرد و آنجا تلفنی چیزی به او می گویند. می آید سر میز و مثل آدم یتیم با شرمندگی می گوید آن متن را عوض کنید و متن دیگری بنویسید. در میزهای وین، جنگ عبارت نویسی است و کلمه به کلمه جابجا می شود و کلمات استقرار کامل روی میز پیدا نکرده اند. الان 3 میز تشکیل شده، میز سیاسی را آقای ظریف اداره می کند. میز فنی را آقای صالحی و میز نظامی یا PMD است که آقای شمخانی دارد اداره می کند و آقای آمانو و معاونش برای همین مسایل آمده است. کار را قبول داریم سنگین است ولی رئیس جمهور آمریکا نباید از خودش ضعف نشان دهد. باید از این نوسانات بیرون بیاید. تصمیم شجاعانه بگیرد و این مسئله را تمام کند.

در این بخش از برنامه پروفسور فیلینت لورت تحلیل گر آمریکایی مسایل سیاسی در وین روی خط برنامه آمد و به سئوالات پاسخ داد:

مذاکرات را چطور ارزیابی می کنید و تمدید مذاکرات راهبرد و سیاست است یا دلیل دیگری دارد؟
لورت:این یک پرسش مهم است. من گمان می کنم این پرسش را باید به ماه آوریل (بیانیه لوزان) مرتبط کنیم وقتی شرکت کنندگان پارامترها را برای یافتن توافق هسته ای اعلام کردند. بعد از اعلام پارامترها در سوئیس، دولت اوباما یک موضع بسیار علنی در خصوص برخی از مسایل مهم گرفتند. آنها این مواضع را با این دیدگاه گرفتند که بتوانند انتقادات داخلی خود را برطرف کنند ولی هنگامی که این مذاکرات مطرح شد و برخی از مواضع مطرح شد مانند قطعنامه های سازمان ملل، ایران با مواضعی که اتخاذ شد، مخالفتهایی داشت. روسیه و چین نیز مخالفت داشتند. برای اینکه بتوانیم یک توافق نهایی را بیابیم که در قالب قطعنامه سازمان ملل نیز نهایی شود، یک توافق همگانی لازم است و دولت آمریکا باید راهی بیاید و مواضع خود را تعدیل کرده و اعلام کند تا انتقادات داخلی خود را رفع کند.


اراده سیاسی آمریکا را برای توافق چطور می بینید؟
لورت:گمان می کنم دولت اوباما بسیار علاقمند به توافق است. این دولت محاسبه می کند و می بیند گزینه ها برای توافق هسته ای با ایران و سایر مسایل خاورمیانه، اگر حاصل نشود، گزینه برای رفع سایر مسایل نیز کم می شود. دولت آمریکا نیاز دارد به این توافق برسد و تلاش می کند مشکلات سیاسی را در مسیر توافق برطرف کند. بنابراین مسایل سیاسی که وجود دارد که ریشه شان به آمریکا برمی گردد را باید رفع کند تا بتوانیم به توافق با ایران برسیم.

***

در ادامه این میزگرد، باز هم محسن رضایی پاسخگوی سئوالات امیرشجاعی بود:

اینطور که از شواهد برمی آید تیم مذاکرات هسته ای ما در قبال تغییر موضع آمریکایی، بر مواضع ما پافشاری کردند. آیا آنها باید با راهبردی که آمریکایی ها برای گرفتن امتیاز بیشتر دارند، باید چطور عمل کند؟
به نظر تیم مذاکره کننده ما از مهارت بالایی برخوردارند. ظریف و دوستانشان از قوی ترین دیپلمات های ما هستند و سابقه طولانی در وزارت خارجه دارند. از لحاظ علمی و مهارتی و تجربی جزو مذاکره کنندگان قوی ایران هستند. تا الان نیز شجاعانه از مواضع و منافع ملی ایران دفاع کردند. ولی باید قبول کرد بالاخره امریکا، انگلیس و فرانسه این سه کشور که بیشتر طرف ما هستند، سابقه بیش از دویست، سیصد سال سابقه دیپلماسی در دنیا دارند و تجربه هنگفتی دارند. لذا کار ساده ای نیست و آقای ظریف و همکارانش کار ساده ای انجام نمی دهند. البته دیپلماتهای قبل از آقای ظریف هم اینطور بودند و واقعا کار سختی داشتند. اما آقای ظریف به خوبی می داند باید ایستادگی کند. خطوط قرمز را از مکتب مقام معظم رهبری گرفته اند. دکتر روحانی تیم را توجیه کرده اند و آنها با توجیه خوبی رفته اند. ایستادگی تیم تا الان خوب بوده و در این روزهای آخر باید قاعدتا ایستادگی را افزایش دهند و آقای ظریف باید این را بداند همه ملت ایران از ایستادگی که آنها انجام می دهند، قطعا حمایت خواهند کرد. هر قدر آنها قوی تر و جدی تر و منطقی تر از منافع ملی ایران دفاع کنند ملت و دولت و نظام جمهوری اسلامی از مذاکره کننده هایش بیشتر دفاع می کنند. خطوط قرمزی که مقام معظم رهبری تعیین کرده اند کاملا مشخص است و همه ما انتظار داریم آنچه روی میز نوشته می شود و به تهران داده می شود با خطوط قرمز باید انطباق کامل داشته باشد.


اشاره کردید موضوع تسلیحاتی یکی از دلایل تغییر مواضع آمریکایی هاست. تحلیل دیگری می گوید آمریکاییها به راحتی حاضر نیستند از تحریمها دل بکنند. یعنی تحریمها را اهرم فشار همیشگی علیه ایران می خواهند. چقدر این تحلیل به واقعیت نزدیک است؟
باید تصویری از مراحل کار داشته باشیم. الان ما در مرحله توافق اولیه هستیم. در توافق اولیه، خودش دو مرحله دارد. یکی آنچه روی میز وین نوشته می شود. دوم چیزی که نوشته می شود به تهران و واشنگتن برای گرفتن تایید برود. بنابراین خود توافق این نیست که هر چه نوشته شد و تایید شد، تمام می شود.این در دونسخه می رود یکی در تهران در شورای عالی امنیت ملی می رود و سرانجام خدمت مقام معظم رهبری می رود. از آن طرف نیز نسخه ای که در وین به نتیجه می رسد به واشنگتن می رود و آقای اوباما و کنگره می بینند. این تایید نهایی تازه، توافق اولیه می شود. کارهایی را ایران و کارهایی را آمریکا و اروپا باید انجام بدهند. کاری که ما باید انجام دهیم در هفت اقدام محدودیتهایی را باید انجام دهیم. کاری که باید آنها انجام دهند، برداشتن تحریمها علیه ما در یک مدت معقول است. این اقدامات که همزمان انجام شود، می شود گفت ما به توافق نهایی رسیدیم.
حالا این نیست که هر چه نوشته شد، مورد تایید قرار بگیرد. ممکن است کنگره این متن را نقض کند یا آقای اوباما نتواند مصوبه کنگره را وتو کند، این توافقی صورت نگرفته. یا بیاید در تهران و مقام معظم رهبری ببینند با خطوط قرمز، فاصله و شکافهایی وجود دارد، باز هم اینطور می شود. فرض کنیم همه این مراحل طی شد و تهران و واشنگتن آنچه روی میز بود را قبول کردند. این تازه دستورالعمل می شود. حالا اقدامات عملی شروع می شود. ایران و آمریکا و اروپایی ها باید یک سری اقدام برای رفع تحریمها انجام دهند. این اقدامات که انجام گرفت، می شود گفت ایران و 1+5 به توافق هسته ای رسیدند که ممکن است 8 یا 7 سال این توافق ادامه داشته باشد. بعد از این مدت، ما وارد پروسه جدیدی می شویم، یعنی محدودیتها علیه ایران کنار می رود. ما غنی سازی برای تولید سوخت هسته ای نیروگاه ها انجام می دهیم. آنها نیز طبق معمول بازرسیهای آژانس را به طور معمول انجام می دهد. می بینیم در تحلیلهای داخل کشور این موارد را کامل نمی گویند.


این محدودیتها کوتاه مدت است یا بلند مدت؟
از نظر ما میزان آن تعیین شده، نمی خواهم وارد جزئیات شوم و می خواهم قاعده ای که قائل شدیم همه فرمان دست مذاکره کنندگان و شورای عالی امنیت باشد، وارد نمی شوم. نمی گویم محدودیتها چی هستند. اینها در حال مذاکره است و درست نیست من وارد بحث بشوم. اما واقعیت این است که این مسئله توافق که در سایتها و روزنامه ها مطرح می شود، به این سادگی نیست. این مراحل متعدد دارد و نهایتا باید به جایی برسیم که مطمئن شویم آنچه می خواستیم عمل شده و آمریکایی ها و اروپایی ها و روسیه و چین نیز به نتیجه برسند محدودیتها عمل شده. باید همه این مسایل را با هم دید.
به حرفهای این آقای پروفسور نیز اشاره کنم. با وجودی که احترام برای ایشان قائلم اما ایشان گفت آمریکایی ها به این نتیجه رسیدند که توافق و مذاکره برای آنها بهتر است. به ایشان و همه دولتمردان آمریکا می خواهم بگویم نه اینکه مذاکره بهتر است، مذاکره تنها راه شماست. یعنی این لبخند آقای روحانی و ظریف را دنیا غنیمت بداند. آقای روحانی و ظریف 13 سال پیش لبخندی زدند و شما تحویل نگرفتید آن سیلی 20 هزار سانتریفیوژی و غنی سازی 20 درصدی را تحویل گرفتید. توصیه می کنیم این لبخند آقای روحانی را تحویل بگیرید و سیلی 100 هزار سانتریفیوژی نخورید. ما صادقانه با شما حرف می زنیم ولی شما دشمنی های زیادی علیه ما دارید. ما جدی هستیم. این خنده ها را تحویل بگیرید و اینقدر بازی درنیاورید و وقت ملت ایران و خودتان را نگیرید. بگذارید مذاکرات هر چه سریعتر جلو برود و از سنگ اندازی دست بردارید.


آیا به راحتی آمریکایی ها می توانند از تحریمها دل بکنند و در روز اجرای توافق، تحریمهای سه گانه بانکی، مالی و اقتصادی را لغو کنند یا خیر؟
اگر این کار را نکنند، توافقی صورت نمی گیرد. این شروط جدی ماست که تحریمهای پولی و بانکی در اولین فرصت باید برطرف شود و تحریمهای بعدی نیز در فرصتی منطقی از سر راه ملت ایران کنار برود. ما جدی هستیم و حاضر شدیم محدودیتی را بپذیریم و در این نیز جدی هستیم که تعهدات طرف مقابل اجرا شود.

درباره مطالعات ادعایی که 12 سال است برای ایران مطرح شده و فناوری هسته ای ایران را از موضوعی عینی به پرونده سیاسی تبدیل کرده. چند روز اخیر نیز این مواضع مطرح شد که PMD از توافق جدا شود. بهترین راه و رویه ای که درباره PMD بررسی ابعاد نظامی پرونده هسته ای وجود دارد چیست؟
مقدار زیادی این مسئله حل شده. معاون آقای آمانو 3 هفته پیش آمد و گزارش مثبتی داد. آقای آمانو آمد و با آقای شمخانی جلسه گذاشتند. تیم آقای شمخانی مقدار زیادی از ابهامات را برطرف کردند. روزهای گذشته نیز بین آقایان آمانو و شمخانی رد و بدل مطالب بوده. تیم آقای صالحی نیز فرصت خوبی داشته و بسیاری از مسایل فنی مورد مناقشه را حل و فصل کرده. میز سیاسی آقای ظریف نیز به نقطه پایانی رسیده. چین، روسیه و آلمان نسبت به آمریکا مسئله دار شدند و از این همه همکاری ایران تمجید کردند. مسایل را فرانسوی ها درست می کردند و بیشتر آمریکایی ها هستند. آمریکایی ها حالت تنهایی پیدا کرده اند و بقیه به آنها می گویند چرا اینقدر سنگ اندازی می کنید. لذا فکر می کنم مسئله PMD به اندازه کافی حل شده.


این که موضوع PMD شرط توافق نباشد. این که هر گاه آنها خواستند گره تحریم را به PMD گره نزنند، چیست؟
PMD دو بخش داشت، یکی سئوالات و ابهامات باقیمانده است که ایران قصد داشته به سمت نظامی گری حرکت کند که به مقدار زیادی حل شد. بحث بازدید از پادگانها و مراکز نظامی است که ایران تاکید کرده اجازه ورود به مراکز نظامی خود را به کسی نمی دهد و این یک قاعده بین المللی است و مختص ما نیست. هر کسی در کشورهای دنیا این را رعایت می کنند که کشورهای خارجی و دیگران از طریق بازرسی دسترسی به اسرار نظامی نیابند. این نیز مورد توجه بوده که این مسایل نیز حل شود.


جمع بندی خودتان را از مذاکرات تا اینجا و افق آینده بفرمایید؟
همه باید از تیم مذاکره حمایت کنیم. این اتفاق به وجود آمد. داشتند جامعه را در داخل به حالت دو قطبی می کشاندند که مقام معظم رهبری کاملا جامعه را یکپارچه کرد. در میز مذاکره از دوستان خود می خواهیم محکم روی مواضع حقه و منافع ملی ایران بایستند که تابحال ایستاده اند و مطمئن باشند ملت ایران پشتیبان آنها هستند. آمریکا نیز بداند از لحاظ نظامی علیه ایران هیچ کاری نمی تواند بکند.من به عنوان یک سرباز و پاسدار انقلاب قول می دهم اگر آمریکایی ها بخواهند به ایران چشم بد داشته باشند و به فکر حمله نظامی باشند مطمئن باشند ما در هفته اول حداقل 1000 آمریکایی را اسیر می گیریم و آن موقع برای آزاد کردن هر یک از آنها باید چند میلیارد دلار بدهند. آن موقع مشکل اقتصادی ما نیز ممکن است حل شود، باید این فکر را از سرشان بیرون کنند. مطمئن هم باشند تشدید تحریمها اثری ندارد و ما نیز عکس العمل نشان می دهیم به صورتی که خودمان مصلحت می دانیم. راهی ندارند جز اینکه مذاکرات را به صورت معقول و با روی خوش نشان بدهند. شما که تا حالا آمده اید جلو. چرا می خواهید ساعات آخر را تلخ کنید و سوءنیتی در بخش نظامی ایران به وجود بیاید. این که می گویید ایران موشکهای بالستیک نباید داشته باشد، اگر فردا اسراییل به ایران حمله کرد ایران نباید بتواند جواب آنها را بدهد؟ عملا این نوعی خلع سلاح است. نمی دانم چرا اینها دچار این اشتباهات استراتژیک می شوند. همان لحظه آخر حرفهایی می زنند که ذهنیت 80 ساله علیه آمریکا از زمان کودتا علیه مصدق گرفته تا حوادث بعد از انقلاب در ذهن ملت ایران می آید و همچنان این بی اعتمادی در ذهن ملت ایران تکرار می شود.


اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
امیر
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۲
واقعا این حرفهای بی حساب چیه می زنین؟مگه ما راهزنیم که دیگران را گروگان بگیریم بعد هم برای آزادیشون درخواست پول کنیم؟چرا با آبروی یک ملت بازی می کنین؟
ناشناس
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۴
احسنت .
ناشناس
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۶
این دیده تو انتخابات رای نیاورده داره اینجوری جبران می کنه من توان نظامی و قدرت اونو که علاوه بر دلیری نظامیان هست و حمایت مردم که همیشه در مواقع جنگی پشت حکومت بودند رو نه تنها نفی نمی کنم حتی ادعا می کنم که ما عراق و سوریه و .. نیستیم ما ایران هستیم و اماده اما این داره بیشتر از حدش اغراق می کنه
علی شاه
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۷
درود بر تو امیر جان
همه با تو موافقیم
اما متاسفانه صدایی که از ما در جهان بلند میشه ، صدای ما نیست
ناشناس
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۲
پس برادر محسن هم بعله.......
ما رو با دزدهای دریایی سومالی یکی کردی؟؟؟
یاد فیلم دزدان دریایی کارائیب افتادم
ناشناس
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۶
برادر محسن کودتای 28 مرداد علیه دکتر مصدق سال 1332 بود الانم که تیر 1394 هستیم، سر پرش این میشه 62 سال، اون 18 سال دیگه رو از کجا آوردی برادر
ناشناس
سه‌شنبه ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۲
چرا گروگان


زنده گرفتن دشمن در حین جنگ را اسیر مینامند

بابت ازادی اسیران هر کشوری یا باید غرامت دهد و یا اسیری از کشور مقابل را پس دهد

به ازای هر ایرانی دو اسیر عراقی ازاد میشد

شما هم اینقدر غرب زده و خودباخته نباشید

اندکی هم از کشورتان جانبداری کنید
كلاه قرمزي
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۴
سردار ،ما ايرانيها اگر هم جنگ كنيم مردانه جنگ مي كنيم گروگانگيري و باج گرفتن كار گروهاي تروريستي والقاعده و داعش است.
علی
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۳
کشور عزیز ما با این ادبیات و طرز گفتار هیچوقت هیچی نمیشه
سهیل
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۹
باز این همه فن حریف زبان گشود!!!
نادر
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۱
شانس آوردیم شما رئیس جمهور نشدید!!(خدایا شکرت)
محمد
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۹
ایشان فرمانده کل سپاه در هشت سال جنگ و دبیر مجمع تشخیص مصلحت در سال های بعد بوده اند!
آشنا
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۲
آقاي رضايي شما لطفا علي الحساب يك فاتحه نثار ارواح شهداي غواص بفرمايين تا بعد!
ايران
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۴
خوب برادر بزرگوار اگه اينجورى بود ديوانه ايم رفتيم مذاكره كنيم كه ١٠٠ ميليارد گيرمون بياد يا نفت و ...بفروشيم كه پر پرش ٣٠٠ ميليارد درآمد توليد ناخالصمون باشه ؟١٠٠٠ تا آمريكيو شما ميرفتى ميدزديدى هر كدوم كم كم يك ميليارد(نه چند ميليارد به گفته شما)ميفروختيم ١٠٠٠ ميليارد پول يا مفت گيرمون ميومد!!!!همين تيم واليبالشون ميدزديديم يا او يارو بدن سازه كه اومده بود،خرج يه سالمونو در مياورديم.يه خورده فكر كن .ميتونيم شب بريم كشوراى منطقه خونه هاشونو بزنيم و بيايم.اينكه بهتره عربها هم ترسوترن هم پولدارتر.
ناشناس
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۷
مثبت .
ناشناس
دوشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۱
عالی بود
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۷
حاج محسن اگه میخواهی کاندید بعدی ریاست جمهوری بشی بایستی با زبان نرمتر با مردم و دنیا صحبت کنی این همه تیر در تاریکی رها می کنید که چه بشود برادر.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۱
بعد اونا همینجوری میایستن تا ما بگیریمشون یا فرار میکنن ما باید بریم بگیریمشون یا باید نقشه بکشیم بندازیمشون تو تله بعد بگیریمشون لطفا دقیقا تاکتیک مورد نظر را بگید رفتیم اونجا علاف نشیم تکلیف خودمونو بدونیم
ناشناس
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۹
یادمه بچه که بودیم یه نخ بلند به یه تیکه چوب وصل میکردیم و اون چوب رو مثل پایه زیر یه ظرفی مثل تشت میذاشتیم. طوری که یه طرف لبه ظرف رو زمین و طرف دیگه روی چوب بود. بعد زیرش گندم می پاشیدیم و خودمون سر دیگه نخ رو میگرفتیم و یه گوشه قایم میشدیم و منتظر تا یه گنجشک بره از دونه های زیر ظرف بخوره بعدش نخ رو بکشیم و گنجشک تو تله بیفته!
به نظرم تاکتیک ایشون همین باشه!
ناشناس
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۹
زنده باشی که تو این روزگار بدبختی و افسردگی ما رو می خندونی , دمت گرم ..
علی
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۳
شما برو جواب خون شهدای جنگ تحمیلی رو بده که نصف بیشترشون بخاطر شما در امور جنگ به رحمت خدا رفتن. خودت را اصلاح کن
ناشناس
Australia
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۷
چی میگه
کاظم
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۷
تاریخ مصرف این حرفها تمام شده .دو نسل از ژنرالهای امریکایی هم سن شما بازنشسته شده ولی شماها دو دستی به قدرت چسبیده واز پایین امدن حراس دارید .واقعیت اینه که افکار شما در دنیای امروز مثل خواندن لطیفه برای ما میباشد که با پوست و خون خود جنگ را تجربه کردیم.اگر قرار بود یک نسل جامعه را تا ابد هدایت کند خداوند به همه صالحان عمر نوح میبخشید نه به شماها.
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۹
واقعا متاسم که برخیها برای خودنمایی و مطرح شدن در رساناها اینگونه بدور از خرد و اندیشه سخن میگویند و وجهه ایران و ایرانی را در عرصه بین المللی تخریب میکنند. شاید به همین دلیل است که آنها به کررات کاندید ریسات جمهوری میشوند ولی هیچوقت درصد آراءشان از دو یا سه درصد بالاتر نمیرود و نخواهد رفت!!!!!!!!
یاحق
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۰
بسمه تعالی
تا آنجائیکه ما تجربه کردیم آمریکائیها هیچگاه یگان های پیاده خود را روانه میدان نمیکند مگر اینکه به اندازه کافی با موشک و توپ طرف مقابل را کوبیده باشند اگر بروید تعداد تلفات آمریکائیها رو تو دو جنگ عراق و افغانستان دیده باشید متوجه این امر خواهید شد....
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۲
خوب اونا هم گروگان میگیرن، بعدش چی؟؟ آهان جون مردم ایران براتون ارزش نداره، منظورتون اینه دیگه؟!!
علی
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۰
کشور عزیز ما با این ادبیات و طرز گفتار هیچوقت هیچی نمیشه
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۸
واقعا جای تاسف دارد یعنی اینها بودند که 7 سال جنگ را اداره می کردند؟
محمد
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۶
جناب آقای رضایی اگه دلت بخاطر مملکتت یه کمی بتپه نباید هزینه توافق رو با این صحبتهای بچه گانه بالا ببری ، در ضمن امریکا هم بعد از گرفتن 1000 گروگان سر تعظیم و تسلیم جلوی شما فرود می آورد و به در خواست شما جواب مثبت میده ، یادت باشه که ساختمان تجارت جهانی رو خود آمریکاییها تو قلب آمریکا با چند هزار نفر کارمند فرستادن رو هوا برای رسیدن به اهدافشون ، جنابعالی و هم فکرات انتظار دارید بخاطر چند گروگان تو دنیا خودشون رو حقیر کنن و به شما جواب بدن ، شما بجای این کارها تو مملکت خودت 1000 تا اختلاس گر عزیز دوردونه های اطرافتون رو دستگیر کنید و حق بالای 70 میلیون مردم زحمت کش و هموطنت رو به خزانه برگردون تا مردم به خاطر این کار شما ارزش قائل شن .........
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۹
كربلاي 4
ابولقاسم
پنجشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۰۵:۲۵
برادرناشناس هزار افرین بتو وهزار افسوس برای پاک ترین فرزندان این سرزمین که در کربلای چهار ازبین ما رفتند سرسوزنی خجالت برای بعضی ها بد نیست
فاخته
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۲
واقعا شرم آوره. اين حرفارو يه بچه هم نميزنه. ببينيد تئوري پردازاي مملكت ما كيا هستن. واقعا متاسفم
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۱
اقای رضایی فکر کنم بازیهای کامپیوتری زیاد بازی میکنی توهم زدی ادم خوبه قبل از حرف زدن یکم فکر کنه بعد ببینه مخاطبهاش و شنونده هاش کیان بعد در اقتضای فهم و درکشون جمله بگه این طور صحبت کردن برای بازی بچه هاست نه در خور یه مملکت
حسن
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۱
اولا شعار نده شما نمی توانید پولها را از اختلاسگران داخلی بگیرید وهمه ابزار قانونی دستان است چطوری می خواهی گروگان بگیری انهم ایستادند تا تو بری بگیری فکرهای کارتونی نکن سردار
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۲
فک کنم 100000 تا گروگان بهتره تازه اگه 1میلیون گروگان بگیریم نرخش را هم بالا ببریم میتونیم درامد اضافه اش را هم به یارانه ها اضافه کنیم
رضا
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۹
شما با این توهماتت فرمانده جنگ بودی
وای برما
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۲
سلام
ببخشید جندتا سوال داشتم: هزارتا دیپلمات یا نظامی؟ نطامی درجه دار یا بی درجه؟ با تهدید اسلحه با بی اسلحه؟ با دستبند یا بی دستبند؟ دستبند فلزی یا پلاستیکی؟ پیاده بیاریمشون یا با ماشین؟ اگر توراه آب خواستن بدیم یا ندیم؟
تقاضای پول را تلفنی بگیم با پیامکی؟ دلار بگیریم یا طلا؟ دلاها رو تو گونی بگیریم یا توی چمدان؟ بعد که دلارها رو گرفتیم خودمون ببریمشون یا خودشون می رن؟
مازیار
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۱
اگه آب خواستن تو لیوان پلاستیکی بدیم یا شفاف؟
بیکار
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۵
سلام حاجی لطفا صفحه اول پاسپورت یه امریکایی رو نگاه کن با المثنی خودمون مقایسه کن ببین راست میگی
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۲
خدارو شکر بهت رای ندادم!
حالت خوبه؟ خواب جنگی دیدی؟
امیر
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۲
تبت رفته بالا سردار!!!
جعفرى
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۷
اونوقت برآورد شما از حمله آمريكا و خسارت و زيان بابت نابود شدن تمام زيرساختها ايران چقدر هست!!!؟ چند ميليون نفر كشته ميشوند و چند ميليون ديگر آواره!!!؟ چند دهه طول ميكشه تا دوباره وطن رو ساخت!!!؟
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۴
حاجی ترمز بزن کجا با این عجله.فکر کردی ارتش آمریکا با پای پیاده میان که بخواین اونا رو اسیر بگیری.با هواپیماهاشون میان که رادارامون اونا رو نمیگیرن.پدافند ضد هوایی هم بهشون نمیرسه.اس 300 هم که نداریم.فکرت تعطیله.هنوز تو جنگ تحمیلی سیر میکنی دکتر.
متنفر از اصولگرایان
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۴
این تفکر آدمی هست که شورای نگهبان تایید کرد که می تونه رئیس جمهور مملکت بشه . واقعا جای تاسف دارد. به حال مملکت ما باید گریه کرد که همچه آدم های در راس قدرت داریم . ایشان دبیر مجمع تشخیص مصلحت هستند ، ولی افکار بسیار وحشتناکی دارند .ایرانی هیچوقت و در بدترین شرایط هم حاضر نیست مثل راهزنان باشد.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۶
گروگان بگیرید نه تنها پولی گیرتون نمیاد بلکه خوش به حال شرکت هاکوپیان میشه. چون مجبورین کلی هزینه کنید و تعداد زیادی کت و شلوار هاکوپیان بهشون هدیه بدید و مثل اون ملوانای انگلیسی چند سال پیش، با عزت و احترام و کلی سوغاتی بدرقه شون کنید برن کشورشون.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۹
با این نوابغ با این افکار منور و مشعشع و نظرش که شبیه اون بحث کاغذ پاره و اینجور چیزاست، بایدم این حال و روز مردم و کشورمون باشه. این حرف بیشتر شبیه جوک و لطیفه هست.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۳
بابا بی خیال :) امریکا رو ورشکست و بیچاره کردی رفت پی کارش. چند هزار میلیارد دلار؟؟!!! مگه قیمت جون یه آدم چقدره؟ یه آدم تحصیلکرده با مدرک دکترا از یه دانشگاه خوب 1 تا 3 میلیون دلار ارزش داره، اونوقت شما برای هر سرباز چند میلیارد دلار طلب میکنید؟؟
ali
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۰
الان فهمیدم بیخودی جنگ ایران و عراق چرا 8 سال طول کشید .فرمانده جنگ که شما باشی دیگه معلومه جنگ چی میشه.امریکا حمله کنه با موشک بالستیک یک میلیون دلاری که از روی ناو شلیک میشه .با هواپیماهای f18با هواپیماهایی b52 که از بندر عباس تا تهران رو میتونه بمباران کنه میاد بجنگه با هواپیماهایی بودن سرنشین میاد بجنگه.سردار عزیز امریکا تو ویتنام تلفات انسانی داد فهمید دوره نیروی پیاده تو جنگ تموم شده .الان دزدای دریایی سومالی گروگان گیری میکنند واسه پول
حسن
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۱
فیلمهای اکشن کم ببین اونها فیلم حقیقت ندارد یک دفع گول اون فیلمها را نخوری ارندو بازی در نیار تو سر لشگری امریکا اول با هواپیما و موشک زیر ساختها را نابود می کند
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
سه‌شنبه ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۰
گروگانگیری یکی از مصادیق تروریسم است وقتی این حرف نابجا از سوی یک مقام رسمی آنهم در یک تریبون رسمی عنوان میشود چطور ما میحواهیم انتساب عملیات تروریستی به حودمان را که مورد ادعای آمریکائی هاست تکذیب و انکار کنیم ؟؟؟
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
سه‌شنبه ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۱:۲۰
منظور سردار اسیر جنگیه! نه گروگان غیر نظامی.البته به هر حال ایشان نظامیند و مثل هر نظامی دیگری بار اصلی کامشان تبلیغاتیست. هر چند هر ایرانی دوست دارد چنین توانی از نیروهای نظامی کشورش ببیند.
حسن
Iran, Islamic Republic of
سه‌شنبه ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۱:۲۶
مصرف داخلی داره آمریکا بیاد هیچکی جلوش وا نمی ایسته همین تازگی سردار گفت پول نداریم حتی تانک بخریم
ناشناس
سه‌شنبه ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۹
مثبت .
امیر
سه‌شنبه ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۴
حسن آقا سلام...اما من فکر میکنم حتی مصرف داخلی هم نداره...
عرفان
Iran, Islamic Republic of
سه‌شنبه ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۱
با تمام این حرفها من نظرم اینه که تعداد گروگانها را بکنیم 2000هزار نفر شاید یه چیزی گیرما بیاد
کیارش
Iran, Islamic Republic of
سه‌شنبه ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۹
به نظر من یه تعدادی چاله بکنیم روشونو با خار و خاشاک بپوشونیم تا سربازای امریکایی بیفتن تو اونا بعد اونا رو به مزایده بزاریم به قیمت بیشتری بفروشیم
امیر
Iran, Islamic Republic of
سه‌شنبه ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۶
اعضای داعش با انتشار تصویری در شبکه‌های اجتماعی، دولت آمریکا را به قطع سر مجسمه آزادی و اشغال نیویورک تهدید کردند............امانظر من این هستش
آن روز که تاریخ مصرفشان تمام شود امریکا مثل بن لادن مثل موش همشون رو میسوزونه .میگی نه نگاه کن . !!!!
احسان
Iran, Islamic Republic of
چهارشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۸
نمیدونم بعضی ها چرا موضع صلح طلبی به خودشون میگیرن در صورتیکه که همین آمریکایی ها به افغانستان و عراق به دلایل واهی حمله کردن این همه تهدید وحمله به مراکز هسته ای وحتی ساختن بمب هایی با برد نفود ۵۰۰ متر در بتن برای از بین بردن نطنز را ندیدین یا نشنیدین....به نظر شما وقتی طرف مقابل تهدید به حمله میکنه از طرف مقام سیاسی با سابقه فرماندهی جنگ نباید تهدید متقابلی انجام بشه ،عزیزان یه کم سیاست داشته باشین
ناشناس
پنجشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۹
تهدید داریم تا تهدید .... عزیز سیاست ورز , چرچیل گرامی , سیاست خور ... اخر سیاست .
محمدام
Iran, Islamic Republic of
چهارشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۵
بالخره یقین حاصل شد جنگ را دستها و امداد غیبی اداره میکرد وگرنه با این فرماندهان نابغه الان باید یکی از استانهای عراق باشیم
یوسف مصری
Iran, Islamic Republic of
جمعه ۲۶ تير ۱۳۹۴ - ۰۶:۵۲
سلام. خیلی شلوغش کردید همه.عزیزم لاف زنی در حین مذاکرات یه شیوه امتیاز گیری در صحنه دیپلماسیه وخصوصا اینکه امریکاییها هی تحدید نظامی میکردند.اون مصاحبه با سردار یه جنگ سیاسی وجواب تحدید طرف مقابل بود وشما هم خیلی به دل نگیرید .اره دلبندم اره شکرم اره قندم .حالا خونسرد باش وارام وغصه نخور .بابا محسن رضایی یه عمر زحمت کشیده و واسه همه شناخته شده است.
علی
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۷
دمت گرم محسن جون موقع گفتن این جمله چند نفری حدود نیم ساعت بساط خودمون جور شد مردیم از خنده ولی حیف بعد از نیم ساعت بغض کردیم دلمون به حال کشورمون سوخت -جگرخون آتیش گرفت واسه اون همه شهید و جانبازی که تو جنگ دادیم و تو با این افکارت فرمانده شون بودی. وای بر ما.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۵
مگه داریم؟ مگه میشه؟....
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
دوشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۶
من نمی دونم این اقا ژنراله ،اقتصاد دان چیه چند ی پیش در میز گرد اقتصادی شرکت کرده بود در مورد اقتصاد مقاومتی صحبت میکرد والله خجالت میکشیدم که مملکتم چنین فردی رودر صدا و سیما راه میده می فرمود اقتصاد مقاومتی یعنی در کشا ورزی اب کم مصرف کنیم انهائی میتونند در خونه کار کنند تا اقتصاد مقاومتی عملی شود اینهم راه حل اقتصاد دان ما